Όχι δικαστών σε συνάντηση με την τρόικα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

(ICON PRESS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ (ICON PRESS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ) ICON

Οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται να συναντηθούν με την τρόικα. Τη χαρακτηρίζουν "εξωθεσμικό όργανο"

Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσής της, δηλώνει ότι δεν δέχεται να συναντηθεί με το κλιμάκιο της τρόικας που είναι στη χώρα μας, καθώς είναι εξωθεσμικό όργανο, με αποτέλεσμα οι εκπρόσωποι της τρόικας να συναντηθούν μόνο με τον πρόεδρο του δικαστηρίου Ι. Καραβοκύρη.

Ειδικότερα, το ψήφισμα αναφέρει: "Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου εκφράζει την αντίθεσή της στη χορήγηση σε εξωθεσμικά όργανα οιωνδήποτε στοιχείων αφορούν στη λειτουργία του δικαστηρίου".

Υπενθυμίζεται ότι το κλιμάκιο της τρόικας συναντήθηκε με ορισμένες δικαστικές Ενώσεις, ενώ δεν απηύθυνε πρόταση προς την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά στον πρόεδρό του κ. Καραβοκύρη.

Ο τελευταίος επέλεξε να μην συναντηθεί ο ίδιος με την τρόικα, αλλά ολιγομελής αντιπροσωπεία μελών του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου. Έτσι, αποφασίστηκε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εκπροσωπήσουν η Γεωργία Μαραγκού και ο γενικός γραμματέας της Ένωσής τους Παναγιώτης Παπίδας.

Ωστόσο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν επέτρεψε στον κ. Παπίδα να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία της τρόικας. Αμέσως μετά και η κ. Μαραγκού δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εκπροσωπήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο στην επίμαχη συνάντηση.

Έτσι, άρχισε ένας γύρος αναζητήσεων προσώπων που πιθανά θα ήθελαν να συναντηθούν με την τρόικα, χωρίς όμως αποτέλεσμα (μέχρι στιγμής). Τελικά, σύμφωνα με δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την τρόικα θα συναντηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραβοκύρης.

Εξάλλου, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου έως την 3η Απριλίου 2013.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γιατί έφαγε "πόρτα" από τους δικαστικούς η τρόικα

SHARE:

24Media Network