Μηχανή του Χρόνου : Τίνα Σπάθη, το απόλυτο σύμβολο του σεξ των 70s που γύρισε 25 ερωτικές ταινίες μέσα σε 2 χρόνια

Μηχανή του Χρόνου : Τίνα Σπάθη, το απόλυτο σύμβολο του σεξ των 70s που γύρισε 25 ερωτικές ταινίες μέσα σε 2 χρόνια

Η ιστορία της Τίνας Σπάθη, του μεγαλύτερου sex symbol της δεκαετίας του '70. Πρωταγωνίστησε σε ερωτικές ταινίες που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία μέχρι που αποσύρθηκε για να κάνει οικογένεια (pics & vid)

Η Τίνα Σπάθη τη δεκαετία του ’70 ήταν το μεγαλύτερο σύμβολο του σεξ, καθώς πρωταγωνίστησε σε ερωτικές ταινίες που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Κωνσταντίνα Σπαθούλα. Τίνα Σπάθη την ονόμασε ο σκηνοθέτης που την ανακάλυψε τυχαία, στο κέντρο της Αθήνας. Η Τίνα ήταν πωλήτρια και κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος έκανε βόλτα στην Ερμού. Εκεί έτυχε να παρακολουθήσει ένα γύρισμα για διαφημιστικό σποτ. Η πρωταγωνίστρια της διαφήμισης, ενώ ήταν πολύ όμορφη, από το άγχος της δεν μπορούσε να πει τα λόγια. Ο σκηνοθέτης, με συνοπτικές διαδικασίες, ζήτησε από την περαστική Τίνα, να πάρει τη θέση της. Αν και δεν είχε καμία προηγούμενη επαφή με κάμερες και γυρίσματα, η Σπάθη έκανε το διαφημιστικό με την πρώτη λήψη και εντυπωσίασε τον σκηνοθέτη, ο οποίος αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το ταλέντο της. Από το εμπορικό κατάστημα βρέθηκε στο γραφείο παραγωγής του Απόστολου Τεγόπουλου και σύντομα έγινε πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών.

«Πού σε βρήκαμε εσένα;» της είπε εντυπωσιασμένος ο σκηνοθέτης. «Δεν με βρήκατε, σας βρήκα», απάντησε η κοπέλα..

Έτσι ξεκίνησε η καριέρα της στον ερωτικό κινηματογράφο. Την περίοδο εκείνη, οι ταινίες με σεξουαλικό περιεχόμενο δεν ήταν τόσο κυνικές όσο οι σημερινές. Περιελάμβαναν πολύ γυμνό, αρκετές σκηνές σεξ, αλλά όχι αυτό που περιγράφεται ως  «hard core». Το 2008, η Τίνα Σπάθη μίλησε στη «Μηχανή του Χρόνου» για την καριέρα της στον ερωτικό κινηματογράφο.

«Αφού πέρναγε το κορμί μου και η ομορφιά μου, λέω από κει θα πάω να ζήσω. Και τι έκανα δηλαδή; Έβαλα κανέναν στον τοίχο; Τι ήμουνα; Προδότης; Ρουφιάνος της αστυνομίας; Σκεφτόμουν ότι έτσι θα βγω από το τούνελ της φτώχειας».

 

Η πρώτη της ταινία, είχε τον τίτλο «Διαστροφές», ενώ συνολικά γύρισε 25 έργα μέσα σε δύο χρόνια. Τόσο κράτησε η πορεία της. Παρόλο που ήταν σύντομη, άφησε εποχή.

«Ήμουν επιθυμητή από παιδί. Κάτι είχα πάνω μου. Δεν ξέρω τι ήταν αυτό, που τραβούσα», είπε και συνέχισε: -«Γιατί είσαι τόσο όμορφη; Με ρωτούσαν οι κοπέλες; Η μαμά μου ας είναι καλά και ο μπαμπάς μου, που με βγάλανε όμορφη», απαντούσε.

 

Οι ταινίες της γνώριζαν επιτυχία ακόμα και όταν εκείνη αποσύρθηκε και άρχισε να ασχολείται με το τραγούδι.

Εμφανίστηκε σε γνωστά νυχτερινά κέντρα όπως το Καν Καν και τα Δελινά. Εκεί γνώρισε τον σύζυγό της, με τον οποίο απέκτησε 4 παιδιά. Τότε αποφάσισε να αλλάξει τρόπο ζωής και να αφοσιωθεί στην οικογένειά της. Τέλος, η Τίνα Σπάθη, διευκρίνισε ότι δεν έχει παίξει ποτέ σε ταινία μαζί με τον Κώστα Γκουσγκούνη και πώς αρκετές ταινίες, της έχουν μονταριστεί σε δεύτερη φάση και έχουν προστεθεί πιο αποκαλυπτικές σκηνές, στις οποίες δεν είναι η ίδια.

Δείτε τη συνέντευξη στη mixanitouxronou.gr

Διαβάστε ακόμα στη mixanitouxronou.gr:

Ο 14χρονος αφροαμερικανός Τζορτζ Στίνι εκτελέστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα για τον φόνο δύο κοριτσιών, αλλά το δικαστήριο τον αθώωσε 70 χρόνια μετά τον θάνατό του! Η μάσκα που ήταν σχεδιασμένη για ενήλικες έπεσε την ώρα της εκτέλεσης

Ένα φιλί μεταξύ ανδρών, ηλικίας 2.800 ετών. Βρέθηκαν στο σημερινό Ιράν και οι αρχαιολόγοι τους ονόμασαν «Οι Εραστές»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα