Μηχανή του Χρόνου: Το πρώτο κλαμπ της Αθήνας στην Κυψέλη και η διάσημη στριπτιζέζ που παντρεύτηκε ο ιδιοκτήτης του

Μηχανή του Χρόνου: Το πρώτο κλαμπ της Αθήνας στην Κυψέλη και η διάσημη στριπτιζέζ που παντρεύτηκε ο ιδιοκτήτης του

Εκεί έβλεπες τον Ομάρ Σαρίφ, τον Λούτσιο Ντάλλα, τον Ωνάση και τη διάσημη στριπτιζέζ που παντρεύτηκε ο ιδιοκτήτης

H Κουίντα ήταν το πρώτο μουσικό κλάμπ που μπορεί να συγκριθεί με τα σημερινά μουσικά μαγαζιά της Αθήνας. Λειτούργησε στη Φωκίωνος Νέγρη 82 στην Κυψέλη και έγινε αμέσως το πιο διάσημο στέκι της εποχής του. Ο Μπάμπης Μουτσάτσος σήμερα.

Ο ιδιοκτήτης της, ο Μπάμπης Μουτσάτσος, ήταν παίκτης του πόλο στην ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς. Μαζί με άλλους δύο αθλητές, τον ποδοσφαιριστή Μίμη Στεφανάκο και τον μπασκετμπολίστα Κώστα Μουρούζη πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν ένα νέο κοσμικό κέντρο στην πόλη.

Ο χώρος βρέθηκε, όμως οι Στεφανάκος και Μουρούζης εγκατέλειψαν το εγχείρημα και έτσι ο Μουτσάτσος, δημιούργησε μόνος του την Quinta στη Φωκίωνος Νέγρη, το 1959.

Αμέσως το  μαγαζί έγινε το κέντρο συνάντησης των επωνύμων και αγαπημένο στέκι των καλλιτεχνών.

Από τον Αριστοτέλη Ωνάση μέχρι την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και τη Τζένη Καρέζη. Ο χώρος φιλοξένησε και φημισμένους ξένους πελάτες, όπως ο Ομάρ Σαρίφ και στη σκηνή του εμφανίσθηκαν πασίγνωστα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως ο Λούτσιο Ντάλλα. Στο πιο ενεργό στέκι της Αθήνας γυρίστηκαν σκηνές για πολλές κινηματογραφικές ταινίες.

Η στριπτιζέζ Ρίτα Κάντιλακ

Το 1963 ήταν η χρονιά που βρέθηκε στην Αθήνα και η Ρίτα Κάντιλλακ, παγκοσμίως διάσημη στριπτιζέζ και ηθοποιός για να παίξει στην ταινία  του Γρηγόρη Γρηγορίου «Αυτό το κάτι άλλο», όπου τραγούδησε και χόρεψε με τον Βαγγέλη Σειληνό. Η Γαλλίδα, κατά τη διάρκεια της διαμονής της στην πρωτεύουσα επισκέφθηκε την Quinta, όπου γνώρισε το Μουτσάτσο. Ο Μπάμπης, λάτρης του ωραίου φύλου, δεν της αντιστάθηκε και έτσι η Κάντιλακ λίγα χρονιά μετά, τον πήρε μαζί της στο Παρίσι όπου και παντρεύτηκαν.

Μηχανή του Χρόνου: Το πρώτο κλαμπ της Αθήνας στην Κυψέλη και η διάσημη στριπτιζέζ που παντρεύτηκε ο ιδιοκτήτης του

Η γαμήλια δεξίωση έγινε στο ξακουστό Crazy Horse, όπου η νύφη εκείνο το βράδυ, κατ” απαίτηση του γαμπρού, δεν έκανε στριπτίζ. Η Quinta εγκαινίασε και την πρωτοτυπία της μεταφοράς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, από το κέντρο στην παραλιακή και έτσι το θέρος εγκαθίστατο στο τουριστικό περίπτερο «Ζέρβας» στη Γλυφάδα.

Σήμερα στη Φωκίωνος Νέγρη έχει μείνει μόνο ο 80χρονος πλέον ιδιοκτήτης της να θυμίζει με τις ιστορίες του την αίγλη μιας άλλης εποχής.

Διαβάστε ακόμα  στη Μηχανή του Χρόνου:

Τσάμικος. Ο λεβέντικος χορός που οι άντρες τον χόρευαν μαζί με τα όπλα τους 

Μαρία Πενταγιώτισσα, η μοιραία γυναίκα που διάλεγε τους εραστές της. Στη δίκη για τον φόνο του αδελφού της, αθωώθηκε λόγω «ωραιότητας»

SHARE: