REAL ESTATE

Παλιά πόλη Χανίων

Αυξήθηκαν ξανά τα ενοίκια κατοικιών στην Κρήτη το καλοκαίρι - Η πρωταθλήτρια περιοχή στις αυξήσεις

Οι τιμές των ενοικίων σε περιοχές της Κρήτης έχουν εκτοξευτεί, ιδιαίτερα στις πιο τουριστικές περιοχές, στα αστικά κέντρα και στις περιοχές γύρω από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα. Δείτε χαρακτηριστικά παραδείγματα ακινήτων.

Ακίνητα

Νέα έργα υποδομών αυξάνουν τις τιμές κατοικιών στα Δυτικά Προάστια

Συνεχίζουν να ελκύουν σημαντικό αριθμό υποψηφίων ενοικιαστών και αγοραστών για μόνιμη κατοικία αλλά και για εκμετάλλευση οι δυτικές συνοικίες. Οι επενδύσεις που θα φέρουν νέα πνοή στα δυτικά.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Ποια χαρακτηριστικά δίνουν αξία στα ακίνητα

Πώς επηρεάζουν τις τιμές των ακινήτων ο αριθμός των τετραγωνικών, η τοποθεσία, ο αριθμός δωματίων, ο τύπος θέρμανσης, το έτος κατασκευής κ.λπ. Τα συμπεράσματα σε μελέτη της Τράπεζας Πειραιώς.

Ακίνητα

Servicers: Πώς θα διαχειριστούν 700.000 ακίνητα

Ρυθμίσεις και πλειστηριασμούς περιλαμβάνει η στρατηγική των Servicers για την αξιοποίηση των 700.000 ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους. Το 20% με 30% των συγκεκριμένων ακινήτων θα βγουν σταδιακά προς πώληση τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας

Οι τρεις απειλές για την αγορά ακινήτων και τις κατασκευές - Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Η αύξηση των τιμών των πρώτων υλών και κατ’ επέκταση του κόστους κατασκευής, οι ελλείψεις εξειδικευμένου τεχνικού και εργατικού δυναμικού και η μετάβαση σε μία πιο πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη συντελούν ένα τρίπτυχο μεγάλων κινδύνων για τον κλάδο του real estate.

View of the city of Athens from Likavittos hill on April 1, 2020. /      , , 1  2020.

Explainer Podcast: Αύξηση ενοικίου-Μπορώ να την αρνηθώ;

Αύξηση ή έξωση; Ως που θα φτάσουν τα ενοίκια; Θα πέσουν το 2023; Ο Σταύρος Διοσκουρίδης συζητά με τον συντονιστή Project του ETERON, Άλκη Καφετζή, για τις απανωτές αυξήσεις των ενοικίων μετά την πανδημία και για τα δικαιώματα ενός ενοικιαστή.

Ακίνητα στην Αθήνα

Γεωργιάκος (Intrum Hellas REO Solutions): Αυξάνεται το ενδιαφέρον για οικιστικά ακίνητα

Από πλευράς των επενδυτών καταγράφεται εσχάτως αυξημένο ενδιαφέρον να αποκτήσουν ακίνητα μέσω πλειστηριασμών και αναμένεται η τάση αυτή να ενισχυθεί, σημείωσε ο κ. Γεωργιάκος

Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής για τις οικιστικές πυκνώσεις

Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής για τις οικιστικές πυκνώσεις

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου αρχίζει η διαδικασία υποβολής, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, των αιτήσεων υπαγωγής για τις οικιστικές πυκνώσεις. Πότε λήγει η προθεσμία.

Οι τάσεις στην ενοικίαση ακινήτων στην Αττική - Δείτε τις περιοχές με τα χαμηλότερα ενοίκια

Οι τάσεις στην ενοικίαση ακινήτων στην Αττική - Δείτε τις περιοχές με τα χαμηλότερα ενοίκια

Η Prosperty, η μεγαλύτερη real estate πλατφόρμα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη επενδύει σημαντικά στην συλλογή και ανάλυση δεδομένων, δημιουργώντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία αξιόπιστη βάση δεδομένων με όλα τα ακίνητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών, που πωλούνται και ενοικιάζονται στη χώρα μας.

Ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας

Εμπορικά ακίνητα: Oι ακριβότερες περιοχές της Αθήνας - Πού κυμαίνονται τα ενοίκια των καταστημάτων

Αν και τα οικιστικά ακίνητα και οι τιμές ενοικίασης τους στη χώρα και την πρωτεύουσα ακολουθούν επίσης ανοδική πορεία, οι τιμές ενοικίασης των καταστημάτων δεν έχουν φτάσει ακόμα τα επίπεδα του 2019.

Ακίνητα στην Αθήνα

Δυσεύρετα τα διαθέσιμα διαμερίσματα σε λογικές τιμές για νέους και ζευγάρια στην Αθήνα

Αναβίωση του ενδιαφέροντος υποψήφιων αγοραστών από νέα ζευγάρια και οικογένειες από τη μία, ενεργειακή κρίση και στασιμότητα οικοδομικών δραστηριοτήτων από την άλλη. Σπανίζουν οι κατοικίες σε λογικές τιμές στην πρωτεύουσα.

Ακίνητα

Έξι επενδυτές στην κούρσα για τον Φορέα Ακινήτων των ευάλωτων νοικοκυριών

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών για την διαχείριση του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων των ευάλωτων δανειοληπτών. Έξι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Τα Χανιά στην Κρήτη

Φοιτητική κατοικία: Πού κυμαίνονται τα ενοίκια διαμερισμάτων στις φοιτητουπόλεις της Κρήτης

Σε ό,τι αφορά συνολικά την επικράτεια για το 2022, η μέση τιμή ενοικίασης φοιτητικής κατοικίας σημείωσε αύξηση 7,7%. Πώς διαμορφώνονται οι τιμές σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι.

Μεγάλα έργα και φοιτητική κατοικία δίνουν ώθηση στην αγορά ακινήτων της Θράκης

Μεγάλα έργα και φοιτητική κατοικία δίνουν ώθηση στην αγορά ακινήτων της Θράκης

Τη γενικότερη ανοδική πορεία της αγοράς ακινήτων ακολουθούν οι πόλεις της Θράκης κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022 τόσο στο πεδίο της πώλησης κατοικίας όσο και στο πεδίο της ενοικίασης κατοικίας.

Aerial drone of Greek folk fortification architecture. Above panoramic view of historical stonewall tower-houses at Vatheia Vathia village Mani Laconia Peloponnese destination Greece. Banner

Οι Γερμανοί έρχονται στην Ελλάδα για να σωθούν από το κρύο

Όσα συμβαίνουν και αφορούν την ενεργειακή κρίση έχει κάνει πολλούς κατοίκους του πλανήτη, να αγοράζουν κατοικίες στη Μεσόγειο. Η Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση 40% σε ενδιαφέρον και αγορές από Γερμανία και ΗΠΑ.

Αστικό τοπίο, Αθήνα

Φοιτητική κατοικία: Σε ποιες περιοχές της Αθήνας αυξήθηκαν περισσότερο τα ενοίκια

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης αλλά και των πληθωριστικών πιέσεων οδηγούν πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων να προχωρούν σε μεγάλες και δυσανάλογες αυξήσεις ενοικίων των φοιτητικών κατοικιών.

Ακίνητα

Φοιτητική κατοικία: Σε ποιες πόλεις και περιοχές αυξάνονται τα ενοίκια - Πού κυμαίνονται οι τιμές

Πολλοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις της χώρας στον τουρισμό, προτιμούν την βραχυχρόνια μίσθωση, μειώνοντας την προσφορά κατοικίας.