Ακόμα 40 βουλευτές με εμβάσματα στο εξωτερικό

Ακόμα 40 βουλευτές με εμβάσματα στο εξωτερικό

Εξαγωγές ακόμα και από την Τράπεζα της Βουλής φαίνεται να έκαναν ακόμα 40 βουλευτές. Ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ τα εμβάσματα. Φουντώνουν οι αντιδράσεις για τον εκατομμυριούχο βουλευτή

Τον εκατομμυριούχο βουλευτή μπορεί να μην τον βρήκαν ή να μην ανακοινώνουν ακόμη το όνομα του, οι έλεγχοι του υπουργείου Οικονομικών ωστόσο, έδειξαν οτι περισσότερα απο 40 πολιτικά πρόσωπα βρίσκονται στη λίστα με τα εμβάσματα προς το εξωτερικό.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Έθνος της Κυριακής", πρόκειται για καταθέσεις ύψους πάνω από 100.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που φυγάδευσαν τα χρήματα ακόμη και μέσω του υποκαταστήματος τράπεζας που βρίσκεται μέσα στο Κοινοβούλιο.

Η ταυτοποίηση των πολιτικών έγινε από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες προχώρησαν σε διασταυρώσεις των εμβασμάτων που συγκέντρωσαν από τις τράπεζες με τον ΑΦΜ, τα στοιχεία ταυτότητας και τη διεύθυνση της κατοικίας αποστολέα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας και που επικαλείται αρμόδιο παράγοντα, από τους ελέγχους εντοπίστηκαν πολιτικοί που από το 2009 μέχρι και πέρυσι έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού ποσά πάνω από 100.000 ευρώ ο καθένας.

Πλέον, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προχωρήσουν σε αντιπαραβολή των εμβασμάτων με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, αλλά και σε επαλήθευση στοιχείων από τα "πόθεν έσχες", προκειμένου να ελεγχθεί κατά πόσο τα χρήματα που φυγάδευσαν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και την περιουσιακή τους κατάσταση ή αποτελεί προϊόν φοροδιαφυγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πάγκαλος: "Αν δεν μπορείς να δώσεις όνομα, δεν το λες"

"Αγνοείται" ο εκατομμυριούχος βουλευτής

SHARE:

24Media Network