Νέα εξοπλιστικά προγράμματα από το ΚΥΣΕΑ

Νέα εξοπλιστικά προγράμματα από το ΚΥΣΕΑ

Δύο νέα εξοπλιστικά προγράμματα ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ, το οποίο μάλιστα συνεδρίασε εκτάκτως. Πρόκειται για 3.000 βλήματα από τις ΗΠΑ και 5.000 από την Ολλανδία

Την προμήθεια δύο εξοπλιστικών προγραμμάτων, ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για 3.000 βλήματα από τις ΗΠΑ και 5.000 από την Ολλανδία για τα τεθωρακισμένα τύπου Λέοπαρντ.

Η ολλανδική κυβέρνηση καταργεί τις τεθωρακισμένες δυνάμεις και πωλεί σε πολύ χαμηλές τιμές τα συγκεκριμένα βλήματα.

Τη σχετική έγκριση προμήθειας είχε δώσει την περασμένη εβδομάδα η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής.

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά στην προμήθεια προωθητήρων για τα πυραυλικά συστήματα της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου SPICE, ισραηλινής κατασκευής, μέρος των οποίων προβλέπεται να κατασκευάζονται στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρόκειται να καταθέσουν κοινή τροπολογία για να μην καταστραφούν οι 800 τόνοι πυρομαχικών που έχουν κατασχεθεί και μετέφερε το πλοίο "Βάλτικ Σκάι", όπως προβλέπεται σε σχετική δικαστική απόφαση.

Τα πυρομαχικά φυλάσσονται με ασφάλεια, στις αποθήκες των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Λαύριο, στα Δερβενοχώρια και στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, έχουν ελεγχθεί από αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άμυνα
SHARE:

24Media Network