Οι έμποροι εκπέμπουν SOS

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ/ ΟΔΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΤΤΙΚΟΝ (EUROKINISSI/ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ/ ΟΔΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΤΤΙΚΟΝ (EUROKINISSI/ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Την επανενεργοποίηση άρθρου για την υποστήριξη των επιχειρήσεων που υπέστησαν καταστροφές ζητά η ΕΣΕΕ

Οι έμποροι μετράνε τις πληγές τους από το χθεσινό ολοκαύτωμα καθώς οι ζημιές είναι εκτεταμένες. Μάλιστα, πάνω από 40 καταστήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Αρκετοί άνθρωποι έχασαν εν μια νυκτί την εργασία τους αφού πολλοί είναι οι έμποροι που δεν ξέρουν αν θα εξακολουθήσουν να δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που τους συνέβη κάτι τέτοιο.

"Η ΕΣΕΕ ζήτησε ήδη την επανενεργοποίηση του άρθρου 73 ν. 3746/2009 για την υποστήριξη των επιχειρήσεων που υπέστησαν καταστροφές". Αυτό σημείωσε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Β. Κορκίδης, με αφορμή τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή και τα επεισόδια.

Ο κ. Κορκίδης πρόσθεσε ότι η ΕΣΕΕ, ως εκπρόσωπος του ελληνικού εμπορίου, απευθύνεται στην κυβέρνηση και τους πολιτικούς αρχηγούς και τους καλεί "να διαπιστώσουν τη μεγάλη απόσταση ανάμεσα στη βούληση των πολιτών και τις πολιτικές δυνάμεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να υπερασπιστούν εμπράκτως τις δημοκρατικές διαδικασίες''.

''Η Ελλάδα εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως ανεξάρτητο δημοκρατικό κράτος και πρέπει όλοι να παλέψουμε να παραμείνει έτσι'', τόνισε και συμπλήρωσε πως ''μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή μπορεί να σώθηκε προσωρινά η οικονομία από τη χρεοκοπία, αλλά η ελληνική κοινωνία πτωχεύει και το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης χρεοκοπεί και η χρεοκοπία σίγουρα δεν είναι επιλογή των ανθρώπων της αγοράς όπως δεν είναι και το νέο Μνημόνιο. Δυστυχώς, η αστάθεια και η αβεβαιότητα στην αγορά δεν περιορίζονται από το περιεχόμενο του Μνημονίου, το οποίο για άλλη μια φορά περιγράφει μόνο υφεσιακά μέτρα, αγνοώντας τη λέξη ανάπτυξη, ενώ διευρύνει το χάσμα εισοδήματος και φορολογίας''.

SHARE:

24Media Network