Ελληνογερμανική συμμαχία PAROSTEC και Ehret+Klein για “πράσινα” κτίρια στην Αθήνα

Διαβάζεται σε 6'
Ελληνογερμανική συμμαχία PAROSTEC και Ehret+Klein για “πράσινα” κτίρια στην Αθήνα

Στόχος με βάση τις δυο πλευρές είναι έργα με “σφραγίδα” βιωσιμότητας και η επίτευξη αριστείας σε όλα τα επίπεδα, με κτίρια που θα δίνουν τόνο για την πράσινη μετάβαση αλλά και τον μετασχηματισμό του αστικού ιστού.

Σήμα για ισχυρή παρουσία στη διαδικασία του αστικού μετασχηματισμού της Αθήνας, με έμφαση σε νέα πράσινα κτίρια και σε επενδύσεις που δίνουν στίγμα βιωσιμότητας δίνει η συμμαχία της ελληνικής κατασκευαστικής με αφετηρία την Πάρο PAROSTEC και της γερμανικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Ehret+Klein

Μάλιστα οι δυο εταίροι με ένα σημαντικό πλάνο έργων στην Αθήνα, τόσο μαζί (το κτίριο του πρώην ΔΟΛ, όπου θα εγκατασταθεί η ΔΕΗ, κατοικίες στην Εκάλη και όσο και καθένας ξεχωριστά (συγκρότητμα γραφείων στον Άλιμο κα), αλλά και στόχους ανάπτυξης σε περιοχές όπως το κέντρο ή ο Πειραιάς γιόρτασαν την επίσημη έναρξη λειτουργίας των νέων τους γραφείων στο κέντρο της Αθήνας, στη Χρήστου Λαδά 1, πριν λίγες μέρες, στις 25 Ιανουαρίου. Πρόκειται για έναν υπερσύγχρονο χώρο εργασίας υψηλής αισθητικής, με επίκεντρο τη βιωσιμότητα, που σηματοδοτεί τη σύμπραξη των δύο εταιρειών σε έργα μεγάλης κλίμακας, οι οποίες μοιράζονται κοινή φιλοσοφία, όραμα και αξίες.

Όπως αναφέρεται, ο βασικός στόχος του συγκεκριμένου έργου, πλην της προφανούς στέγασης των γραφείων και της λειτουργικότητας του χώρου, ήταν να αποδοθεί ο χαρακτήρας και η ποιότητα εργασιών της PAROSTEC και της Ehret+Klein, καθώς και η επίτευξη της ομαδικότητας και η διαρκής αλληλεπίδραση των εργαζομένων.

Η ανακατασκευή των νέων γραφείων 200 τ.μ., που διακρίνονται για τον βιομηχανικό χαρακτήρα και τον μίνιμαλ σχεδιασμό τους, ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2023 και η μετάβαση στις καινούργιες εγκαταστάσεις πραγματοποιήθηκε πριν το τέλος του προηγούμενου έτους. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε από τους DECA architecture με στόχο την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας συνθηκών εργασίας.

Ο σύγχρονος εργασιακός χώρος βρίσκεται στον 8ο όροφο του κτιρίου και διαθέτει ενιαίο χώρο γραφείων, ένα κλειστό meeting room με ηχομονωτικό σύστημα, 2 call booths με ξύλινη ηχοαπορροφητική επένδυση για ιδιωτικότητα, reception, κουζίνα και lounge με θέα στην Ακρόπολη. Στη διακόσμηση έχουν χρησιμοποιηθεί βιώσιμα υλικά, όπως το ξύλο και έχει αποφευχθεί το πλαστικό. Στα sustainable στοιχεία εντάσσονται, επίσης, η σταθερή θερμοκρασία για εξοικονόμηση ενέργειας, το σύστημα αερισμού για φρέσκο αέρα, τα ειδικά κουφώματα για τη διατήρηση της θερμοκρασίας, τα μεγάλα παράθυρα με φυσικό φως καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και οι λευκές συσκευές υψηλής ενεργειακής κλάσης. Το άρτιο αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε με έργα τέχνης, επώνυμα έπιπλα και αντικείμενα σύγχρονου σχεδιασμού, ώστε να επιτευχθεί ένα ολοκληρωμένο αισθητικά και προς χρήση αποτέλεσμα.

Με αφορμή την εκδήλωση και την παρουσία τους στην Ελλάδα, οι Michael Ehret και Stefan Klein, διευθύνοντες σύμβουλοι της Ehret+Klein Greece, δήλωσαν σχετικά, “Πιστεύοντας ακράδαντα στη δυναμική των πόλεων, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πρόκληση του αστικού μετασχηματισμού της Αθήνας, η οποία αντικατοπτρίζεται ιδιαίτερα και στο υπερσύγχρονο γραφείο, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις μας, με στόχο να προσφέρουμε ένα ανθρωποκεντρικό περιβάλλον όσον αφορά στη συνεργασία, στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και στο υψηλό κλίμα έμπνευσης για τους εργαζομένους μας. Η συνέργειά μας με την PAROSTEC κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και σκιαγραφεί το πάθος και των δύο μερών για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την επίτευξη αριστείας σε όλα τα επίπεδα”.

Αναφερόμενοι στη συνέργεια με τη γερμανική εταιρεία και στα νέα τους γραφεία οι Γιώργος Καγγέλης και Γιώργος Οικονομόπουλος, co-founders της PAROSTEC δήλωσαν, “Είμαστε πολύ περήφανοι τόσο για τη σύμπραξη μας με την Ehret+Klein, όσο και για το νέο μας γραφείο στην Αθήνα, που αποπνέει το πνεύμα και το δυναμισμό της PAROSTEC και φιλοδοξούμε να βελτιώσει σημαντικά τις καθημερινές μας λειτουργίες. Ειδικότερα, αντανακλά τη συνεχή επιθυμία μας για πρόοδο και αριστεία. Ωστόσο, πέρα από την υψηλή αισθητική, ο ανακαινισμένος χώρος, που υπηρετεί τη βιώσιμη ανάπτυξη, εξυπηρετεί επαρκώς όλες τις ανάγκες των εργαζομένων, συμβάλλοντας στην άμεση και ποιοτική επίτευξη των επαγγελματικών μας στόχων. Στόχος ήταν να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και φιλόξενο εργασιακό περιβάλλον που ευνοεί την ομαδικότητα, την παραγωγικότητα και την καινοτομία. Ο νέος χώρος καταδεικνύει τη δέσμευσή μας για βιώσιμη ανάπτυξη, αποτελώντας ένα σύμβολο της αδιάλειπτης αφοσίωσής μας στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στον κατασκευαστικό κλάδο”.

Η PAROSTEC

Σημειώνεται ότι η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία PAROSTEC (www.parostec.gr), πρωταγωνιστεί στις Κυκλάδες από το 1990, έχοντας κατασκευάσει περισσότερες από 160 πολυτελείς βίλες και ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών στην Πάρο και στην Αντίπαρο. Όπως αναφέρει η διοίκησή της, εταιρεία αναλαμβάνει απαιτητικά έργα σε οποιαδήποτε κλίμακα, που απαιτούν βαθιά κατανόηση σχεδιασμού, αισθητικής και δεξιοτεχνίας. Την τελευταία δεκαετία, τη διοίκηση έχουν αναλάβει ο Γιώργος Οικονομόπουλος και ο Γιώργος Καγγέλης, που αποτελούν τη 2η γενιά της οικογενειακής επιχείρησης. Η PAROSTEC διαθέτει γραφεία σε Πάρο, Αντίπαρο και Αθήνα και ο αριθμός των εργαζομένων ξεπερνά τα 45 άτομα.

Από αριστερά, Michael Ehret CEO της Ehret+Klein Greece, Γιώργος Οικονομόπουλος co-founder PAROSTEC, Stefan Klein CEO της Ehret+Klein Greece και Γιώργος Καγγέλης co-founder PAROSTEC.

Στο πελατολόγιό της συμπεριλαμβάνονται εφοπλιστές, CEOs πολυεθνικών και αστέρες του Hollywood από τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ελβετία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, το Ισραήλ και την Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά γραφεία της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού: DECA architecture, Nikos Valsamakis, 4K Architects/Decavalas, Agiostratitis, Rizos Architects, BLOCK722 Αrchitects+, Tessera Architects, Ese Studio,ISV Architects, Studio Seilern Architects, Tala Mikdashi κ.α.. Στους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας, τα επόμενα χρόνια, είναι η κατασκευή περισσότερων κτιρίων με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα και η επέκτασή της εκτός συνόρων.

 

Η Ehret+Klein

Με βάση τα όσα αναφέρει η διοίκηση, η ehret+klein είναι γερμανική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων της οποίας η αποστολή είναι να σχεδιάζει και να διαχειρίζεται καινοτόμους αστικούς χώρους διαβίωσης με αξία στον χρόνο. Ιδρύθηκε το 2006 από τους Michael Ehret και Stefan Klein, με το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας να επικεντρώνεται σε ακίνητα μικτής χρήσης, συμπεριλαμβανομένων οικιστικών και εμπορικών χώρων, γραφείων, ξενοδοχείων και ιατρικών κέντρων. Κυριαρχώντας στην γερμανική αγορά ακινήτων, η e+k επέκτεινε πρόσφατα τις δραστηριότητές της και στην Ελλάδα – με την ίδρυση της ehret+klein Greece το 2021- όπου η βιωσιμότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής στρατηγικής. Η εταιρεία εστιάζει σε έργα ανάπτυξης μικτής χρήσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οικιστικά έργα στα νησιά των Κυκλάδων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα