Από το Μαϊάμι στο Παγκράτι – Η Golden Visa έκανε το όνειρό τους πραγματικότητα

Από το Μαϊάμι στο Παγκράτι – Η Golden Visa έκανε το όνειρό τους πραγματικότητα
Παγκράτι, Αθήνα SOOC

Ένα ζευγάρι από το Μαϊάμι έβαλε στόχο να ζήσει στο Παγκράτι και συγκεκριμένα σε ένα διαμέρισμα με θέα την Ακρόπολη. Η golden visa έκανε το όνειρό τους πραγματικότητα.

Ένα ομόφυλο ζευγάρι από τη Μικρή Αβάνα του Μαϊάμι “ερωτεύτηκε” την Αθήνα και έβαλε στόχο να “αποσυρθεί” στην ελληνική πρωτεύουσα μετά τη συνταξιοδότησή τους.

Ως Αμερικανοί πολίτες, δεν μπορούσαν να μετακομίσουν σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία περιορίζει τις τουριστικές βίζες σε 90 ημέρες. Για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα έπρεπε να αγοράσουν ένα ακίνητο ύψους περίπου 250.000 ευρώ και άνω προκειμένου να λάβουν πενταετή ανανεώσιμη βίζα, την γνωστή και ως Golden Visa.

Οι New York Times κατέγραψαν την ιστορία τους. Όπως περιγράφεται στο σχετικό δημοσίευμα, οι Nick Hados και Ken Cook, ξεκίνησαν να αναζητούν ένα σπίτι στο Παγκράτι, “σε μια ζωντανή γειτονιά της Αθήνας, που προτιμούν οι καλλιτέχνες, γεμάτη από εστιατόρια, καφετέριες, πάρκα και στολίδια, όπως η Εθνική Πινακοθήκη”. Βασική προϋπόθεση, όμως, ήταν να έχει θέα την Ακρόπολη. “Είναι σαν να έχεις θέα στον Πύργο του Άιφελ”, είπε ο 59χρονος κ. Hados, ελληνικής καταγωγής.

“Είναι γεμάτη από δημιουργικότητα εδώ η πόλη. Υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι, πολλή ενέργεια”, δήλωσε ο κ. Hados, αρχιτέκτονας. “Στο Μαϊάμι, οι ηλικιωμένοι δεν βγαίνουν έξω, αλλά εδώ, βγαίνουν έξω. Άνθρωποι όλων των ηλικιών κυκλοφορούν όλες τις ώρες της ημέρας ή της νύχτας”, πρόσθεσε.

Εκτός από τη θέα, πρόσθεσαν στη λίστα με τα must-haves τους και τον υπαίθριο χώρο. Τι είναι άλλωστε η θέα χωρίς τον κατάλληλο χώρο για να την απολαύσεις; Ένα ακόμα κριτήριο που θα έπρεπε να πληροί το διαμέρισμα ήταν να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης. Και φυσικά έπρεπε να κοστίζει τουλάχιστον 250.000 ευρώ για να τους εξασφαλίσει τη χρυσή βίζα.

Το ζευγάρι δεν συνεργάστηκε με μεσίτη, όπως ανέφεραν οι NYT. Αντιθέτως, έψαξαν σε διάφορες ιστοσελίδες με αγγελίες ακινήτων και έκλειναν ραντεβού απευθείας με τους ιδιοκτήτες.

Τον Ιανουάριο του 2022, πούλησαν ένα ακίνητο στο Μαϊάμι, εξασφαλίζοντας το κεφάλαιο για να πληρώσουν το διαμέρισμα και με τα χρήματα στο χέρι και τις επιλογές τους περιορισμένες σε μερικούς μόνο υποψήφιους που επέλεξαν από το διαδίκτυο, επέστρεψαν στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο και ξεκίνησαν να αναζητούν το ιδανικό σπίτι.

Το διαμέρισμα που τους εξασφάλισε τη χρυσή βίζα

Ενώ ένα από τα διαμερίσματα που κοιτούσαν διέθετε φωτεινό και ευάερο σαλόνι, ήταν το μεγαλύτερο σε τετραγωνικά και είχε εξαιρετική κάτοψη, το μπαλκόνι ήταν τόσο στενό που ο Hados και ο Cook ανησυχούσαν ότι θα ήταν άχρηστο. “Τα πάντα έχουν να κάνουν με το να είσαι έξω εδώ”, παρατήρησε ο Cook ένα πρωινό του Ιανουαρίου, καθισμένος σε ένα υπαίθριο καφέ με τον Hados στου Ψυρρή.

Αντίστοιχα, ένα άλλο από τα υποψήφια διαμερίσματα διέθετε βεράντα που χωρούσε πλήθος κόσμου, είχε άφθονα υπαίθρια καθίσματα και αξιοσημείωτο φυσικό φως, δεν είχε θέα στην Ακρόπολη.

Έτσι, κατέληξαν σε ένα άλλο διαμέρισμα, που υστερούσε σε τετραγωνικά αλλά είχε εκπληκτική θέα. “Με το που μπήκα μέσα, το ερωτεύτηκα. Αυτή η θέα κοστίζει 100.000 δολάρια”, είπε ο κ. Hados. Η προσφορά του ζευγαριού, ύψους 280.000 ευρώ, έγινε δεκτή και το διαμέρισμα “έκλεισε” τον Ιούλιο του 2022, ενώ ένα μήνα αργότερα άρχισαν τις εργασίες ανακαίνισης.

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2023, το διαμέρισμα είχε “ξηλωθεί” μέχρι τα θεμέλια. Το ζευγάρι γκρέμισε τη “στενόχωρη” είσοδο, συνδυάζοντάς την με το σαλόνι, την τραπεζαρία και την κουζίνα, για να δημιουργήσει ένα μεγάλο δωμάτιο με ένα νέο παράθυρο που θα φέρει περισσότερο φως στο χώρο.

Η κουζίνα, που μεταφέρθηκε σε έναν εξωτερικό τοίχο, θα ανοίξει στη βεράντα, δημιουργώντας μια εσωτερική/εξωτερική κουζίνα με μπαρ ενώ το ένα από τα δύο υπνοδωμάτια θα χρησιμεύσει ως ευέλικτο καθιστικό ή δωμάτιο επισκεπτών.

Όπως δήλωσαν, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το pied-à-terre τους, που απέχει 10 λεπτά με τα πόδια από το νέο τους διαμέρισμα, ως ξενώνα για φίλους και συγγενείς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα