Οι Τούρκοι διεκδικούν τον κουραμπιέ Καβάλας

Οι Τούρκοι διεκδικούν τον κουραμπιέ Καβάλας

Μετά τη "μάχη" του κουλουριού και του μπακλαβά, οι Τούρκοι διεκδικούν και τους κουραμπιέδες Καβάλας, αφού ισχυρίζονται πως είναι τουρκικό προϊόν

Αφορμή για τη νέα διεκδίκηση του γλυκίσματος, είναι το γεγονός ότι οι παραγωγοί της Καβάλας δηλώνουν, πως κέρδισαν την πιστοποίηση της "ονομασίας προέλευσης".

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", αυτό αναμένεται να "μπλοκάρει" δεκάδες Τούρκους παραγωγούς που πουλάνε τα προϊόντα τους με την ονομασία "Kavala Kurabiyesi" (Κουραμπιές Καβάλας).

"Οι Ελληνες διεκδικούν και τους κουραμπιέδες", γράφει η τουρκική εφημερίδα "Vatan", οι συντάκτες της οποίας φαίνεται πως αγνοούν σε ποια χώρα βρίσκεται η Καβάλα αφού σημειώνουν, πως "οι Ελληνες διεκδικούν την πατρότητα της τουρκικής γεύσης του κουραμπιέ Καβάλας".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τούρκος παραγωγός κουραμπιέδων στην Αδριανούπολη, Αρίφ Μερίτς, παραχώρησε και συνέντευξη Τύπου, στην οποία ισχυρίστηκε ότι ο κουραμπιές Καβάλας δεν είναι ελληνικός.

Ο ίδιος μάλιστα ισχυρίζεται, πως φτιάχνει τους πιο ωραίους κουραμπιέδες Καβάλας και καλεί σε διαγωνισμό τους Έλληνες παραγωγούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ελληνοτουρκική κρίση για το κουλούρι Θεσσαλονίκης

SHARE:

24Media Network