Πάσχα στη Βαρβάκειο: Πού κυμαίνονται οι τιμές, τι να προσέξετε στα κρεατικά

Πάσχα στη Βαρβάκειο: Πού κυμαίνονται οι τιμές, τι να προσέξετε στα κρεατικά
Εικόνα από τη Βαρβάκειο αγορά την Μ. Εβδομάδα News 24/7

Στη Βαρβάκειο Αγορά συρρέουν, όσο πλησιάζουν οι ημέρες για την Ανάσταση, οι Αθηναίοι που προετοιμάζονται για το πασχαλινό τραπέζι. Πού κυμαίνονται οι τιμές και τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές.

Την Μεγάλη Εβδομάδα περίμεναν οι περισσότεροι για να προετοιμαστούν για την Ανάσταση, καθώς αυτές είναι οι ημέρες που πιστώνεται το δώρο Πάσχα για όσους το δικαιούνται, αλλά και οι συντάξεις και τα επιδόματα.

Η κεντρική αγορά της Αθήνας, η Βαρβάκειος, έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για ακόμη μια χρονιά και τόσο τα αμνοερίφια, όσο και τα υπόλοιπα προϊόντα που καταναλώνονται τις ημέρες του Πάσχα, περιμένουν τους καταναλωτές στους γάντζους και τους πάγκους των κρεοπωλών.

«Όποιος προτιμήσει να κάνει τα ψώνια του στη Βαρβάκειο, θα βρει τις πιο ελκυστικές τιμές, αλλά και εγχώρια προϊόντα» λέει στο News 24/7 ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών της Βαρβακείου, Κλεάνθης Τσιρώνης. «Ο καταναλωτής μπορεί να κάνει τη βόλτα του και να επιλέξει, είτε αρνί και συκωταριά, είτε για όσους δεν τρώνε αρνί, επιλογές όπως το μοσχάρι ή το κοτόπουλο» συμπληρώνει ο κύριος Τσιρώνης, ο οποίος παρατηρεί πως τις προηγούμενες ημέρες η αγορά ήταν σχετικά υποτονική.

Το ωράριο στην Βαρβάκειο είναι εορταστικό κι έτσι ακολουθεί αυτό των καταστημάτων. Οι κρεοπώλες πάντως αναμένουν την κορύφωση της κίνησης, το Σάββατο το μεσημέρι.

Οι τιμές φέτος κυμαίνονται σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις περσινές, αναφορικά με τα αμνοερίφια, τα οποία ξεκινούν από τα 5 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 7 ευρώ το κιλό. Οι συκωταριές ξεκινούν από 4 ευρώ, το κοκορέτσι από 5 ευρώ, ενώ το κοτόπουλο κυμαίνεται στα 2-2,5 ευρώ.

Τι να προσέξετε

 

Οι καταστηματάρχες εφιστούν την προσοχή σε όσους κάνουν τις πασχαλινές αγορές, προκειμένου να ξεχωρίσουν τα ντόπια από τα εισαγόμενα κρέατα. Συγκεκριμένα, το ντόπιο κρέας πρέπει να φέρει γαλάζια σφραγίδα και την ένδειξη «EL» ή «GR» που θα αποδεικνύει πως είναι ελληνικό. Αντίστοιχα, τα εισαγόμενα κρέατα έχουν καφέ σφραγίδα.

Ακόμη, προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι καταναλωτές και για την ποιότητα του κρέατος, με τους κρεοπώλες να συνιστούν προσοχή στο κατά πόσο το αίμα φαίνεται νωπό και όχι ξεραμένο.

Τέλος, σημαντική είναι και η προσοχή στη ζυγαριά, προκειμένου να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης και πληρώσουν περισσότερο απ’ όσο τελικά ζυγίζει το αρνί. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα