Αιχμές Σπίρτζη για ΤΑΙΠΕΔ, Εγνατία και “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Αιχμές Σπίρτζη για ΤΑΙΠΕΔ, Εγνατία και “Ελευθέριος Βενιζέλος”
Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης Eurokinissi

Σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς του ΤΑΙΠΕΔ στην σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας και της αποκρατικοποιήσης του ΔΑΑ "Ελευθέριος Βενιζέλος", άφησε ο υπουργός υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης.

«Αν κάναμε εμείς το διαγωνισμό για την Εγνατία και τα νέα διόδια θα είχαμε τελειώσει. Οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ έχουν τεχνοκρατική ανεπάρκεια» δήλωσε μετά την συνάντηση που είχε με τους θεσμούς για θέματα αποκρατικοποιήσεων.

Ο υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι στο νομικό κείμενο που χρειάζεται για να κλείσει το θέμα της σύμβασης παραχώρησης θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και οι δύο διαδικασίες που τρέχουν σήμερα από το Ταμείο.

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι από τις περίπου 20 αποκρατικοποιήσεις που έχει αναλάβει το Ταμείο έχουν ολοκληρωθεί ελάχιστες.

Μάλιστα άφησε άλλη μια αιχμή και για την αποκρατικοποίηση του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”: « Πείτε μου γιατί εμείς καταφέραμε και παραχωρήσαμε το Καστέλι και το ΤΑΙΠΕΔ καθυστερεί ακόμη την αποκρατικοποίηση του ΔΑΑ χωρίς να έχει κανένα κατασκευαστικό θέμα. Πιστεύω ότι αν έκανε το υπουργείο το διαγωνισμό θα παίρναμε τριπλάσιο τίμημα» κατέληξε ο υπουργός.

Μάλιστα θέλοντας να δείξει πόσο καλό ήταν το κλίμα τόνισε ότι του έλειψε ο επικεφαλής της ομάδας της ΕΕ κ. Ντέκλαν Κοστέλο τον οποίο όπως είπε προσκάλεσε για ούζο μετά το τέλος της αξιολόγησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα