Λαοθάλασσα "Αγανακτισμένων" - Ξεπέρασαν τις 100.000 στο Σύνταγμα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (EUROKINISSI // ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (EUROKINISSI // ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες να γεμίζουν τις πλατείες της χώρας. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο Σύνταγμα, πιστοί στο ραντεβού για την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση. Δεν έχει προηγούμενο η συγκέντρωση. Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις από το Σύνταγμα. Έγιναν επεισόδια στο Παρίσι. Οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν δακρυγόνα. Δείτε ζωντανή εικόνα από Σύνταγμα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ισπανία και Παρίσι (Vids+Pics)

"Οι τελευταίες εξελίξεις"

Ξεπέρασαν τις 100.000 οι πολίτες που κατέκλυσαν το Σύνταγμα, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας. Οι "Αγανακτισμένοι" έψαλλαν και τον Εθνικό Ύμνο.

ADVERTISING
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (EUROKINISSI // ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Οι διαδηλωτές φώναζαν το σύνθημα "Θα μπούμε μέσα, θα μπούμε μέσα", ενώ ακούστηκαν και πολλά συνθήματα κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου.

Στη συνέλευση στο Σύνταγμα έγινε πρόταση να κηρυχθεί παράνομη η Χρυσή Αυγή. Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι πληροφορίες για επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα. Μεταδίδουμε την πληροφορία με κάθε επιφύλαξη.

Υπήρξε πρόταση να αυξηθούν οι ομάδες περιφρούρησης, ώστε μην φοβηθεί ο κόσμος να κατέβει στους δρόμους.

Στο Ηράκλειο είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 3.000 άτομα που διαρκώς αυξάνονταν.

Στο Παρίσι έγιναν επεισόδια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να συγκρούονται με τους διαδηλωτές και να ρίχνουν δακρυγόνα.

Πρωτοφανής η διαδήλωση που έλαβε χώρα στο Σύνταγμα. Οικογένειες με τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι και νέοι όλοι μαζί σε μία συγκέντρωση που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (EUROKINISSI // ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Κλειστός έμεινε για κάποια στιγμή ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα, καθώς δεν ήταν δυνατό να λειτουργήσει λόγω του μεγάλου συνωστισμού.

Στη Λεωφόρο Αμαλίας σημειώθηκε ατύχημα, όταν ηλικιωμένη γυναίκα που οδηγούσε ένα κόκκινο αυτοκίνητο, αγνοώντας το συγκεντρωμένο πλήθος μπροστά από τη Βουλή, επιχείρησε να περάσει, με αποτέλεσμα να τραυματίσει μια κοπέλα στο πόδι.

Μουσική από κρουστά, που διεκόπτετο μόνο τα συνθήματα ενάντια στα κόμματα και τους πολιτικούς, ηχούσε σε όλο το κέντρο της Αθήνας.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών φώναζαν διάφορα συνθήματα όπως "κλέφτες", "να καεί η Βουλή", ενώ κρατούσαν και πλακάτ με τη φράση "η πιο μεγάλη βία είναι η φτώχεια".

Το συγκεντρωμένο πλήθος ξεπερνούσε το ύψος της Βουκουρεστίου, στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου, ενώ γεμάτη είναι και η Φιλελλήνων.

"Μαθαίνω να απορρίπτω όσους υποστήριζα μέχρι χθες" είναι το σύνθημα που ήταν γραμμένο σε πανό, το οποίο κρατούσαν δύο άνδρες γύρω στα πενήντα.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

Έχουν δημιουργηθεί ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης αλλά και ιατρείο έχουν με σκοπό την εξυπηρέτηση όλων των "Αγανακτισμένων", ενώ έχει τοιχοκολληθεί και σχεδιάγραμμα με το οποίο ενημερώνουν για το πού βρίσκεται κάθε ομάδα.

Το ραντεβού ήταν πανευρωπαϊκό, καθώς στους δρόμους έχουν κληθεί Έλληνες και Ισπανούς οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες της Ευρώπης.

Λαοθάλασσα

Η ειρηνική διαμαρτυρία που άρχισε στην Ισπανία, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και στην Ελλάδα.

Λαοθάλασσα

Μία φωνή έγιναν την Κυριακή οι πολίτες σε 27 χώρες και 100 πόλεις της Ευρώπης, καθώς οι κινητοποιήσεις των "Αγανακτισμένων" πήραν πανευρωπαϊκό χαρακτήρα.

Λαοθάλασσα

"Δεν θέλουμε άλλη βία. Δεν έχουμε όπλα. Έχουμε μαζί μας μόνο ιδέες και κουράγιο", φώναζαν οι Γάλλοι διαδηλωτές, που δέχτηκαν δακρυγόνα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Λαοθάλασσα

Σε πλατείες και άλλα κεντρικά σημεία μαζεύτηκαν χιλιάδες διαδηλωτές, προκειμένου να στείλουν ένα μαζικό και ηχηρό μήνυμα κατά των μέτρων λιτότητας.

Λαοθάλασσα

Αθήνα, Παρίσι, Λονδίνο, Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, Σόφια, Βερολίνο, Βελιγράδι, Άμστερνταμ, Όσλο, Εδιμβούργο, Ελσίνκι, Βρυξέλλες, Βιέννη, Δουβλίνο, Ρώμη, Ρέικιαβικ, Στρασβούργο, Δρέσδη, Μπολόνια, Σεβίλλη, Λεμεσός, Θεσσαλονίκη... είναι μερικές μόνο από τις πόλεις των οποίων οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους.

Λαοθάλασσα

"Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα. Όλοι μαζί, ενωμένοι", ανέφεραν σε μήνυμά του οι διοργανωτές της "Ευρωπαϊκής Επανάστασης", όπως χαρακτηρίστηκε η κινητοποίηση της Κυριακής.

Λαοθάλασσα

Στην Ελλάδα συμπληρώσαμε την πέμπτη μέρα διαδηλώσεων και όπως φαίνεται από τα μηνύματα στο Facebook, κανείς δεν είναι διατεθειμένος να σταματήσει .

3η ΜΕΡΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ
3η ΜΕΡΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (ICON PRESS / ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΣ) ICON

Μάλιστα από τους διαχειριστές αναρτήθηκε και πρόταση με συγκεκριμένα αιτήματα και στόχους:

" Πρόταση: Επειδή, κάνουν ότι δεν υπάρχουμε και έτσι θα συνεχίσουν....Παραθέτω μια βασική αρχή του επιχειρείν: Ο στόχος πρέπει να είναι συγκεκριμένος και μετρήσιμος για να έρθει αποτέλεσμα! Προτείνω λοιπόν τα αιτήματα να γίνουν συγκεκριμένα (και όχι αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ζωή). ΕΞΩ ΤΟ ΔΝΤ, ΑΡΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΡΕΟΥΣ, ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΤΛ.... πάμε Σύνταγμα και μένουμε, καλούμε όλο τον κόσμο που συμφωνεί με εμάς να έρθει, να κλείσουμε τα μαγαζιά μας όλοι να παραλύσει η χώρα... δεν θα έχουν επιλογή", ανέφερε το μήνυμα.

Λαοθάλασσα
PHASMA

Το Σάββατο οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες συγκεντρώθηκαν και πάλι στο Σύνταγμα , έχοντας σλίπινγκ μπαγκ μαζί τους για να μείνουν εκεί ενόψει της σημερινής πανευρωπαϊκής κινητοποίησης.

Άλλοι είχαν μαζί τους κατσαρόλες οι οποίες λειτουργούσαν ως "κρουστά" και άλλοι μουσικά όργανα. Κεντρικό σύνθημα "πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω".

Με επιστολή του συμπαρίσταται στους "Αγανακτισμένους" ο Μίκης Θεοδωράκης και ζητά να φύγει η κυβέρνηση, την ώρα που ο Θεόδωρος Πάγκαλος τους χλευάζει σε συνέντευξή του κάνοντας λόγο για "μόδα των τεχνολογιών".

"Αγανακτισμένοι" και στο Λευκό Πύργο συνέχισαν τις διαμαρτυρίες τους για την κρίση, τα μέτρα λιτότητας και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-4η ΜΕΡΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ(PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-4η ΜΕΡΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ(PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ) PHASMA

Η προσέλευση των διαδηλωτών της Θεσσαλονίκης στην παραλία της πόλης, άρχισε στις έξι το απόγευμα, ενώ μέρα με τη μέρα στήνονται και περισσότερες σκηνές.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών καθισμένοι στο πλακόστρωτο της παραλίας συμμετείχαν στη διαδικασία της λαϊκής συνέλευσης, εξέφραζαν τις απόψεις τους για την κατάσταση στη χώρα, συζητούσαν και κατέθεταν προτάσεις για την οργάνωση των δράσεών τους, αλλά και πρακτικά ζητήματα.

Live Εικόνα από ΣύνταγμαWatch live streaming video from stopcarteltvgr at livestream.comLive Εικόνα από Θεσσαλονίκη

Live Εικόνα από Πάτρα

Live Εικόνα από ΗράκλειοLive Εικόνα από Ισπανία

Live Εικόνα από Παρίσι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι "Αγανακτισμένοι" μένουν Σύνταγμα

SHARE:

24Media Network