Ασανσέρ οι τιμές στα προϊόντα. Ποια διατίθενται ακριβότερα και σε ποια έπεσαν οι τιμές

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ // EUROKINISSI)
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ // EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μεγάλη μείωση της τάξης του 2,5% τον Αύγουστο συγκριτικά με πέρσι στα είδη διατροφής και τα μη αλκοολούχα ποτά

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, έχοντας υπόψη το Δελτίο Τιμών Καταναλωτή της ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:

1. Από τις μειώσεις των κατηγοριών του Γενικού Δείκτη Τιμών:

- Κατά 2,5% της ομάδας "Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά", λόγω μείωσης κυρίως των τιμών στα νωπά λαχανικά (πατάτες νωπές -32,7%), στα νωπά φρούτα (-16,9%) και στη ζάχαρη (-12,4%). Μέρος της μείωσης αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών στα γαλακτοκομικά, αυγά και στο ελαιόλαδο.

- Κατά 3.9% της ομάδας "Εκπαίδευση", λόγω μείωσης κυρίως των τιμών στα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και ΙΕΚ.

- Κατά 1,3% της ομάδας "Ένδυση και υπόδηση", λόγω των θερινών εκπτώσεων.

- Κατά 1,3% της ομάδας "Στέγαση", λόγω μείωσης κυρίως των τιμών των ενοικίων των κατοικιών, των υπηρεσιών κοινοχρήστων, του πετρελαίου θέρμανσης και του φυσικού αερίου. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών στον ηλεκτρισμό.

- Κατά 0,5% της ομάδας "Μεταφορές", λόγω μείωσης κυρίως των τιμών των καυσίμων αυτοκινήτου (βενζίνη) και των αυτοκινήτων. Μέρος της μείωσης αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών στα εισιτήρια αεροπλάνων.

- Κατά 0,4% της ομάδας "Ξενοδοχεία- Καφέ-Εστιατόρια", λόγω μείωσης κυρίως των τιμών των εστιατορίων- ζαχαροπλαστείων- καφενείων- κυλικείων. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών στα ξενοδοχεία.

2. Από τις αυξήσεις των κατηγοριών του Γενικού Δείκτη Τιμών:

- Κατά 3,5% της ομάδας Υγεία, λόγω αύξησης κυρίως της συμμετοχής των καταναλωτών στις λιανικές τιμές των φαρμάκων. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στις ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες.

- Κατά 1,9% της ομάδας "Αλκοολούχα ποτά και καπνός" λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα αλκοολούχα ποτά (μη σερβιριζόμενα) και στα τσιγάρα.

- Κατά 0,1% της ομάδας "Επικοινωνίες", λόγω της αύξησης των τιμών των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

SHARE:

24Media Network