AEGEAN: Αύξηση κερδών το 9μηνο

AEGEAN: Αύξηση κερδών το 9μηνο
Aegean Alexandros Michailidis / SOOC

Η ελληνική αεροπορική εταιρεία μετέφερε 9,4 εκατ. επιβάτες στο σύνολο του εννεαμήνου και 4,6 εκατ. κατά το τρίτο τρίμηνο.

Ισχυρή δυναμική καταγράφει ο κύκλος εργασιών και κερδοφορίας της AEGEAN στο τρίτο τρίμηνο και εννεάμηνο του 2022.

Η επαναφορά της ζήτησης σε συνδυασμό με τη διεύρυνση του δικτύου και την αύξηση του στόλου της εταιρείας με τις παραλαβές νέων αεροσκαφών, συνέβαλαν στη σημαντική ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022, με τον Όμιλο να μεταφέρει 4,6 εκατ. επιβάτες.

O κύκλος εργασιών της εταιρείας στο εννεάμηνο διαμορφώθηκε σε 1,02 δισ. ευρώ, με αύξηση 109% και 571,4 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο με αύξηση 71%. Κέρδη μετά από φόρους στο εννεάμηνο ανήλθαν σε 93,2 εκατ. ευρώ και €120,8 εκατ. στο τρίτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της AEGEAN, η διαμόρφωση της πληρότητας στο 84%, αυξημένη κατά 14 μονάδες συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2021 και τα υψηλότερα επίπεδα μέσων ναύλων συνέβαλλαν σε σημαντική κερδοφορία παρά την αύξηση του κόστους καυσίμων και την σημαντική ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την επίδραση του τρίτου τριμήνου, η κερδοφορία του συνολικού εννεαμήνου 2022 είναι αυξημένη έναντι του προ κρίσης εννεαμήνου 2019.

Η κερδοφορία υποστηρίχθηκε σημαντικά και από τις προαγορές ποσοτήτων καυσίμου και δολαρίου της εταιρείας που περιόρισαν τον βαθμό επιβάρυνσης των αποτελεσμάτων από την εκτίναξη του κόστους τους.

Aegean


Τα ταμειακά διαθέσιμα, ισοδύναμα και λοιπές χρηματοοικονομικές επενδύσεις διαμορφώθηκαν σε 619,0 εκατ. ευρώ (Περιλαμβάνει χρηματοοικονομικές επενδύσεις ύψους 50,0 εκατ. ευρώ). την 30.09.2022.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας τόνισε: «Είμαστε υπερήφανοι που ανταποκριθήκαμε με επιτυχία στις προκλήσεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, παρουσιάζοντας φέτος, ισχυρή κερδοφορία και ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα του κλάδου μας, μετά από δύο εξαιρετικά δύσκολα χρόνια.

Η αποτελεσματική διαχείριση του δικτύου, των ναύλων και του κόστους, και φυσικά η προσπάθεια των ανθρώπων μας να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τους επιβάτες μας συνέβαλλαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Έχουμε τη βεβαιότητα ότι η περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας από τις επενδύσεις μας στην αναβάθμιση του στόλου και των υπηρεσιών μας, θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να δημιουργούμε αξία για τους μετόχους και τη χώρα μας, αλλά και ευκαιρίες εξέλιξης για τους ανθρώπους μας παρά τις προκλήσεις του γεωπολιτικού και οικονομικού περιβάλλοντος που είναι και πάλι έντονες γύρω μας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα