Αγώνας δρόμου για σύγκλιση θέσεων. Στο μικροσκόπιο του Brussels Group τα δημοσιονομικά θέματα

European Union Summit in Brussels, on Feb. 12, 2015 /     ,  12 , 2015
European Union Summit in Brussels, on Feb. 12, 2015 / , 12 , 2015 THE COUNCIL OF THE EUROPEAN UNIO

Θέματα δημοσιονομικής και μακροοικονομικής φύσεως έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο του Brussels Group, που ξεκίνησε τις εργασίες του από το μεσημέρι του Σαββάτου στο Παρίσι

Η συνεδρίαση των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας και δανειστών ήταν πολύωρη, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τη γαλλική πρωτεύουσα, φέρεται πως πλην της συνεδρίασης, υπήρξε και δείπνο εργασίας της διαπραγματευτικής ομάδας.

Οι διαβουλεύσεις των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναμένεται να διαρκέσουν έως και τις παραμονές της συνεδρίασης του Eurogroup της 24ης Απριλίου, με στόχο την επίτευξη ουσιαστικής προόδου και σύγκλισης των θέσεων Αθήνας και θεσμών.

Η συνεδρίαση του Brussels Group πραγματοποιείται στο κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ ενώ από ελληνικής πλευράς στις διαβουλεύσεις συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης, ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Ν. Θεοχαράκης και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Έλενα Παναρίτη.

Στο μικροσκόπιο του Brussels Group μπαίνουν όλες οι θεματικές της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να αναζητηθεί - και κατ' επέκταση να βρεθεί - κοινό έδαφος μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, στη βάση της αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας που επιδιώκει η Αθήνα.

Η ελληνική πλευρά εκφράζει αισιοδοξία πως θα επιτευχθεί σύγκλιση με τους εταίρους, σύγκλιση η οποία δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε συμφωνία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βαρουφάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η ώρα του Brussels Group. Επιμένει στις κόκκινες γραμμές η κυβέρνηση

Στο Παρίσι μεταφέρεται ο παλμός της διαπραγμάτευσης 

SHARE:

24Media Network