Οι ακριβότερες περιοχές για ενοικίαση και πώληση κατοικίας στα Νότια Προάστια της Αθήνας

Οι ακριβότερες περιοχές για ενοικίαση και πώληση κατοικίας στα Νότια Προάστια της Αθήνας
Στιγμιότυπο από το Παλαιό Φάληρο Eurokinissi

Αύξηση σημειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2022 στη μέση τιμή ενοικίασης ακινήτων στα Νότια Προάστια. Τι ρόλο παίζουν οι επενδύσεις στις πωλήσεις κατοικιών.

Αν και οι τιμές των ακινήτων στην Αθήνα και σαφώς και στα προάστια της καταγράφουν σημαντική άνοδο το δεύτερο τρίμηνο του 2022 τόσο σε τιμές πώλησης όσο και σε τιμές ενοικίασης, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς η υψηλότερη μέση τιμή ενοικίασης κατοικίας καταγράφεται συγκεκριμένα στα νότια προάστια της Αθήνας.

Οι εμπειρογνώμονες της αγοράς ακινήτων ωστόσο σημειώνουν ότι σε ότι αφορά στην περίπτωση των νοτίων προαστίων, τα περιθώρια για περαιτέρω άνοδο των τιμών είναι πλέον στενά καθώς η αύξηση των τιμών για αυτές τις περιοχές είχε προεξοφληθεί εδώ και καιρό.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς ακινήτων μία από τις αιτίες της αύξησης των τιμών των ενοικίων είναι η γνωστή πλέον έλλειψη προσφορά νέας κατοικίας, πρόβλημα το οποίο συνεχίζει να διογκώνεται καθώς το κατασκευαστικό κόστος έχει περιορίσει σημαντικά την οικοδομική δραστηριότητα για την ώρα.

Η αύξηση των ατόμων που αναζητούν κατοικία είναι ακόμα ένας παράγοντας που ωθεί τις τιμές ενοικίων προς τα πάνω καθώς σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, τα ποσοστά ιδιοκατοίκησης στη χώρα έχουν μειωθεί από το 84% το 2008 στο 73% οδηγώντας μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων σε αναζήτηση κατοικιών προς ενοικίαση.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς οι φοιτητές επιστρέφουν σε ρυθμούς κανονικότητας με τους καινούργιους αλλά και τους παλαιότερους φοιτητές να μπαίνουν σε διαδικασία αναζήτησης για ενοικίαση κατοικίας σε αντίθεση με την περίοδο της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι οι επενδύσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή του Ελληνικού δίνουν έναν νέο επενδυτικό αέρα στα νότια προάστια, κάτι το οποίο δίνει σημαντική ώθηση στις αξίες και τιμές των ακινήτων κατοικιών.

Σε ότι αφορά το δεύτερο τρίμηνο του 2022 η μέση τιμή ενοικίασης στα νότια προάστια σημείωσε αύξηση της τάξεως του 5,90% καθώς από 10,00 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το δεύτερο τρίμηνο του 2021 η μέση τιμή άγγιξε τα 10,59 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ενδεικτικά, στη Νέα Σμύρνη, διαμέρισμα 94 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, τρίτου ορόφου, ενοικιάζεται στα 7.89 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Παλαιό Φάληρο, στην περιοχή Τροκαντερό, διαμέρισμα 85 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, πρώτου ορόφου, ενοικιάζεται στα 7.65 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Ελληνικό, διαμέρισμα 75 τ.μ., ενός υπνοδωματίου, τετάρτου ορόφου, ενοικιάζεται στα 11.33 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Γλυφάδα, διαμέρισμα 115 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, τρίτου ορόφου, ενοικιάζεται στα 9.57 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Μοσχάτο, διαμέρισμα 91 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, πέμπτου ορόφου, ενοικιάζεται στα 10.44 ευρώ ανά τ.μ.

Στον Άλιμο, στην περιοχή Καλαμάκι, διαμέρισμα 45 τ.μ., ενός υπνοδωματίου, πρώτου ορόφου, ενοικιάζεται στα 21.78 ευρώ ανά τ.μ.

Στην Καλλιθέα, διαμέρισμα 60 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, πρώτου ορόφου, πωλείται στα 11.67 ευρώ ανά τ.μ.

Σε ότι αφορά τις τιμές πώλησης κατοικίας στα νότια προάστια το δεύτερο τρίμηνο του 2022, σημειώθηκε μια σημαντική αύξηση της τάξεως του 10,90% καθώς η μέση τιμή πώλησης κατοικίας από 2.766 ευρώ ανά τ.μ., ακούμπησε τα 3.067 ευρώ ανά τ.μ.

Ενδεικτικά, στη Νέα Σμύρνη, διαμέρισμα 76 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, τετάρτου ορόφου, πωλείται στα 2.328.95 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Παλαιό Φάληρο, διαμέρισμα 91 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, πρώτου ορόφου, πωλείται στα 3.406.59 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Ελληνικό, διαμέρισμα 78 τ.μ., ενός υπνοδωματίου, πρώτου ορόφου, πωλείται στα 3.974.36 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Γλυφάδα, διαμέρισμα 92 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, ισόγειο, πωλείται στα 1.902.17 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Μοσχάτο, διαμέρισμα 50 τ.μ., ενός υπνοδωματίου, πέμπτου ορόφου, πωλείται στα 2.400 ευρώ ανά τ.μ.

Στον Άλιμο, διαμέρισμα 92 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, τρίτου ορόφου, πωλείται στα 5.434.78 ευρώ ανά τ.μ.

Στην Καλλιθέα, διαμέρισμα 50 τ.μ., ενός υπνοδωματίου, πρώτου ορόφου, πωλείται στα 1.740 ευρώ ανά τ.μ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα