ΑΚΙΝΗΤΑ

Ειδήσεις και εξελίξεις στην αγορά ακινήτων.

Ζευγάρι νέων απολαμβάνουν τη θέα της πρωτεύουσας

Να περιοριστεί η Golden Visa και να γίνουν στεγαστικά προγράμματα για νέους

Για να μην περάσουμε από τους άνεργους νέους, στους άστεγους εργαζόμενους, χρειάζεται ένας συνδυασμός πολιτικών, που θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα, πριν φύγουν και όσοι έμειναν.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα

"Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες" το ΑΦΜ πολυκατοικιών - Σε "γκρίζα ζώνη" μισθώματα από τις γκαρσονιέρες των θυρωρών

Το πρόβλημα με τα ΑΦΜ πολυκατοικιών αναδείχθηκε λόγω και της "γκρίζας εικόνας" με τους κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών που δίνονταν προς ενοικίαση για τη στήριξη του κοινού "κουμπαρά" κάθε πολυκατοικίας.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα.

UCI Greece: Κανει δυναμική είσοδο στο real estate

Στην ελληνική αγορά real estate προσφέροντας ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις στην διαχείριση ακίνητης περιουσίας επεκτείνεται ο ισπανικός όμιλος UCI. Ηχηρό μήνυμα επενδυτικής εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Πλάκα.

Βγήκαν τα "μαχαίρια" σε τουριστικές περιοχές για τα μειωμένα ενοίκια

Πολλές μειώσεις του μισθώματος που έχουν καταγραφεί σε τουριστικές περιοχές, σύμφωνα με ιδιοκτήτες είναι παράνομες και οι μισθωτές οφείλουν το πλήρες ενοίκιο στους εκμισθωτές τους.

Ακίνητα

ΤτΕ: Ποιες κατηγορίες ακινήτων προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον

Ποιοι παράγοντες θα κρίνουν την επανεκκίνηση και τους ρυθμούς αποκατάστασης των επιμέρους τομέων της αγοράς. Οι εκτιμήσεις για οικιστικά επαγγελματικά και γραφεία. Πού επενδύουν οι ΑΕΕΑΠ.

Ακίνητα στην Αθήνα

Ενοίκια: Ελπίδες για άρση αδιεξόδου με τις αποζημιώσεις συνιδιοκτητών ακινήτων

Η ΑΑΔΕ σε περιπτώσεις πολλαπλών δηλώσεων Covid από συνιδιοκτήτες, προχωρά σε ταυτοποίηση των ακινήτων και απλοποίηση διαδικασίας ώστε όσες αποζημιώσεις δεν έχουν καταβληθεί να ξεκινήσουν να πληρώνονται στο τέλος της εβδομάδας.

Ακίνητα

Πλειστηριασμοί από... το φθινόπωρο

Ποιοι λόγοι σπρώχνουν την άρση των πλειστηριασμών το Φθινόπωρο. Για κινδύνους ναρκοθέτησης της προσπάθειας μείωσης των κόκκινων δανείων και μπλοκάρισμα υποθέσεων που δεν σχετίζονται με την πανδημία κάνουν λόγο οι τράπεζες.

Ακίνητα στην Αθήνα

Αδήλωτα τετραγωνικά: Πότε έρχεται η "λυπητερή για τα δημοτικά τέλη και φόρους;

Παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου για την εκκαθάριση των δηλώσεων από τους ΟΤΑ για τα αδήλωτα τετραγωνικά προβλέπει σχετική ρύθμιση που ενσωματώθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας,

Κλειστό κατάστημα εστίασης λόγω του lockdown

Μέτρα στήριξης: Οι λεπτομέρειες για τις αποζημιώσεις ενοικίων και το Δώρο Πάσχα

Εντός του Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η καταβολή διπλής αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Πώς θα υπολογισθεί το δώρο του Πάσχα για όσους βρίσκονται σε αναστολή.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Διπλή αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων μέσα στον Απρίλιο

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε νέα μέτρα στήριξης για τον Απρίλιο, ενώ ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν υπό προϋποθέσεις διπλή αποζημίωση.

Ακίνητα

Ενοίκια-δηλώσεις Covid: Τι θα ισχύσει για τις αποζημιώσεις μειώσεων 30%, αποβιωσάντων και με λάθη στρογγυλοποίησης;

Εκκρεμότητες σχετικά με την καταβολή αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων κλείνουν με υπουργική απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου

Ακίνητα στη Αθήνα

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις διορθώσεις των δηλώσεων Covid από τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις τροποποιητικές δηλώσεις COVID και διορθώσεις λαθών και παραλείψεων από τους ιδιοκτήτες για τα μειωμένα ενοίκια της περιόδου Μαρτίου - Δεκεμβρίου 2020.

Ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας

Ιδιοκτήτες: Αναζητείται "αντίδοτο" στα παράπονα για καθυστερήσεις για τις αποζημιώσεις ενοικίων

Οι ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα θα αποκτήσουν τη δυνατότητα για άμεση ενημέρωση για το τι γίνεται με πιθανούς συμψηφισμούς με τις φορολογικές οφειλές για τα κουρεμένα ενοίκια της περιόδου Μαρτίου-Οκτωβρίου.

Ακίνητα στην Αθήνα

Τράπεζες: έκρηξη ενδιαφέροντος για νεόδμητα και μεγαλύτερα ακίνητα, πολυτελή γραφεία και αποθήκες

Οι τράπεζες αναλύουν τις προοπτικές της αγοράς και τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσε στην αγορά ακινήτων η πανδημία. Γιατί οι τιμές θα κινηθούν ανοδικά. Που στρέφεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επενδυτών.

Ακίνητα στην Αθήνα.

Η μεταβίβαση 250.000 ακινήτων στις εταιρείες διαχείρισης φέρνει σεισμικές αλλαγές

Γιατί οι εταιρείες διαχείρισης δεν συμφωνούν με την εκτίμηση ότι η μαζική απόκτηση ακινήτων δεν θα πιέσει τις τιμές αλλά αντίθετα θα δώσει ώθηση στην αγορά. Οι εκτιμήσεις για την πορεία των ακινήτων το 2021.

Η τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Συμφωνία με Intrum για την πώληση του χαρτοφυλάκιο Vega

Ως αποτέλεσμα των συναλλαγών Vega και Phoenix (έχει ήδη υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία), ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Τράπεζας Πειραιώς θα μειωθεί στο 36% περίπου από 47%. Δήλωση Χρ. Μεγάλου.

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Λήγουν οι προθεσμίες για τέλη κυκλοφορίας και επίδομα θέρμανσης - Τι ισχύει για τα ενοίκια

Κλείνουν σήμερα οι προθεσμίες για επιδόματα θέρμανσης, αποζημιώσεις ενοικίων και τέλη κυκλοφορίας οχημάτων. Έρχονται πρόστιμα. Όσα πρέπει να ξέρετε.

Ακίνητα στην Αθήνα

Πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών την 1η Ιουνίου

"Κλείδωσε" η συμφωνία κυβέρνησης θεσμών για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών από την 1η Ιουνίου για όλα τα ακίνητα ακόμη και για την πρώτη κατοικία. Μέχρι τότε προστασία μόνο για τους κορονόπληκτους.

Ακίνητα στην Αθήνα

Τράπεζες: Έτοιμες να χρηματοδοτήσουν τη ζήτηση για ακίνητα

Για σημαντική αύξηση των στεγαστικών δανείων ετοιμάζονται οι τράπεζες το 2021. Οι 7 λόγοι για τους οποίους η αγορά κατοικίας θα ανακάμψει σχετικά γρήγορα μετά το πέρας της πανδημίας και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των νέων δανείων

Πέντε μέτρα στήριξης για νοικοικυριά και επιχειρήσεις - Νέος "διπλός" κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Πέντε μέτρα στήριξης για νοικοικυριά και επιχειρήσεις - Νέος "διπλός" κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Σε 1,5 δισ. ευρώ ανέρχεται η συνολική χρηματοδότηση του 6ου και 7ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Τι θα γίνει με ενοίκια. ΦΠΑ κι επίδομα θέρμανσης. Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Πολυκατοικίες

Ακίνητα: Τέλος προθεσμίας για τις ''ανέξοδες'' καταχωρήσεις των e-μισθωτηρίων

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει στη σχετική πλατφόρμα να αναρτήσουν το ηλεκτρονικό μισθωτήριο που είναι αυτό που "μετράει" και να ειδοποιήσουν τους ενοικιαστές τους να το αποδεχτούν κάνοντας "κλικ" στο σχετικό πεδίο.

Κλειστά καταστήματα

Τι προβλέπεται με τις αναστολές επιταγών και τις πληρωμές για τα "κουρεμένα" ενοίκια

Να αποτρέψει κανόνια στην αγορά αλλά και να καθησυχάσει τους ιδιοκτήτες που έχουν δει με το "κιάλι" τις αποζημιώσεις για τα κουρεμένα ενοίκια επιχειρεί το Υπ. Οικονομικών.