news 24/7

ΑΚΙΝΗΤΑ

Ειδήσεις και εξελίξεις στην αγορά ακινήτων.

Κλειστά καταστήματα

Τι προβλέπεται με τις αναστολές επιταγών και τις πληρωμές για τα "κουρεμένα" ενοίκια

Να αποτρέψει κανόνια στην αγορά αλλά και να καθησυχάσει τους ιδιοκτήτες που έχουν δει με το "κιάλι" τις αποζημιώσεις για τα κουρεμένα ενοίκια επιχειρεί το Υπ. Οικονομικών.

Ακίνητα στην Αθήνα

doValue: Είσοδος στη διαχείριση ακινήτων

Η νέα πλατφόρμα παρέχει ένα ολοκληρωμένο εργαλείο για την προβολή και προώθηση ακινήτων με όλα τους τα χαρακτηριστικά, δίνοντας τη δυνατότητα σε επενδυτές και ιδιώτες να αναζητήσουν προσωποποιημένες λύσεις και ευκαιρίες που ταιριάζουν στις ανάγκες τους.

Τέλος χρόνου για τις εκκρεμείς υποθέσεις του Ν. Κατσέλη

Τέλος χρόνου για τις εκκρεμείς υποθέσεις του Ν. Κατσέλη

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις εκκρεμείς υποθέσεις του ν. Κατσέλη. Ποιοι δανειολήπτες, θα χάσουν το δικαίωμα λήψης προστασίας αν δεν υποβάλλουν εκ νέου το αίτημά τους για να λάβουν νέα δικάσιμο.

Σπίτια από ψηλά εν μέσω Lockdown στην Αθήνα

Με νέες αντικειμενικές αλλά χωρίς δεύτερη μείωση ο ΕΝΦΙΑ του 2021

Την ολοκλήρωση της προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών στις εμπορικές προγραμματίζει το υπουργείο Οικονομικών μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, ώστε ο ΕΝΦΙΑ να υπολογιστεί με νέες τιμές.

Αναφιώτικα

Χωρίς φόρο οι δωρεές και γονικές παροχές ως 150.000 ευρώ για την αγορά πρώτης κατοικίας

Προαπαιτούμενο για την ευνοϊκή μεταχείριση είναι να προκύπτει ότι η δωρεά/γονική παροχή γίνεται για την απόκτηση του συγκεκριμένου ακινήτου για το οποίο το τέκνο απαλλάσσεται από τον φόρο ως πρώτη κατοικία.

Στιγμιότυπο από τη Βουλή

Εισφορά αλληλεγγύης: Κατατέθηκε στη Βουλή η αναστολή της για το 2021

Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επιβαρύνει κάθε φυσικό πρόσωπο που έχει ετήσιο συνολικό ατομικό -πραγματικό ή τεκμαρτό- εισόδημα μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ. Αναλυτικά τι προβλέπει η διάταξη.

Ακίνητα στην Αθήνα

Από τις 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το "Εξοικονομώ - Αυτονομώ"

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε στην προδημοσίευση του Οδηγού του Προγράμματος προκειμένου να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες κατοικιών να προετοιμάσουν την αίτησή τους.

Γενική άποψη της Αθήνας με σπίτια

Μία και σήμερα για τα "ξεχασμένα" τετραγωνικά που πρέπει να δηλωθούν στους δήμους

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να διορθώσουν τα τετραγωνικά μέτρα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (ΚΕΔΕ) εντός των επόμενων 2 ημερών. Οι συμβουλές της τελευταίας στιγμής.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Παράταση ως τις 30 Απριλίου για όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις σε αναστολή

Παράταση στην προσθεσμία καταβολής και αναστολής είσπραξης των οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ακίνητα

Θεσσαλονίκη: Πώς "πεθαίνει" μέρα με τη μέρα το Airbnb- Άρον άρον στη μακροχρόνια μίσθωση

Οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη που είχαν προτιμήσει τη βραχυχρόνια μίσθωση επιστρέφουν στη μακροχρόνια λόγω της πανδημίας. Οι τιμές πάντως παραμένουν ψηλά.

Στιγμιότυπο από την Ερμού

Παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου για τις φορολογικές υποχρεώσεις των πληγέντων

Έρχεται παράταση ως το τέλος του χρόνου για τις φορολογικές υποχρεώσεις των πληττόμενων επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Τι ισχύει για τη ρύθμιση των 12/24 δόσεων.

Ακίνητα στην Αθήνα

Τι ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουμε το 2020

Με δεδομένη την αναβολή της προσαρμογής των αντικειμενικών τιμών στις εμπορικές λόγω κορονοϊού, ο ΕΝΦΙΑ του 2020 δεν θα έχει μεγάλες διαφορές σε σύγκριση με αυτόν του 2019.

Σπίτια της Αθήνας από ψηλά

Μέχρι 31 Αυγούστου η δήλωση για τα ξεχασμένα τετραγωνικά - Τι πρέπει να προσέξετε

Όποιος πολίτης δεν έχει καν δηλώσει ένα ή περισσότερα ακίνητά του στον οικείο δήμο, ακόμη και αυθαίρετα - τακτοποιημένα ή μη – κτίσματα, μπορεί κι αυτός να υποβάλει δήλωση.

Σπίτια στο κέντρο της Αθήνας

Τράπεζες: Ανοίγει στις 3 Αυγούστου η πλατφόρμα για την επιδότηση των στεγαστικών δανείων

Ψηφίζεται μέχρι τέλος της εβδομάδας στο Βουλή το νομοσχέδιο για το Πρόγραμμα – Γέφυρα που αφορά στην επιδότηση της δόσης δανείων με υποθήκη την α΄κατοικία σε όσους έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Intrum: Χτυπά όλα τα projects κόκκινων δανείων που θα βγουν στην αγορά

Η Intrum θα έχει κομβικό ρόλο στις δύο τιτλοποιήσεις που δρομολογεί η Τράπεζα Πειραιώς, από την οποία θα αποκτήσει και το projectIris ενώ θα διεκδικήσει και τη διαχείριση των τιτλοποιήσεων της Εθνικής Τράπεζας συνολικού ύψους 7 δισ. ευρώ.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Ρίχνει στην αγορά 1,1 δισ. μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας

Τι είπε στους αναλυτές ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρ. Μεγάλου για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις του για την πορεία της οικονομίας και των ακινήτων.

Τελευταία ευκαιρία για δήλωση της ακίνητης περιουσίας στο Κτηματολόγιο

Τελευταία ευκαιρία για δήλωση της ακίνητης περιουσίας στο Κτηματολόγιο

Οι πολίτες που δεν έχουν δηλώσει την ακίνητη περιουσία τους, είτε έχουν προχωρήσει σε δήλωση εμπρόθεσμης προσέλευσης και εκκρεμεί οριστικοποίηση, καλούνται να οριστικοποιήσουν τη δήλωση άμεσα.

Ακίνητα - φωτογραφία αρχείου

ΠΟΜΙΔΑ: Να τεθεί άμεσο τέλος στη μείωση των ενοικίων λόγω κορονοϊού

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά να μπει φρένο "στην απαράδεκτη αυτή μεθόδευση και αδικία σε βάρος των ιδιοκτητών, η οποία έχει ήδη ανοίξει την όρεξη ορισμένων που προτείνουν επιστροφή στο μεσαίωνα του Ενοικιοστασίου".