Οι διάλογοι των χρυσαυγιτών μετά τη δολοφονία Φύσσα: "Μπράβο στον Ρουπακιά, μας έσωσε"

Οι διάλογοι των χρυσαυγιτών μετά τη δολοφονία Φύσσα: "Μπράβο στον Ρουπακιά, μας έσωσε"

Ανακουφισμένα από την απολογία Ρουπακιά εμφανίζονται στελέχη της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία Φύσσα. Δύο ακόμα άτομα ήταν μαζί με τον δράστη στο αυτοκίνητο του. Είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες

Νέα εντυπωσιακά στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια από τους διαλόγους που έχει καταγράψει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και οι οποίοι προέρχονται από αναλύσεις κλήσεων μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη.

Στελέχη της Χρυσής Αυγής ακούγονται να εκφράζουν την ανακούφιση τους για την απολογία του Γιώργου Ρουπακιά και για το γεγονός ότι δεν ενέπλεξε οποιονδήποτε άλλο στην εγκληματική επίθεση ενώ σε άλλη κλήση μεταξύ κορυφαίων στελεχών, καταγράφεται συνεννόηση να απαλλαγούν από τα όπλα ή άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία.

"Μπράβο στον Ρουπακιά, μας έσωσε...!" και "Πρέπει να πετάξουμε γρήγορα τα πράγματα από τα σπίτια" ακούγονται χαρακτηριστικά τους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά το μοιραίο βράδυ δεν ήταν ένα ακόμα άτομο αλλά τουλάχιστον δύο, τα οποία είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες. Με βάση το κατηγορητήριο, για την επίθεση είχε ενημερωθεί ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός ενώ σημαντικό ρόλο στις συνεννοήσεις φέρεται να είχε ασφαλιστικός σύμβουλος από το Μοσχάτο, ο οποίος επικοινωνούσε με τον "πυρηνάρχη" της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη την ώρα της δολοφονίας του 34χρονου. Και αυτός έχει συλληφθεί.

Τόσο οι συνεπιβάτες του Ρουπακιά όσο και εκείνοι που τον κάλεσαν από την καφετέρια της Νίκαιας στην πρώτη φάση του περιστατικού, ήταν διακεκριμένα μέλη της Χρυσής Αυγής. Από την ανάλυση προέκυψε ότι περίπου μισή ώρα μετά τη δολοφονία, φέρεται να υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο προς ενημέρωση του τελευταίου.

Πηγή: tovima.gr

SHARE: