ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης (Αθήνα, 17 Μαρτίου 1975) είναι Έλληνας πολιτικός επιστήμονας. Από τις 4 Ιανουαρίου 2021, είναι Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού. Διατέλεσε Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από το 2019 έως το 2021. Είναι το πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο μέλος ελληνικής κυβέρνησης. Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών & Διεθνών Σχέσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Πολιτική (MPP) από το John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard στις ΗΠΑ. Από τον Ιανουάριο του 2017 έως και τον Ιούλιο του 2019 κατείχε τη θέση του Διευθυντή Marketing & Επικοινωνίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις όπως η Microsoft, η V+O Communication, η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha TV, καθώς και στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και το Πανεπιστήμιο Harvard, αλλά και ως ανεξάρτητος σύμβουλος στρατηγικής, εταιρικών υποθέσεων και επικοινωνίας. Η δουλειά του έχει βραβευθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2013 επελέγη ως Marshall Memorial Fellow. Το 2019 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Harvard Club of Greece.

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Πώς αποχαιρέτησε ο πολιτικός κόσμος τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη

Με αναρτήσεις και ανακοινώσεις τους εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου της χώρας αποχαιρέτησαν τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, που έφυγε από τη ζωή την Τρίτη (17/05) στο Παρίσι.

Η Λίνα Μενδώνη

Μενδώνη: Αποχώρησε από την Βουλή για να μην απαντήσει για την διακοπή της παράστασης του Ζαραλίκου

Παρότι βρίσκονταν στο κοινοβούλιο, άφησε τον υφυπουργό Ν.Γιατρομανωλάκη να απαντήσει στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Ανανγωστοπούλου.

Ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Η γκάφα του Νικόλα Γιατρομανωλάκη με την πληρότητα και τον εμβολιασμό

Σε πρωινή του ραδιοφωνική συνέντευξη ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού συνέδεσε την πληρότητα σε θέατρα και σινεμά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και συγκατένευσε σε δημοσιογράφο που πρότεινε "όσοι είναι εμβολιασμένοι να μπορούν να μπουν σε περισσότερες δραστηριότητες".

Ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Δημήτρης Λιγνάδης

"Πόντιος Πιλάτος" το ΥΠΠΟ στην υπόθεση του Γιάννη Λιγνάδη

Ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του Σύριζα που επεσήμαναν ότι η πρόσληψη του αδελφού του Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο είναι παράνομη, καθώς αντίκεται στην "Αρχή Αμεροληψίας" του Δημοσίου, έριξε το μπαλάκι στην νυν καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Ερι Κύργια.