"Μολών λαβέ" από την ΠΟΣΠΕΡΤ για εκκένωση του ραδιομέγαρου της ΕΡΤ

Ένατη μέρα κατάληψης του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013, από τους εργαζόμενους που αντιδρούν στο αιφνίδιο λουκέτο στην δημόσια ραδιοτηλέοραση.
Τα βλέμματα των εργαζομένων της ΕΡΤ στρέφονται και πάλι στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αφού την Πέμπτη 20/6 το απόγευμα, συζητείται κεκλεισμένων των θυρών στην επιτροπή αναστολών της Ολομέλειας του ΣτΕ, η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ για την αναστολή της απόφασης για το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
(ΕUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
Ένατη μέρα κατάληψης του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013, από τους εργαζόμενους που αντιδρούν στο αιφνίδιο λουκέτο στην δημόσια ραδιοτηλέοραση. Τα βλέμματα των εργαζομένων της ΕΡΤ στρέφονται και πάλι στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αφού την Πέμπτη 20/6 το απόγευμα, συζητείται κεκλεισμένων των θυρών στην επιτροπή αναστολών της Ολομέλειας του ΣτΕ, η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ για την αναστολή της απόφασης για το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. (ΕUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) EUROKINISSI

Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, απαντώντας στην εντολή του υπουργείου Οικονομικών

«Δεν σταματάμε τον αγώνα αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς καμιά απόλυση, χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αρνούμενοι να εκκενώσουν το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

«Στο Υπουργείο Οικονομικών απαντάμε: Μολών λαβέ! Οι εντολές εκκένωσης του Ραδιομεγάρου από αυτούς που παρανομούν, παραβιάζουν κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου, που φοβούνται τη δημοκρατία, που φοβούνται τη νομιμότητα, είναι βία για να παραιτηθούμε! Είναι βία για να μας γονατίσουν! Είναι βία για να μας τρομάξουν! Απαντάμε, πιστοί στις επιταγές της συνείδησής μας και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία!» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, υπογραμμίζοντας πως η Νομική Υπηρεσία θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα.

Ψήφισμα των εργαζομένων της ΕΡΤ

«Στις συστάσεις του υπουργείου Οικονομικών για την εκκένωση του Ραδιομεγάρου δεν έχουμε να πούμε κάτι διαφορετικό από τα όσα με σαφήνεια έχουμε διατυπώσει από την πρώτη στιγμή. Δεν παραιτούμαστε της αποστολής μας. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν με συνέπεια και χωρίς αμφιταλαντεύσεις να αγωνίζονται για τη δημόσια ενημέρωση και την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας»αναφέρουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σε ψήφισμά τους.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής τους σημειώνουν: «Η δημόσια Ραδιοτηλεόραση έχει ταυτότητα και ρόλο. Ονομάζεται ΕΡΤ και σκοπός της είναι η ενημέρωση, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η ψυχαγωγία. Με σύμμαχο την κοινωνία και στο διαρκές αίτημα που διατυπώνουν οι πολίτες από το βράδυ της 11ης Ιουνίου για ανοιχτή ΕΡΤ δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε, αναμένοντας ενδεχομένως κάτι περισσότερο υπεύθυνο από αιφνίδιες διακοπές, από ασαφή σχέδια, ανακοινώσεις και συστάσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διεθνής ημέρα κινητοποίησης για την ΕΡΤ την Κυριακή

SHARE:

24Media Network