news 24/7

ALPHA BANK

Τράπεζα της ALPHABANK

Alpha Bank: Συνεχίζει να στηρίζει τις Μονάδες Υγείας των ελληνικών νησιών

Ο πρώτος "σταθμός" ήταν τα Κουφονήσια ενώ το τέλος Ιουλίου θα έχει πραγματοποιήσει σχετικές παραδόσεις σε Οινούσσες, Σπέτσες, Ρέθυμνο και Χανιά Κρήτης, Γαύδο, Σίκινο, Σκόπελο και Αγαθονήσι.

ALPHABANK  (EUROKINISSU/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η στρατηγική εξυγίανσης του ισολογισμού

Προπομπό για την επιτυχή έκβαση του χαρτοφυλακίου Galaxy αποτελεί η συμφωνία της Alpha Bank για την πώληση του πακέτου Neptune στη Fortress έναντι 264 εκατ. Την Παρασκευή οι μη δεσμευτικές προσφορές για το Galaxy.

Υποκατάστημα της Alpha Bank

Alpha Bank: Στην τελική ευθεία η πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού

Προχωρά τις διαδικασίες για το project Galaxy η τράπεζα. Αποχωρεί από τη θέση του CEO στη Cepal ο Richard Langstaff, αναλαμβάνει ο Θ. Αθανασόπουλος. Νέος πρόεδρος στην εταιρεία διαχείρισης θα αναλάβει ο Αρ. Θεοδωρίδης.

Alpha Bank

Ψάλτης: Η διαφορετικότητα, η αποδοχή και η ισότητα, προτεραιότητες για το εργασιακό περιβάλλον της Alpha Bank

Επιθυμία μας είναι να παρέχουμε ένα εργασιακό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από ίσες ευκαιρίες και προσελκύει τους καλύτερους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, αναπηρίας, εκπαίδευσης ή σεξουαλικού προσανατολισμού, δήλωσε ο CEO της Alpha Bank.

Alpha Bank

Alpha Bank: Ο αντίκτυπος της κρίσης στην αγορά εργασίας

Ο αντίκτυπος της κρίσης έχει αποτυπωθεί στην αγορά εργασίας σε τρία βασικά πεδία. Στη μετακίνηση ενός μέρους των ανέργων στον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό, στο "πάγωμα" της αγοράς εργασίας, και στην αύξηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

ALPHA BANK

Alpha Bank: Ολοκληρώνεται με ταχείς ρυθμούς η στρατηγική μείωσης των κόκκινων δανείων

Με αποφασιστικά βήματα η διοίκηση της Alpha Bank ολοκληρώνει την εξυγίανση του ισολογισμού της. Κλείνει η μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου Neptune, ακολουθεί το Galaxy και μεταβιβάζεται η Cepal με προίκα όλα τα κόκκινα δάνεια της τράπεζας

Το κτίριο της Ελευθεροτυπίας. Φωτό αρχείου.

Ελευθεροτυπία: Επιστολή ΕΣΗΕΑ σε Σταϊκούρα, Στουρνάρα και Παπαθανάση για τις αποζημιώσεις

Για αντικοινωνική συμπεριφορά της Alpha και της Πειραιώς κάνει λόγο η Ένωση Συντακτών σε επιστολής της αναφορικά με την μη καταβολή των αποζημιώσεων στους πρώην εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας.

Έλληνες τραπεζίτες: Νέα δάνεια 15 δισ. ευρώ το 2020

Έλληνες τραπεζίτες: Νέα δάνεια 15 δισ. ευρώ το 2020

Αξιοποίησης της κρίσης με επενδύσεις σε κλάδους με υψηλές προοπτικές συνέστησαν οι επικεφαλής των τεσσάρων τραπεζών μιλώντας στο Delphi Forum. Τόνισαν ότι οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία και ότι δεν ανησυχούν για νέα κόκκινα δάνεια

Alpha Bank

Alpha Bank: Ξεκινά η διαδικασία διάσπασης

Προχωράει ταχύτατα ο εταιρικός μετασχηματισμός της Alpha Bank με στόχο την πλήρη εξυγίανση. Το Δ.Σ αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας διάσπασης δι’ απόσχισης κλάδου με τη σύσταση νέας εταιρείας. Προχωράει το σχέδιο Galaxy.

Χρηματιστήριο

Τα μηνύματα των τραπεζιτών για την μετά κορονοϊό εποχή

Οι εκτιμήσεις Ψάλτη, Καραβία και Μυλωνά για την πορεία της οικονομίας και η δέσμευση να στηρίξουν με ρευστότητα τους πελάτες. Έγκαιρη η αντίδραση της πολιτείας, διαχειρίσημη η αύξηση των κόκκινων δανείων.

Η τράπεζα Alpha Bank

Ψάλτης (Alpha Bank): Στήριξη της ελληνικής οικονομίας με 2,1 δισ. ευρώ νέες χρηματοδοτήσεις

Η διοίκηση επιβεβαίωσε στους αναλυτές τη δέσμευσή της στις προτεραιότητες του Στρατηγικού Σχεδίου που ανακοίνωσε στα τέλη του 2019 και προχωράει άμεσα με την επανεκκίνηση της τιτλοποίησης του Galaxy.

Τράπεζα της Ελλάδος

Κρίσιμη εβδομάδα για τις τράπεζες: Τα οικονομικά αποτελέσματα του Α' τριμήνου

Τις συνέπειες του κορονοϊού στα χαρτοφυλάκια και τις εργασίες των τραπεζών καθώς και τις εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζουν στην επενδυτική κοινότητα οι Έλληνες τραπεζίτες.

Η τράπεζα Alpha Bank

Alpha Bank: Πώς θα γίνει το restart της οικονομίας

Στην επιστροφή της παραγωγικής δραστηριότητας και την προστασία της απασχόλησης εστιάζει το Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Alpha Bank. Η χρυσή τομή στην αντιμετώπιση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

ALPHA BANK (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΗΣ)

Alpha Bank: Παρατείνει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου την αναστολή καταβολής δόσεων για δάνεια και κάρτες

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο για όλες τις τράπεζες, η καταβολή των δόσεων δανείων και καρτών μπορεί να ανασταλεί έως τις 30 Ιουνίου 2020.

Alpha Bank

Alpha Bank: Άμεση ρευστότητα σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με επιδότηση επιτοκίου 100%

Η τράπεζα θα χρηματοδοτήσει Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με Κεφάλαιο Κίνησης για κάλυψη δαπανών που σχετίζονται με τα λειτουργικά έξοδα και το συναλλακτικό κύκλωμα της επιχείρησης, με ευνοϊκούς όρους.

Εργοστάσιο πετρελαίου στις ΗΠΑ

AlphaBank: Η τιμή του πετρελαίου θα παραμείνει για μεγάλο διάστημα σε χαμηλά επίπεδα

Η εξάπλωση του κορονοϊού σε συνδυασμό με την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να προβεί σε αιφνιδιαστική μείωση της τιμής του πετρελαίου, οδήγησαν τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου χαμηλότερα.

Γιατροί του κόσμου

Αlpha Bank: Στηρίζει του Γιατρούς του Κόσμου για το Πρόγραμμα Υποστήριξης Ηλικιωμένων εν μέσω πανδημίας

Οι Γιατροί του Κόσμου, με τη συνδρομή της Alpha Bank, αναλαμβάνουν δράση επείγουσας παρέμβασης για τους ευάλωτους συμπολίτες μας ηλικίας άνω των 60 ετών.

Alpha Bank: Προχωρά η εξυγίανση του ισολογισμού από κόκκινα δάνεια

Alpha Bank: Προχωρά η εξυγίανση του ισολογισμού από κόκκινα δάνεια

H Alpha Bank προχωρά στην προετοιμασία του project Galaxy μέσω της μεταβίβασης και τιτλοποίησης απαιτήσεων από δάνεια και άλλες πιστώσεις καταναλωτικής, στεγαστικής και επιχειρηματικής πίστης σε εταιρίες ειδικού σκοπού.

Alpha Bank

Alpha Bank: Πώς ωφελείται η Ελλάδα από τη βουτιά του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου θα ασκήσουν καθοδικές πιέσεις στον δείκτη τιμών καταναλωτή, υπογραμμίζει η τράπεζα. Οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό. Πώς αναμένεται να κινηθεί η ζήτηση το υπόλοιπο του έτους.

ALPHA BANK (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Alpha Bank: Παρότρυνση προς τους συνταξιούχους να χρησιμοποιήούν τα εναλλακτικά δίκτυα

Ειδικά για όσους τηρούν συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς έχει προβλεφθεί, μεταξύ άλλων, ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσία SMS Alert Σύνταξης όπου μόλις πιστώνεται το ποσό της σύνταξης, αποστέλλεται SMS στο κινητό.

Υποκατάστημα της Alpha Bank

Alpha Bank: Προσφορά του Apple Pay στους πελάτες της

Περισσότεροι από 5.000 πελάτες της, κάτοχοι καρτών Visa, συνδέθηκαν με το Apple Pay και ξεκίνησαν να το χρησιμοποιούν αμέσως μόλις έγινε διαθέσιμο, την περασμένη εβδομάδα. Σύντομα διαθέσιμη και στους κατόχους Mastercard.

Η τράπεζα Alpha Bank

AlphaBank: Ο αντίκτυπος της κρίσης στην αγορά εργασίας

Η οικονομική δραστηριότητα και η απασχόληση θα πληγούν λόγω της κρίσης του κορονοϊού σημαντικά σύμφωνα με την AlphaBank. Ωστόσο μακροπρόθεσμα θα μεταβληθούν τόσο η επιχειρηματική δράση, όσο και η αγορά εργασίας.

Bank of Greece

Τράπεζες: Ανοίγουν σταδιακά τις "κάνουλες" ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις

Το πιστωτικό σύστημα δηλώνει κεφαλαιακά έτοιμο ώστε να ανοίξει σταδιακά τους κρουνούς της ρευστότητας προς την πραγματική οικονομία. Ήδη οι τράπεζες εγκρίνουν την ανανέωση όλων των ορίων χρηματοδοτήσεων.

Alpha Bank: Καλύπτει τις ανάγκες των ΜΕΘ τριών νοσοκομείων αναφοράς για τον κορονοϊό

Alpha Bank: Καλύπτει τις ανάγκες των ΜΕΘ τριών νοσοκομείων αναφοράς για τον κορονοϊό

Προηγήθηκε επικοινωνία με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων "Η Σωτηρία", "ΑΧΕΠΑ" και Λάρισας προκειμένου να εξειδικευθούν οι ανάγκες και να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την Alpha Bank

Alpha Bank

Alpha Bank: Υπέρτατο καθήκον η διαφύλαξη του εθνικού παραγωγικού ιστού

"Υπέρτατο καθήκον μας να βγουν όσο γίνεται περισσότεροι συμπολίτες μας αλώβητοι από την κρίση και να διαφυλάξουμε τον εθνικό παραγωγικό ιστό" τονίζει σε μήνυμα του προς το προσωπικό ο CEO της Alpha Bank Β. Ψάλτης.

Υποκατάστημα της Alpha Bank

Alpha Bank: Αντιμέτωπη με ένα σοκ η ΕΕ - Τι εκτιμά για την ελληνική οικονομία

Η πρόκληση που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία σήμερα, σε καμία περίπτωση δεν είναι παρόμοια με την προηγούμενη κρίση. Πρόκειται για μια συμμετρική, εξωγενή διαταραχή μεγάλης έντασης και κατά πάσα πιθανότητα μικρής διάρκειας ως προς την υγειονομική διάστασή της.

Alpha Bank

Alpha Bank: Αναστολή πληρωμής δόσεων για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Σε μέτρα στήριξης της οικονομίας προχωράει η τράπεζα. Δίνεται η δυνατότητα εξάμηνης μετάθεσης καταβολής δόσεων κεφαλαίου για τις μεγάλες εταιρείες. Για μικρές και επαγγελματίες, προσφέρεται τρίμηνη αναστολή του συνόλου της δόσης.

Υποκατάστημα της Alpha Bank

Alpha Bank: Δύναμη πυρός 3,5 δισ. για την θωράκιση της οικονομίας

Ενημερώνοντας τους αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019 ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank τόνισε θα σταθεί στο πλευρό των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, παγώνοντας τις οφειλές και ανοίγοντας γραμμές πίστωσης.

ALPHA BANK

Alpha Bank: Καθαρά κέρδη 97 εκατ. ευρώ το 2019

Τα αποτελέσματα του 2019 αναδεικνύουν τα ισχυρά θεμέλια της Alpha Βank, δηλώνει ο Β. Ψάλτης. Ολοι μαζί θα υπερβούμε τις προκλήσεις και αυτής της κρίσης. Στο 17,9% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET 1. Μείωση κατά 0,8 δισ. των NPEs.

Ο Βασίλειος Ψάλτης

Ψάλτης: Οι προτεραιότητες της Alpha Bank για επιβράδυνση του κορονοϊού

Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας όλων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Alpha Bank, σύμφωνα με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου προς το προσωπικό και προσθέτει ότι η τράπεζα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς.

ALPHA BANK

Alpha Bank: Με το μισό προσωπικό και μέγιστο αριθμό πελατών τα καταστήματα

Το 50% του προσωπικού θα καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες του καταστήματος, ενώ το υπόλοιπο 50% θα παραμένει στο σπίτι του. Μέγιστος αριθμός πελατών σε κάθε κατάστημα ανάλογα με το εμβαδόν.

Κατάστημα της Alpha Bank

Alpha Bank: Πτώση του ΑΕΠ κατά 0,4% - 0,9% το 2020 λόγω κορονοϊού

Τις συνέπειες του κοροναϊού στην ελληνική οικονομία επιχειρεί να αναλύσει με έκθεσή της η Alpha Bank. Τα τρία πιθανά σενάρια που εξετάζει και η επιβράδυνση της οικονομίας. Ποιοι κλάδοι θα επηρεαστούν και σε τι βαθμό.