ΑΚΙΝΗΤΑ

Ειδήσεις και εξελίξεις στην αγορά ακινήτων και του real estate.

Ακίνητα στην Αθήνα

Φορέας Ακινήτων: Μεγαλώνει το χάσμα με τους επενδυτές

Σε "τεντωμένο" σκοινί συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της ΕΓΔΙΧ με τους επενδυτές για τον Φορέα Ακινήτων. Συνεχείς καθυστερήσεις και μειούμενο επενδυτικό ενδιαφέρον. Τα σημεία τριβής. Για το β’ εξάμηνο του 2024 η νέα αναβολή για την λειτουργία του Φορέα.

Ακίνητα (φωτογραφία αρχείου)

Πρόγραμμα "Σπίτι μου": Στις 1.500 οι εγκρίσεις για τα χαμηλότοκα δάνεια

Συνεχίζεται η εφαρμογή του προγράμματος "Σπίτι μου", με τα στοιχεία να κάνουν λόγο για 1.442 νέους να έχουν εγκριθεί για την χορήγηση άτοκων και χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων αγοράς κατοικίας. Αναλυτικά τα στοιχεία της ΔΥΠΑ.

Ακίνητα στην Αθήνα

ΤτΕ: Θα συνεχιστεί το ράλι των ακινήτων

Οι προσδοκίες για την ελληνική αγορά κατοικίας παραμένουν θετικές, τονίζει η ΤτΕ, αφού βραχυπρόθεσμα το επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό θα παραμείνει έντονο. Η ακτινογραφία δανείων – επιτοκίων.

Σύμη

Αγορά κατοικίας: Τα νησιά των Δωδεκανήσων με τις πιo οικονομικές τιμές κατοικιών παρά τον τουρισμό

Η άνοδος των τιμών ενισχύεται από τα την επιλογή των ιδιοκτητών των ακινήτων να επιλέγουν σε μεγάλο βαθμό την βραχυχρόνια μίσθωση των ακινήτων τους και φέτος, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τα διαθέσιμα ακίνητα στην αγορά.

Ακίνητα

Πρόγραμμα "Σπίτι μου": Σχεδόν 26.000 αιτήσεις σε ένα μήνα

Από τις 5.800 αξιολογημένες αιτήσεις για το πρόγραμμα "Σπίτι μου" έχουν λάβει προέγκριση 3.585, δηλαδή σχεδόν δύο στις τρεις (62%), ενώ οι υπόλοιπες έχουν απορριφθεί, καθώς δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του προγράμματος.

Σκέρτσος: Η έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ ισχύει και για τα υφιστάμενα συμβόλαια ασφάλισης

Σκέρτσος: Η έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ ισχύει και για τα υφιστάμενα συμβόλαια ασφάλισης

Ο Α.Σκέρτσος αναφέρθηκε στα τρία νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης χθες, διευκρινίζοντας ότι όσοι έχουν ήδη ασφαλίσει το ακίνητο για φυσικές καταστροφές θα ωφεληθούν

Ακίνητα

Τράπεζες: Σε αδιέξοδο το πρόγραμμα "Σπίτι μου" λόγω έλλειψης ακινήτων

Δεν προχωράει το Πρόγραμμα "Σπίτι μου" καθώς από τα 45.000 διαθέσιμα ακίνητα στο Λεκανοπέδιο μόνο το 32% πληροί τις προϋποθέσειςς. Οι αιτήσεις από νέους ηλικίας έως 39 ετών για αγορά πρώτης κατοικίας έχουν φτάσει τις 20.000.

Ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας

Αναζητείται λύση για τον Φορέα Ακινήτων

Η Κυβέρνηση ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες ένα νέο γύρο διαλόγου με τους επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στον Φορέα προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα τυχόν παρεμβάσεων.

Ακίνητα στην Αθήνα

Πρόγραμμα "Κάλυψη": Στη νέα της στέγη η πρώτη οικογένεια με καταβολή του ενοικίου από το κράτος

Ξεκίνησε το πρόγραμμα "Κάλυψη" του Υπουργείου Εργασίας με την πρώτη οικογένεια να εγκαθίσταται στο νέο της σπίτι. Αναλυτικά όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για το πρόγραμμα.

Η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου από την πλευρά της Ναυπάκτου

Μια γέφυρα τους χωρίζει, ίδια εικόνα όμως στο real estate κατοικιών – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

Σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τις τιμές των ακινήτων στη δυτική Ελλάδα αποτελεί η επενδυτική κίνηση τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό για εξοχικές αλλά και μόνιμες κατοικίες.

Χωράφια

Η πολιτική “βόμβα” της εκτός σχεδίου δόμησης

Για απομείωση της αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ακινήτων ανά την επικράτεια που παύουν να είναι άρτια και οικοδομήσιμα γίνεται λόγος από παράγοντες της αγοράς με αιχμή την απουσία ρύθμισης για την εκτός σχεδίου δόμηση.

ΕΝΦΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Τέλος χρόνου για διορθώσεις που "ξεφουσκώνουν" τα εκκαθαριστικά - Τα SOS για το Ε9

Η εφαρμογή για την υποβολή του Ε9 έτους 2023 δεν θα είναι διαθέσιμη από την Πέμπτη 13/4 και μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης - ανάρτησης των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ 2023 και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2023.

Ακίνητα

Ε9: Λήγει σήμερα η προθεσμία για αλλαγές και διορθώσεις στοιχείων

Λίγες ώρες απομένουν ακόμη σε όσους το 2022 προχώρησαν σε αγοραπωλησίες ακινήτων (ή έγιναν αποδέκτες κάποιου τίτλου ιδιοκτησίας) και θέλουν να διορθώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους.

ΑΚΙΝΗΤΑ

Airbnb - ΑΑΔΕ: "Μπιλιετάκια" για 102 εκατομμύρια αδήλωτα εισοδήματα

Μέσα από ελέγχους που διενήργησε η ΑΑΔΕ το 2022 σε εισοδήματα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις εντόπισε 73.258 ιδιοκτήτες ακινήτων που δε δήλωσαν εισοδήματα εκατομμυρίων. Τα "μηνύματα" εν όψει της σεζόν

Ακίνητα

Τράπεζες: Θέμα ωρών το σχέδιο για πάγωμα των δόσεων στα στεγαστικά

Το σχέδιο βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και μέχρι αύριο αναμένεται να δημοσιοποιηθούν αναλυτικά οι ρυθμίσεις του. Μέσα και τα στεγαστικά σε ελβετικό φράγκο. Πάνω από 350.000 οι ωφελούμενοι δανειολήπτες

Αθήνα

ΑΑΔΕ: Στο “μικροσκόπιο” ο τζίρος μισθώσεων Airbnb - Εκτιμήσεις για “κουμπαρά” άνω των 3 δισ. ευρώ 

Ο φορολογικός μηχανισμός αξιοποιεί νέες έξυπνες τεχνικές διασταυρώσεων αλλά και νέα ελεγκτικά εργαλεία, αναχητώντας “μαύρες” πωλήσεις μέσω των social media (Facebook, Instagram).