Καμίνης: "Πράσινο φως" στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ) ICON

Με στόχο την τουριστική αναβάθμιση και την οικονομική ανάκαμψη, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εμμένει στη δήλωσή του ότι τα καταστήματα πρέπει να παραμένουν ανοιχτά τις Κυριακές

Υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας τάχθηκε για μια ακόμα φορά με δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Εντάσσει αυτή την προοπτική στο πλαίσιο της οικονομικής ανάκαμψης αλλά, κυρίως, της τουριστικής αναβάθμισης της πρωτεύουσας.

Όμως, όπως είπε κατά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη  με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Γιώργο Καββαθά, "κάθε αλλαγή θα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με τον εμπορικό κόσμο της πόλης".

Είναι η δεύτερη φορά, σε διάστημα ενός μηνός, που ο κ. Καμίνης διατυπώνει με σαφήνεια την άποψη αυτή. Ήταν προ μηνός, όταν , σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κωστή Χατζηδάκη, είχε επιχειρηματολογήσει υπέρ της θέσης ότι τα ανοιχτά εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης υποβοηθούν στην αναζωογόνησή της.

"Η εμπειρία των μεγάλων πόλεων σε όλο τον κόσμο παραπέμπει σε μια ωραία εικόνα, όταν παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές. Φέρνει μια ζωντάνια στο κέντρο της πόλης. Και αν είναι κάτι το οποίο έχει ανάγκη η Αθήνα αυτή την εποχή, είναι να κρατάμε όσο το δυνατόν πιο ζωντανό το κέντρο, οπότε, σε συνεννόηση με τον εμπορικό κόσμο, βρίσκω και θεωρώ ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση η ιδέα να αυξηθεί σταδιακά η δυνατότητα να παραμένουν τα καταστήματα στο κέντρο ανοιχτά τις Κυριακές", είχε πει.

Πάντως, κατά τη συζήτηση που είχε ο κ. Καμίνης με τον εκπρόσωπο ΓΣΕΒΕΕ δόθηκε έμφαση, όπως επισημαίνεται από το επιτελείο του κ. Καμίνη, στο νέο δυσμενέστερο τοπίο που δημιουργεί η κρίση στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, στην ανάγκη θεσμικής παρέμβασης σε ζητήματα όπως οι αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων, καθώς και στην ανάγκη να καταστεί η Αθήνα αυτόνομος τουριστικός προορισμός. 

Παράλληλα, στη συνάντηση - συμμετείχαν επίσης ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ κ. Διονύσης Γράβαρης, και η διευθύντρια του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΓΣΕΒΕΕ κυρία Νατάσσα Αυλωνίτου - ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε τη συνεργασία της ΓΣΕΒΕΕ σε θέματα λειτουργίας των καταστημάτων και στην καταπολέμηση της παράνομης αφισορύπανσης.

SHARE:

24Media Network