ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

Από το πρώτο βράδυ επαναλειτουργίας της εστίασης.

Εστίαση: Τον Ιούνιο η εκταμίευση των κεφαλαίων κίνησης - Έρχονται μέτρα για γυμναστήρια και παιδότοπους

Ξενοδοχεία, γυμναστήρια και παιδότοποι θα είναι στο επίκεντρο νέους προγράμματος με χορήγηση κεφαλαίων κίνησης, με βάση υπολογισμού τον τζίρο τους το 2019.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Σε δυο εβδομάδες η πλατφόρμα για δηλώσεις - Τι προβλέπεται για τον ΕΝΦΙΑ

Στην πραγματική οικονομία κατευθύνονται τα ποσά που η χώρα λαμβάνει από τις αγορές σημείωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, που ανήγγειλε μέτρα 3 δισεκ για το επόμενο διάστημα και δεσμεύτηκε ότι από το 2022 δε θα προχωρήσει σε μέτρα λιτότητας

ΑΚΙΝΗΤΑ

Έρχεται "τσουνάμι" πλειστηριασμών από τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης

Τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης θα επιχειρήσουν να καλύψουν το "χαμένο έδαφος" στις ανακτήσεις οφειλών από το πολύμηνο "πάγωμα" των πλειστηριασμών. Τον Μάιο οι πρώτοι πλειστηριασμοί από Σεπτέμβριο ο μεγάλος όγκος.

Κλειστά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη

Αυξημένη Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού: Σε αναμονή για το χιλιάρικο πολλές επιχειρήσεις

Το μέτρο "Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικούς σκοπού"  εντάσσεται  στη νέα "γενιά" μέτρων που θα είναι πιο "στοχευμένα" και θα εφαρμοστούν τον Μάιο και θα διαδεχτούν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή. Το ύψος τους εκτιμάται στα 2 δισ. ευρώ.

Τέλος χρόνου για το "φορολογικό διαζύγιο" του 2021

Τέλος χρόνου για το "φορολογικό διαζύγιο" του 2021

Στις χωριστές δηλώσεις φόρου εισοδήματος συζύγων δεν υφίσταται η έννοια του οικογενειακού εισοδήματος για την κάλυψη των επιμέρους τεκμηρίων καθενός εκ των συζύγων, καθώς τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης βαρύνουν τον κάθε σύζυγο ατομικά.

Επιχείρηση στην Αθήνα

Προς παράταση το Γέφυρα 2 για την επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων

Επικαλούμενο τον φόρτο εργασίας των Λογιστών το οικονομικό επιτελείο κατέθεσε αίτημα στους Θεσμούς για παράταση του "Γέφυρα 2" μέχρι το τέλος Ιουνίου. Στις 21.000 οι αιτήσεις. Ικανοποίηση στις Τράπεζες.

Σταϊκούρας: Ιδιαίτερα επιτυχημένη η σημερινή έξοδος στις αγορές με 5ετές ομόλογο

Σταϊκούρας: Ιδιαίτερα επιτυχημένη η σημερινή έξοδος στις αγορές με 5ετές ομόλογο

Στα 3 δισεκ. ανέρχεται το ποσό που άντλησε το δημόσιο από τις αγορές με την έξοδό του με 5ετές ομολογο. Οι προσφορές των επενδυτών ανήλθαν στα 20 δισεκ. ενώ το επιτόκιο ήταν σχεδόν μηδενικό.

Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου

Χρ. Μεγάλου: Ανάπτυξη άνω του 4% για την ελληνική οικονομία φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα κόκκινα δάνεια της πανδημίας θα είναι χαμηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων, ενώ εκτίμησε ότι η ροή των εμβολιασμών στη χώρα θα λειτουργήσει θετικά στην επανεκκίνηση του τουρισμού.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Σε τρόφιμα, εμπόριο και τουρισμό τα περισσότερα δάνεια το 2020

Ο Χάρτης της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων για το 2020. Σε ποιους κλάδους, γεωγραφικές περιοχές και μεγέθους επιχειρήσεων κατευθύνθηκαν οι τραπεζικές χορηγήσεις. Οι εκτιμήσεις των τραπεζών για το 2021.

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ

Λίφτινγκ στα καταστήματα της ΔΕΗ και γκάζι στην ηλεκτροκίνηση

Η εταιρία προχωρά πιλοτικά σε πλήρη αναμόρφωση δύο μεγάλων σημείων εξυπηρέτησης των πελατών της στο Μαρούσι και την Καλλιθέα. Προχωρά και στην μαζική τοποθέτηση 160 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ευρωπαϊκή σημαία με φόντο την Ακρόπολη

Τα εμβόλια και το Ταμείο Ανάκαμψης μεταβλητές για την πορεία του ΑΕΠ

Τα "δύσκολα" είναι μπροστά. Η διασφάλιση της επιβίωσης πολλών επιχειρήσεων αλλά και νοικοκυριών βασίζεται σε ένα σενάριο ανάπτυξης με πολλές μεταβλητές, όπως αποτυπώθηκε στο ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Επαναλειτουργούν τα καταστήματα λιανεμπορίου στην Αττική

Τελική ευθεία για τις κατανομές της Επιστρεπτέας 7 – Έρχεται το "bonus" του 35% από τις Επιστρεπτέες 1 έως 3

Το Υπ. Οικονομικών, με την τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ της 30ης Απριλίου για την Επιστρεπτέα 7, έχει αυστηροποιήσει το πλαίσιο, βάζοντας στο "κάδρο" αυστηρούς ελέγχους για όσους σκεφτούν να κάνουν λαθροχειρίες.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Χτίζονται "αναμονές" με φορολογικούς παραδείσους για αδήλωτα εισοδήματα

Με νέα απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος Α1092/2021 δημιουργείται η νομική βάση για να μπορούν να ζητούν και να λαμβάνουν χρήσιμες πληροφορίες οι αρμόδιες ελληνικές φορολογικές αρχές από 54 χώρες (εκτός ΕΕ, ΗΠΑ κλπ ).

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Αύξηση κατά 1,66 δισ. των καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Το σύνολο των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα διαμορφωνόταν στα 164,75δισ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με την ΤτΕ. Η εικόνα στο μέτωπο των δανείωνπρος επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Attica Bank

Attica Bank: Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για την μετοχή

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς η εγγραφή ζημιάς 306 εκατ. ευρώ οδηγεί σε αυτόματη ενεργοποίηση της υποχρέωσης αύξησης κεφαλαίου υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Αναμένεται ανακοίνωση της Διοίκησης.

Ετοιμασίες για την επανεκκίνηση της εστίασης

Σταμπουλίδης: Τον Μάιο το πακέτο στήριξης για την εστίαση

Ο Γ.Γ  Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης έδωσε διευκρινίσεις για το πακέτο στήριξης για την εστίαση που θα δοθεί μέσα στον Μάιο. Τι είπε για τα καταστήματα εστίασης σε εμπορικά κέντρα.

Attica Bank: Υψηλές προβλέψεις το 2020 για την εξυγίανση του ισολογισμού

Attica Bank: Υψηλές προβλέψεις το 2020 για την εξυγίανση του ισολογισμού

Υπό το βάρος των σωρευτικών προβλέψεων ύψους 286 εκατ. ευρώ η τράπεζα εμφάνισε για το 2020 ζημιές 306,4 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από τόκους παρουσίασαν αύξηση κατά 15,7% Το πλάνο μετασχηματισμού ως το 2023.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης

Σκυλακάκης: Δυσκολότερο το έργο της απορρόφησης από τη σύνταξη του Σχεδίου "Ελλάδα 2.0"

Με 106 επενδυτικά προγράμματα και 67 μεταρρυθμίσεις που περιγράφονται σε 4.104 σελίδες το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0" κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα κεντρικά γραφεία της Κομισιόν στις Βρυξέλλες

"Ξεσκονίζουν" οι Βρυξέλλες το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης – Οι στόχοι και οι προσδοκίες

Με υψηλές προσδοκίες για την κάλυψη του κενού επενδύσεων στη χώρα  και την τόνωση του ρυθμού ανάπτυξης κατατίθεται σήμερα το πρωί το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης στις Βρυξέλλες καθώς ακόμη και στο «παρά 5» τρέχουν διαβουλεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και Κομισιόν.

Κόσμος έξω από τράπεζα

Τράπεζες: Σπεύδουν στις αγορές το 2021 με εκδόσεις 3,5 δισ. ευρώ

Η υποχρέωση των εποπτικών αρχών και η θετική χρονική συγκυρία ανοίγουν ορθάνοικτα τον δρόμο των ελληνικών τραπεζών για τις αγορές. Την αρχή κάνει σήμερα η Eurobank με την έκδοση ομολόγων 500 εκατ. ευρώ.