Ρύθμιση 120 δόσεων: Αυτές είναι οι αλλαγές που έρχονται

Ρύθμιση 120 δόσεων: Αυτές είναι οι αλλαγές που έρχονται
Εφορία Eurokinissi

Τη δυνατότητα διευκολύνσεων, με λιγότερες και περισσότερες δόσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, προβλέπει η νέα ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

Με μικρότερες και περισσότερες δόσεις για τις οφειλές στην εφορία έως 3.000 ευρώ και επέκταση των 120 δόσεων και σε επιχειρήσεις με έσοδα ως 2 εκατ. ευρώ, συμπληρώνεται η ρύθμιση για την εφορία.

Ο σχεδιασμός για ευνοϊκότερη ρύθμιση στα χρέη προς την εφορία ξεκινά από τα φυσικά πρόσωπα με οφειλές μέχρι και 3.000 ευρώ που υπολογίζονται με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ στα 2,7 εκατομμύρια.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την μείωση της ελάχιστης δόσης από τα 30 ευρώ που προβλέπεται σήμερα στην ρύθμιση στα 20 ευρώ, αυξάνοντας έτσι περισσότερο τον αριθμό των δόσεων.

Για παράδειγμα ένας φορολογούμενος με οφειλή 2000 με την ισχύουσα ρύθμιση και ελάχιστη δόση των 30 ευρώ είχε περιθώριο αν είχε εισόδημα έως 10.000 ευρώ να εξοφλήσει μέσω της ρύθμισης σε 67 δόσεις. Αν η ελάχιστη δόση μειωθεί στα 20 ευρώ τότε θα έχει την δυνατότητα να εξοφλήσει μέχρι και σε 100 δόσεις.

Επίσης, εντός των ημερών, θα πρέπει να περάσει από την Βουλή και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε κατατεθεί πριν από τις εκλογές με βάση την οποία θα έχουν την δυνατότητα για εξόφληση των οφειλών τους προς την εφορία μέχρι και σε 120 δόσεις και οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ετήσιο τζίρο μέχρι και 2 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version