9.371 ή το 8% των συντάξεων αιτία θανάτου "ύποπτο" κατόπιν διασταύρωσης στοιχείων

9.371 ή το 8% των συντάξεων αιτία θανάτου "ύποπτο" κατόπιν διασταύρωσης στοιχείων

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν χιλιάδες συντάξεις οι οποίες δείχνουν να είναι ύποπτες, μετά τη διασταύρωση των στοιχείων

Ως ύποπτες εξετάζονται χιλιάδες συντάξεις, 9.371 για την ακρίβεια, μετά τις διασταυρώσεις των μητρώων συνταξιούχων. Οι διασταυρώσεις διενεργήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών. 

Τα αποτελέσματα λοιπόν από τις  διασταυρώσεις των μητρώων του υπουργείου Εσωτερικών με το μητρώο του Ταμείου Δημοσίου, τα οποία και παρουσιάστηκαν την Τρίτη, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας και στην οποία συμμετείχαν, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Χρήστος Χάλαρης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του υπουργείου Εσωτερικών, Στρατής Μαραγκός και ο γενικός διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Χρήστος Ντούσκας.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι ύποπτες συντάξεις αντιστοιχούν στο 8% του συνόλου των συντάξεων λόγω θανάτου που χορηγεί το Δημόσιο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η σχετική λίστα παραδόθηκε ήδη στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγησή του με αυτοπρόσωπους ελέγχους από την αρμόδια διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και αν χρειαστεί να αναληφθούν νομικές ενέργειες.

Οι διασταυρώσεις των στοιχείων στις συντάξεις αιτία θανάτου πραγματοποιούνται σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Πρόκειται για 499.803 συντάξεις, εκ των οποίων οι 265.692 χορηγούνται από το ΙΚΑ, οι 119.823 από το Δημόσιο και 114.288 συντάξεις από τον ΟΑΕΕ, αλλά να σημειωθεί πως εκκρεμεί η τελευταία απογραφή των συνταξιούχων αιτία θανάτου του ΙΚΑ, η οποία και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΟΑΕΕ: Αυτοπρόσωποι έλεγχοι για 1.648 "ύποπτες" συντάξεις

SHARE: