Alpha Bank: Μπαράζ θετικών εκθέσεων από ξένους επενδυτικούς οίκους

Alpha Bank: Μπαράζ θετικών εκθέσεων από ξένους επενδυτικούς οίκους
Alpha Bank Eurokinissi

Θετικά αποτίμησαν οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι Goldman Sachs και Bank of America Securities τα αποτελέσματα της Alpha Bank για το πρώτο τρίμηνο 2020 συστήνοντας «buy» για την μετοχή

Ιδιαίτερα θετικές εκθέσεις για την πορεία της Alpha Bank και της μετοχής της είδαν χθες το φως της δημοσιότητας με αφορμή την δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας για το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Αρχικά η Goldman Sachs έδωσε με έκθεσή της για την μετοχή της Alpha Bank σύσταση Buy, τιμή στόχο στα Ευρώ 1,37 και upside 124,7%, συνοψίζοντας τις εκτιμήσεις της σε πέντε σημεία:

1.Χαμηλότερες κατά 1,8% -1,9% θα παραμείνουν οι προβλέψεις της τράπεζας σε σχέση με τοι περασμένο έτος, παρά τις αυξημένες προβλέψεις λόγω Covid-19.

2.Περαιτέρω μείωση των NPEs προβλέπεται και κατά το β’ τρίμηνο του έτους, ενώ είναι πιθανή η αντιστροφή της τάσης αυτής το β’ εξάμηνο.

3.Χαμηλή κεφαλαιακή επίπτωση -κάτω των 300 μονάδων βάσης- αναμένεται από τη συναλλαγή τιτλοποίησης Galaxy, που δρομολογήθηκε εκ νέου με αναπροσαρμοσμένη περίμετρο χαρτοφυλακίου σε Ευρώ 7,5 δισ. – 10 δισ. και πληροί τις προϋποθέσεις του προγράμματος «Ηρακλής».

4.Σταθερή παραμένει η κερδοφορία προ προβλέψεων, με ανθεκτικό Καθαρό Έσοδο Τόκων, σημαντικά κέρδη από χρηματοοικονομικά και τη μείωση του κόστους να απορροφά την αναμενόμενη μείωση των προμηθειών.

5.Αναμενόμενη ενίσχυση του κεφαλαιακού δείκτη CET1 κατά 90 μονάδες βάσης, λόγω επικείμενων εποπτικών ρυθμίσεων στα άυλα πάγια λογισμικού, στη χαμηλότερη στάθμιση στοιχείων ενεργητικού και άλλους παράγοντες.

Στο ίδιο μήκος κύματος για την μετοχή της Alpha Bank κινήθηκε και η έκθεση της Bank of America Securities, διατηρώντας τη σύσταση αγοράς, όπως και η Goldman Sachs, ενώ τοποθέτησε την τιμή στόχο για τη μετοχή στα Ευρώ 0,94.

Ο οίκος υπογραμμίζει την ισχυρή κερδοφορία προ προβλέψεων, ύψους Ευρώ 307 εκατ., που ενισχύθηκε κατά 13,7% σε ετήσια βάση και απορρόφησε το κόστος των υψηλών προβλέψεων λόγω Covid -19. Τονίζει παράλληλα την εκτίμηση της διοίκησης της τράπεζας ότι για το τρέχον έτος η πορεία των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων θα είναι σταθερή και οι προβλέψεις θα κυμανθούν σε επίπεδα κατά 180-190 μονάδες βάσης χαμηλότερα από το αντίστοιχο ποσοστό του α’ τριμήνου.

Ως προς την επανεκκίνηση της συναλλαγής τιτλοποίησης Galaxy, η BofA επισημαίνει ότι η δομή της συναλλαγής παρέχει ευελιξία ώστε να τηρηθούν οι στόχοι των χρονοδιαγραμμάτων, ενώ παράλληλα επιτρέπει στην τράπεζα να αξιοποιήσει την αναμενόμενη βελτίωση των συνθηκών της αγοράς.

Τέλος, γίνεται θετική αναφορά στην αύξηση της ρευστότητας που άντλησε η Alpha Bank από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στη μείωση της χρηματοδότησης από τη διατραπεζική αγορά repos, με αποτέλεσμα τη βελτίωση του χρηματοοικονομικού προφίλ και του κόστους χρηματοδότησης του Ομίλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα