news 24/7

ΑΚΙΝΗΤΑ

Ειδήσεις και εξελίξεις στην αγορά ακινήτων.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Ρίχνει στην αγορά 1,1 δισ. μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας

Τι είπε στους αναλυτές ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρ. Μεγάλου για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις του για την πορεία της οικονομίας και των ακινήτων.

Τελευταία ευκαιρία για δήλωση της ακίνητης περιουσίας στο Κτηματολόγιο

Τελευταία ευκαιρία για δήλωση της ακίνητης περιουσίας στο Κτηματολόγιο

Οι πολίτες που δεν έχουν δηλώσει την ακίνητη περιουσία τους, είτε έχουν προχωρήσει σε δήλωση εμπρόθεσμης προσέλευσης και εκκρεμεί οριστικοποίηση, καλούνται να οριστικοποιήσουν τη δήλωση άμεσα.

Ακίνητα - φωτογραφία αρχείου

ΠΟΜΙΔΑ: Να τεθεί άμεσο τέλος στη μείωση των ενοικίων λόγω κορονοϊού

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά να μπει φρένο "στην απαράδεκτη αυτή μεθόδευση και αδικία σε βάρος των ιδιοκτητών, η οποία έχει ήδη ανοίξει την όρεξη ορισμένων που προτείνουν επιστροφή στο μεσαίωνα του Ενοικιοστασίου".

Πολυκατοικίες στην Αθήνα (Φωτογραφία αρχείου)

Παρατείνεται η προθεσμία για διόρθωση των τετραγωνικών ακινήτων

Σκόπιμη κρίθηκε η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή διορθωτικής δήλωσης για τα ακίνητα, καθώς, λόγω των μέτρων πρόληψης για τον κορονοϊό, πολλοί ηλικιωμένοι αδυνατούν να προσέλθουν στους δήμους.

Στιγμιότυπο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά στη Βουλή

Προς το "όχι" η κυβέρνηση στο αίτημα Φώφης για Διακομματική. Πρόταση στο ΚΙΝΑΛ για συνάντηση ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ραγδαίες εξελίξεις. Σε συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής οδηγείται το θέμα. Να δοθούν όλα τα στοιχεία από τις τράπεζες στην Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής και εντός τριμήνου να εκδώσει πόρισμα ζητάει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ακίνητα στην Αθήνα

ΠΟΜΙΔΑ: Χωρίς δικαιολογητικά και πρόστιμα οι δηλώσεις για τα δημοτικά τέλη

Χωρίς δικαιολογητικά και πρόστιμα οι δηλώσεις για τα δημοτικά τέλη. Θα διορθωθούν ή θα δηλωθούν αρχικά το εμβαδόν των ηλεκτροδοτούμενων ή μη ακινήτων στην ηλεκτρονική εφαρμογή.

Ακίνητα - φωτογραφία αρχείου

Προθεσμία τριών μηνών για να γλυτώσετε πρόστιμα για ανακριβή δήλωση επιφάνειας ακινήτου

Οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στις δημοτικές υπηρεσίες έως τις 31 Μαρτίου 2020 και να διορθώσουν τα τετραγωνικά μέτρα των κατοικιών και επαγγελματικών χώρων τους, χωρίς πρόστιμα ή προσαυξήσεις για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης.

Η Αθήνα από τον λόφο του Λυκαβηττού

Προϋπολογισμός: Έρχεται κρυφό "χαράτσι" στα ακίνητα μέσω δημοτικών τελών

Πρόσθετα δημοτικά τέλη για αρκετούς πολίτες θα φέρει ο προϋπολογισμός, καθώς οι δήμοι θα αναλάβουν τη διασταύρωση των τετραγωνικών των ακινήτων. Σε ποιες περιπτώσεις θα πληρώνουμε και γιατί επιλέχθηκε αυτός ο τρόπος

Ακίνητα στη Αθήνα

Κομισιόν: "Κίτρινη κάρτα" για την αναστολή του ΦΠΑ στα ακίνητα

Με αναβολή επ' αόριστο ή αντικατάσταση κινδυνεύει το μέτρο της αναβολής επί τριετία του ΦΠΑ για ακίνητα με οικοδομική άδεια από 1/1/2006, αφού η Κομισιόν θεωρεί ότι βοηθά την παραοικονομία.

Σπίτια κάτω από την Ακρόπολη

Μηδενικός ΦΠΑ στα ακίνητα: Ποιοι κερδίζουν και ποιους αφορά

Σήμερα εκτιμάται ότι λόγω της κρίσης έχουν μείνει απούλητα περίπου 130.000 ακίνητα ηλικίας το πολύ μέχρι 12 ετών, ενώ ένας στους τρεις δυνητικούς δανειολήπτες έχουν μη εξυπηρετούμενες οφειλές σε τράπεζες και Δημόσιο.

Μηχάνημα POS

Η πληρωμή για την απόκτηση "Χρυσής Βίζας" θα μπορεί να γίνεται και μέσω POS

Με τροπολογία που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο "Επενδύω στην Ελλάδα", προβλέπεται ότι η αγορά ακινήτου στην Ελλάδα από κατοίκους τρίτων χωρών, στο πλαίσιο του προγράμματος της "Χρυσής Βίζας", θα μπορεί πλέον να γίνεται μέσω POS.

Ακίνητα στην Αθήνα

Με νέες αντικειμενικές ο ΕΝΦΙΑ του 2020

Το ΥΠΟΙΚ θέλει την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές το ταχύτερο δυνατό. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει καθώς αποτελούσε και μια "μνημονιακή" υποχρέωση που πρέπει να ολοκληρωθεί.

Ακίνητα στην Αθήνα

Προστασία πρώτης κατοικίας: 19.000 χρήστες έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

Αναλυτικά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για τις 11 εβδομάδες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Παλιό Αεροδρόμιο Ελληνικού

Οι επενδύσεις σε πρώτο πλάνο: Την Τετάρτη ο νέος αναπτυξιακός, ως την Δευτέρα οι ΚΥΑ για Ελληνικό

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος παρουσιάζεται την Τετάρτη και οι αποφάσεις για το Ελληνικό που υπογράφονται την Παρασκευή, μεταφέρουν το ενδιαφέρον στο καυτό μέτωπο των επενδύσεων εν όψει ΔΕΘ.

Λιμάνι του Πειραιά

Πέντε μέτρα που θα αλλάξουν το τοπίο στην αγορά ακινήτων

Μέτρα ανάσας για την τόνωση της αγοράς ακινήτων φέρνει η κυβέρνηση με το φορολογικό νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου. Το ΥΠΟΙΚ αποφάσισε να "παγώσει" για όλο το 2019 την αναπροσαρμογή - αύξηση των αντικειμενικών αξιών

Φωτογραφία αρχείου

Τι αλλάζει στο νόμο Κατσέλη: Οι εγγυητές και η έκπτωση στον οφειλέτη

Σε δύο άξονες κινούνται οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, με ειδική μέριμνα για τους πιο αδύναμους οικονομικά, αλλά και ειδικές προβλέψεις για όσους δεν πληρώνουν, ενώ μπορούν. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. Γιώργο Στασινό και τον Πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτο Παραδιά

Μητσοτάκης: Απόλυτη προτεραιότητα για τη ΝΔ το ζήτημα της αγοράς ακινήτων

Στις έξι βασικές προτάσεις της ΝΔ για την τόνωση της αγοράς ακινήτων αναφέρθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συνάντηση του με τους προέδρους του ΤΕΕ και της ΠΟΜΙΔΑ

Στιγμιότυπο από την Αθήνα.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Το νέο σχέδιο για τις αξίες των ακινήτων και τον ΕΝΦΙΑ

Από το κείμενο του νέου αναθεωρημένου Μνημονίου προκύπτει ότι αναβάλλεται για τον Δεκέμβριο του 2017 η προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των αγοραίων τιμών των ακινήτων. Όσα πρέπει να ξέρουν οι ιδιοκτήτες

Σπίτια από 240 ευρώ το τετραγωνικό. Μόλις 3 στους 100 δηλώνουν ότι θα αγοράσουν

Σπίτια από 240 ευρώ το τετραγωνικό. Μόλις 3 στους 100 δηλώνουν ότι θα αγοράσουν

Λιγότερο από όσο θα πληρώσει κάποιος για ένα διήμερο σε rooms to let στη Μύκονο κοστίζει σήμερα ένα τετραγωνικό κατοικίας, ωστόσο μόλις τρεις στους εκατό είναι οι Έλληνες που δηλώνουν ότι προτίθενται να αγοράσουν ή να προχωρήσουν στην κατασκευή σπιτιού μέσα στον επόμενο χρόνο

ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΑΡΔΗΤΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ ΣΤΑΔΙΟ 
(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Προθεσμία έως τον Απρίλιο για τους δανειολήπτες να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά για τον ν.Κατσέλη

Η προθεσμία αφορά όσους έχουν μέσα στο 2015 κάνει αίτηση για τον ν.Κατσέλη. “Αναζητούμε το πλαίσιο του... συνεργάσιμου τραπεζίτη” ανέφερε ο Γ.Γ. του υπουργείου Εμπορίου καθώς αργούν οι τράπεζες να εκδώσουν τα σχετικά δικαιολογητικά