“Αγοράστε ελληνικά ακίνητα σε ευρώ, αποπληρώστε σε δραχμές”

“Αγοράστε ελληνικά ακίνητα σε ευρώ, αποπληρώστε σε δραχμές”
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΠΛΟ ΝΕΦΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ. ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ / EUROKINISSI EUROKINISSI

Διαβάστε αναλυτικά τι συμβουλεύουν οι ξένοι επενδυτές και εταιρείες τους πελάτες τους για τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα

Πληθαίνουν οι επενδυτές και επενδυτικές εταιρείες που ποντάρουν στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και επιστροφή στην δραχμή, με πιο πρόσφατη την επενδυτική Τράπεζα JP Morgan, που φέρεται να προτείνει στους πελάτες της, να επενδύσουν στο ελληνικό real estate κατά την τρέχουσα περίοδο.

Πώς όμως; Η πρόταση στηρίζεται στην πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας, με τους αναλυτές της JP Morgan να συστήνουν στους πελάτες τους, να αγοράσουν στην Ελλάδα εξοχικά και οικόπεδα, με δάνειο που θα πάρουν από ελληνική τράπεζα.

Σύμφωνα με την “Ημερησία”, η πρόταση γίνεται με το σκεπτικό, ότι θεωρείται σίγουρη η χρεοκοπία της Ελλάδας κι έτσι “ποντάρουν” στην αλλαγή του δανείου στο νέο νόμισμα, το οποίο θα υποτιμηθεί.

Κατά συνέπεια, θα μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειο που πήραν με τα μισά ή και λιγότερα χρήματα.

Κανείς δε γνωρίζει αν έχουν γίνει τέτοιες συναλλαγές, αν δηλαδή ξένοι έχουν ζητήσει κι έχουν πάρει δάνεια από ελληνικές τράπεζες.

Πολλές τέτοιες συναλλαγές μπορεί να γίνονται μέσω off shore ή μέσω ξένων τραπεζών, συνεργαζόμενων με ελληνικές. Και βέβαια, αν και οι τράπεζες έχουν κλείσει τη στρόφιγγα των δανείων, δύσκολα θα αρνηθούν σε ξένους που διαθέτουν όλα τα εχέγγυα. .

Σημειώνεται, ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, που διεθνείς οίκοι και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα φέρονται να “προβάρουν” την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή ή το όποιο άλλο εθνικό νόμισμα.

Τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες τους για τις δοκιμές της σχέσης δραχμής – ευρώ – δολαρίου και λοιπών νομισμάτων προετοίμαζαν εταιρείες διαχείρισης συναλλαγών συναλλάγματος στα τέλη του 2011, όπως είχε αποκαλύψει  η WSJ.

Παράλληλα, εκτός από τις εταιρείες και τους διεθνείς οίκους, και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις φέρονταν να προετοιμάζονται για την έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του κοινού νομίσματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα