Μηχανή του Χρόνου: Όταν ο Ωνάσης έσπαγε χιλιάδες πιάτα Πρωτοχρονιά στον Ζαμπέτα

Μηχανή του Χρόνου: Όταν ο Ωνάσης έσπαγε χιλιάδες πιάτα Πρωτοχρονιά στον Ζαμπέτα

"Μεγάλη μας τιμή απόψε, χορεύει το τρίο σεϊχ λιγούρ". Οι αδερφοί Αμπατζόγλου και ο Αριστοτέλης Ωνάσης

Από τη mixanitouxronou.gr: Τις δεκαετίες του ΄60 και του ΄70, παρά τη φτώχεια της ελληνικής κοινωνίας, υπήρχε διάθεση και πάγια αισιοδοξία ότι ο νέος χρόνος θα φέρει κάτι καλύτερο.

Όσοι μπορούσαν διασκέδαζαν στα νυχτερινά κέντρα με γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Μπιθικώτσης και ο Ζαμπέτας. Σε αυτά τα κέντρα αποκλείεται να μη συναντούσαν τους αδελφούς Αμπατζόγλου που έγιναν γνωστοί ως οι περίφημοι «χορευτές του Ζαμπέτα».

Τα τρία αδέλφια έκαναν το δικό τους σόου και ξεσήκωναν τον κόσμο. Οι ιστορίες της νύχτας είναι ατελείωτες ειδικά για όσους έζησαν από κοντά τον Γιώργο Ζαμπέτα, που ήταν αστείρευτος πλακατζής.

Ένας από τους πιο τακτικούς θαμώνες των μπουζουκιών ήταν και ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Ο χορευτής Ιορδάνης Αμπατζόγλου τον θυμάται, πρωτοχρονιά του 1971, να έχει βρεθεί για μια ακόμη φορά στα μπουζούκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ:

Γιατί η πρωτοχρονιά έπεφτε Μάρτιο, φθινόπωρο ή ακόμη και τα Χριστούγεννα; Πότε αποφασίστηκε να αλλάζει η χρονιά το Γενάρη και ποιος ήταν ο Ιανός, που έδωσε το όνομά του στον πρώτο μήνα της χρονιάς
Στο τέλος κουρεύουν τον Άη Βασίλη. Φωτογραφίες από την άφιξή του στην Αθήνα και την υποδοχή του στο ΚΤΕΛ!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα