Καθαρά Δευτέρα: "Τσιμπημένο" το καλάθι - Στα 60,40 ευρώ το μέσο κόστος

Καθαρά Δευτέρα: "Τσιμπημένο" το καλάθι - Στα 60,40 ευρώ το μέσο κόστος
MOTIONTEAM

Αύξηση κατά 7,79% στο κόστος του καλαθιού για τα σαρακοστιανά δείχνει έρευνα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Αναλυτικά οι τιμές.

Σε σχέση με το προηγούμενο έτος εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση κατά 7,79% στο κόστος του καλαθιού με είδη που καταναλώνονται τη Σαρακοστή.

Αυτό προέκυψε από έρευνα που πραγματοποίησε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, στο πλαίσιο έναρξης της περιόδου της Σαρακοστής, αναφορικά με τις τιμές των προϊόντων που λόγω των ημερών παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση.

ADVERTISING

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η προαναφερόμενη αύξηση οφείλεται κυρίως στην αύξηση των τιμών των οπωρολαχανικών (ενδεικτικά αναφέρεται ότι το ξερό κρεμμύδι παρουσιάζει αύξηση 98,25%, η πατάτα 48,61%, οι τομάτες 20,56 %, το λάχανο 50%). Οι κατεψυγμένες γαρίδες παρουσιάζουν επίσης μία αύξηση της τάξης του 17%. Στο είδος αυτό όμως, υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση των τιμών (μεγέθη, προέλευση κλπ) και οι καταναλωτές έχουν δυνατότητα φθηνότερης επιλογής. Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται η τιμή του χαλβά.

Συνοπτικά το μέσο κόστος του καλαθιού υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 60,40 ευρώ, ενώ η αξία αυτή κυμαίνεται μεταξύ 31,49 ευρώ και 107,40 ευρώ.

Η έρευνα διεξήχθη στα πλαίσια των τακτικών τιμοληψιών του τμήματος Παρατηρητηρίου Τιμών την περίοδο από 25/2/2019 έως 6/3/2019 και επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένα βασικά προϊόντα. Οι τιμοληψίες διενεργήθηκαν σε καταστήματα πώλησης τροφίμων (κεντρικές αγορές λιανικής, σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές) της Περιφέρειας Αττικής.

Καθαρά Δευτέρα:

Να είναι προσεκτικοί με τα θαλασσινά κάλεσε τους καταναλωτές ο Σπύρος Κοράκης, Πρόεδρος της Ένωσης Ιχθυοπωλών στη Βαρβάκειο, μιλώντας στο News 24/7 στους 88,6.

Αναφορικά με το κίνδυνο δηλητηρίασης τόνισε στο σταθμό μας ότι αυτές τις μέρες στη Βαρβάκειο οι έλεγχοι είναι καθημερινοί και οι αγοραστές δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Ενημέρωσε ότι σήμερα και αύριο η Βαρβάκειος αγορά θα είναι ανοιχτή έως τις 6 το απόγευμα ενώ την Κυριακή θα λειτουργήσει από τις 9 το βράδυ έως και τις 2 το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καθαρά Δευτέρα
SHARE:

24Media Network