Νέες καταδίκες για την υπόθεση Άλεξ

Νέες καταδίκες για την υπόθεση Άλεξ

Ποινές φυλάκισης 3 έως 12 μηνών με τριετή αναστολή επεβλήθησαν σε βάρος γονέων και κηδεμόνων των πέντε ανηλίκων που εμπλέκονταν στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου

Επιβολή ποινών φυλάκισης τριών έως δώδεκα μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικειό Θεσσαλονίκης σε βάρος των γονιών και κηδεμόνων των πέντε ανήλικων αγοριών που εμπλέκονταν στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ από τη Βέροια τον Φεβρουάριο του 2006.

Από τους επτά συνολικά κατηγορούμενους αθωώθηκε μόνο η μητέρα ενός εκ των ανηλίκων. Πέντε εκ των κατηγορουμένων κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων και καταδικάστηκαν ο καθένας σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με αναστολή.

Ο πατέρας ενός εκ των αγοριών καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών, με αναστολή, καθώς το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία του και τον έκρινε ένοχο για την πράξη της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων εξ αμελείας.

"Για μας το θέμα είναι να μάθουμε τι απέγινε το παιδί μας", δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας η μητέρα του Άλεξ, Νατέλα.

Ο συνήγορός της, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της δίκης, έκανε λόγο για "ηθική δικαίωση".

SHARE:

24Media Network