news 24/7

ALPHA BANK

Υποκατάστημα της Alpha Bank στη Νέα Ιωνία

Alpha Bank: Ανατομία της οικονομικής διαταραχής στην πανδημία

Οι κατηγορίες κλάδων που ανέκαμψαν πλήρως και ταυτόχρονα κατέγραψαν άνοδο συγκριτικά με τον δείκτη του Φεβρουαρίου 2020. Ποιοι ανέκτησαν ένα μόνο τμήμα των απωλειών τους σε όρους πωλήσεων.

Alpha Bank

Alpha Bank: Ολοκληρώνεται μια από τις μεγαλύτερες τιτλοποίησεις κόκκινων δανείων στην Ευρώπη

Μέσα στην εβδομάδα η αίτηση στον Ηρακλή και για το 3ο SPV του Galaxy ενώ πιθανότητα την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθούν και τρεις τουλάχιστον δεσμευτικές προσφορές. Σε καλό κλίμα η μετακίνηση προσωπικού στη Cepal.

Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς και Alpha Bank χρηματοδοτούν με 400 εκατ. τον ΑΔΜΗΕ

Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς και Alpha Bank χρηματοδοτούν με 400 εκατ. τον ΑΔΜΗΕ

Το κοινό ομολογιακό δάνειο προορίζεται για αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων του Διαχειριστή και κάλυψη των αναγκών του σε κεφάλαιο κίνησης. Τι δήλωσαν οι τραπεζίτες 

Alpha Bank

Alpha Bank: Ποιοι παράγοντες κρίνουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Ο αυξημένος βαθμός αβεβαιότητας αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας και τις επιπτώσεις της στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, αντανακλάται στην κατάρτιση των βασικών μεγεθών του Κρατικού Προϋπολογισμού 2021

Υποκατάστημα της Alpha Bank

Alpha Bank: Ισχυρό ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών

Περισσότερες από 60 τηλεδιασκέψεις με περίπου 90 funds και πάνω από 110 διαχειριστές χαρτοφυλακίων και αναλυτές, είχε η διοίκηση της Alpha Bank τον τελευταίο μήνα. Ψήφο εμπιστοσύνης στη μεγαλύτερη συναλλαγή τιτλοποίησης ΜΕΑ στην Ελλάδα.

Υποκατάστημα της Alpha Bank στη Νέα Ιωνία

Alpha Bank: Μονόδρομος ο ατομικός κουμπαράς στην επικουρική ασφάλιση

Αντιμέτωπες με σημαντικές μειώσεις στις παροχές τους θα έρθουν οι μελλοντικές γενεές, σύμφωνα με την τράπεζα, αν το σύστημα της χώρας παραμείνει καθαρά διανεμητικό. Καμπανάκι για των ελλειμμάτων στον κρατικό προϋπολογισμό.

Άνδρας με προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό σε δρόμο της Αθήνας

Τράπεζες: Πόσο θα μειωθούν τα κόκκινα δάνεια την επόμενη διετία

Τι θα αναφέρουν τα Business Plans που θα καταθέσουν μέχρι την άλλη Τετάρτη οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στον SSM. Ποιες παραδοχές θα ληφθούν υπ’ όψιν. Οι επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου και οι στόχοι για τα επόμενα χρόνια.

Φωτογραφία αρχείου

Alpha Bank: Έγκριση σχεδίου απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας

Στο πλαίσιο της διαδικασίας Διάσπασης, ο κλάδος τραπεζικής δραστηριότητας της Alpha Bank θα μεταβιβαστεί στη νέα εταιρεία, η οποία θα κατέχει τραπεζική άδεια και θα είναι 100% θυγατρική της Διασπώμενης.

Alpha Bank

Alpha Bank: Nέα υπηρεσία Digital Business Onboarding για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά

Η νέα υπηρεσία Digital Business Onboarding προσφέρει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα online υποβολής των απαραίτητων εγγράφων, με ασφάλεια και ταχύτητα, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη του Πελάτη σε Κατάστημα.

Υποκατάστημα της Alpha Bank

Alpha Bank: Κρίσιμο το τρίτο τρίμηνο για την έκταση της ύφεσης

Σημαντική αντισταθμιστική επίδραση αναμένεται ότι θα έχουν τα εκτενή δημοσιονομικά μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, παρά την αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία της πανδημίας το φθινόπωρο.

Alpha Bank

Ψάλτης: Νέες χορηγήσεις 3,5 δισ. και δάνεια σε moratoria 4,7 δισ. ευρώ

Σε έρευνα της Alpha Bank αναδείχθηκε ότι το 90% ιδιωτών και μικρών επιχειρήσεων εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν να πληρώνουν μετά τη λήξη των αναστολών πληρωμών ή θα συζητήσουν με την τράπεζα λύσεις

Alpha Bank

Alpha Bank: Πιο κοντά στο στόχο μείωσης των κόκκινων δανείων στο 13%

Η Alpha Bank κατέθεσε χθες αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων "Ηρακλής" για το μεγαλύτερο μέρος του project Galaxy. Τι λέει η τράπεζα για τις συζητήσεις με τους τέσσερις επενδυτές της sortlist.

Τράπεζα της ALPHABANK

Alpha Bank: Ποιες εξαγωγές επηρεάστηκαν περισσότερο από τον κορονοϊό

Η εξάπλωση της πανδημίας αποτέλεσε ανασχετικό παράγοντα με αρνητικές επιπτώσεις στις εξαγωγές αγαθών, γεγονός που αποτυπώνεται, ήδη, στην οριακή, ετήσια υποχώρηση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Alpha Bank

AlphaBank: Τέσσερα σχήματα προχωρούν στην υποβολή δεσμευτικών προσφορών για το Galaxy

Το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον, το διεθνές κύρος των υποψήφιων επενδυτών και η ποιότητα των προσφορών που κατατέθηκαν αναδεικνύουν την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στην AlphaBank.

Alpha Bank

Alpha Bank: Θέμα ημερών η short list για το project Galaxy

Επιταχύνει η διοίκηση της Alpha Bank τον σχεδιασμό της για την μείωση των κόκκινων δανείων του Ομίλου με τελικό στόχο την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού και την επιστροφή σε υψηλά επίπεδα κερδοφορίας.

Alpha Bank

AlphaBank: Τι άλλαξε στις οικονομικές συνήθειες των νοικοκυριών ο κορονοϊός

Τι προκύπτει από τα πρόσφατα στοιχεία της οικονομικής συγκυρίας για την καταναλωτική συμπεριφορά στην Ελλάδα. Τι συνετέλεσε στην «αναγκαστική» αποταμίευση σύμφωνα με ανάλυση της AlphaBank.

"Τώρα λύση" ζητούν οι πρώην εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας έξω από την Alpha Bank

"Τώρα λύση" ζητούν οι πρώην εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας έξω από την Alpha Bank

Έξω από το κτίριο της Alpha Bank βρίσκονται το πρωί της Τρίτης οι πρώην εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας, οι οποίοι επί 9 χρόνια περιμένουν να λάβουν αποζημιώσεις και δεδουλευμένα. Οι τράπεζες άσκησαν ανακοπή στην προγραμματισμένη καταβολή μέρους των χρημάτων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με νέα αναμονή ετών.

Alpha Bank

Alpha Bank: Πάνω από 5 οι προσφορές για το Project Galaxy

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διαμορφωθεί η shortlist με τους υποψήφιους για την επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων, με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών να τοποθετείται ακόμη και πριν τα τέλη Σεπτεμβρίου

Χρήματα

Τράπεζες: Γιατί η πανδημία αυξάνει τις καταθέσεις των Ελλήνων

Ενισχυμένες κατά 5,88 δισ. ευρώ οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα από την αρχή του έτους. Πώς εξηγούν την τάση οι ειδικοί και τι θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα

Τράπεζα της ALPHABANK

Alpha Bank: Συνεχίζει να στηρίζει τις Μονάδες Υγείας των ελληνικών νησιών

Ο πρώτος "σταθμός" ήταν τα Κουφονήσια ενώ το τέλος Ιουλίου θα έχει πραγματοποιήσει σχετικές παραδόσεις σε Οινούσσες, Σπέτσες, Ρέθυμνο και Χανιά Κρήτης, Γαύδο, Σίκινο, Σκόπελο και Αγαθονήσι.

ALPHABANK  (EUROKINISSU/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η στρατηγική εξυγίανσης του ισολογισμού

Προπομπό για την επιτυχή έκβαση του χαρτοφυλακίου Galaxy αποτελεί η συμφωνία της Alpha Bank για την πώληση του πακέτου Neptune στη Fortress έναντι 264 εκατ. Την Παρασκευή οι μη δεσμευτικές προσφορές για το Galaxy.

Υποκατάστημα της Alpha Bank

Alpha Bank: Στην τελική ευθεία η πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού

Προχωρά τις διαδικασίες για το project Galaxy η τράπεζα. Αποχωρεί από τη θέση του CEO στη Cepal ο Richard Langstaff, αναλαμβάνει ο Θ. Αθανασόπουλος. Νέος πρόεδρος στην εταιρεία διαχείρισης θα αναλάβει ο Αρ. Θεοδωρίδης.

Alpha Bank

Ψάλτης: Η διαφορετικότητα, η αποδοχή και η ισότητα, προτεραιότητες για το εργασιακό περιβάλλον της Alpha Bank

Επιθυμία μας είναι να παρέχουμε ένα εργασιακό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από ίσες ευκαιρίες και προσελκύει τους καλύτερους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, αναπηρίας, εκπαίδευσης ή σεξουαλικού προσανατολισμού, δήλωσε ο CEO της Alpha Bank.

Alpha Bank

Alpha Bank: Ο αντίκτυπος της κρίσης στην αγορά εργασίας

Ο αντίκτυπος της κρίσης έχει αποτυπωθεί στην αγορά εργασίας σε τρία βασικά πεδία. Στη μετακίνηση ενός μέρους των ανέργων στον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό, στο "πάγωμα" της αγοράς εργασίας, και στην αύξηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

ALPHA BANK

Alpha Bank: Ολοκληρώνεται με ταχείς ρυθμούς η στρατηγική μείωσης των κόκκινων δανείων

Με αποφασιστικά βήματα η διοίκηση της Alpha Bank ολοκληρώνει την εξυγίανση του ισολογισμού της. Κλείνει η μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου Neptune, ακολουθεί το Galaxy και μεταβιβάζεται η Cepal με προίκα όλα τα κόκκινα δάνεια της τράπεζας

Το κτίριο της Ελευθεροτυπίας. Φωτό αρχείου.

Ελευθεροτυπία: Επιστολή ΕΣΗΕΑ σε Σταϊκούρα, Στουρνάρα και Παπαθανάση για τις αποζημιώσεις

Για αντικοινωνική συμπεριφορά της Alpha και της Πειραιώς κάνει λόγο η Ένωση Συντακτών σε επιστολής της αναφορικά με την μη καταβολή των αποζημιώσεων στους πρώην εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας.

Έλληνες τραπεζίτες: Νέα δάνεια 15 δισ. ευρώ το 2020

Έλληνες τραπεζίτες: Νέα δάνεια 15 δισ. ευρώ το 2020

Αξιοποίησης της κρίσης με επενδύσεις σε κλάδους με υψηλές προοπτικές συνέστησαν οι επικεφαλής των τεσσάρων τραπεζών μιλώντας στο Delphi Forum. Τόνισαν ότι οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία και ότι δεν ανησυχούν για νέα κόκκινα δάνεια

Alpha Bank

Alpha Bank: Ξεκινά η διαδικασία διάσπασης

Προχωράει ταχύτατα ο εταιρικός μετασχηματισμός της Alpha Bank με στόχο την πλήρη εξυγίανση. Το Δ.Σ αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας διάσπασης δι’ απόσχισης κλάδου με τη σύσταση νέας εταιρείας. Προχωράει το σχέδιο Galaxy.

Χρηματιστήριο

Τα μηνύματα των τραπεζιτών για την μετά κορονοϊό εποχή

Οι εκτιμήσεις Ψάλτη, Καραβία και Μυλωνά για την πορεία της οικονομίας και η δέσμευση να στηρίξουν με ρευστότητα τους πελάτες. Έγκαιρη η αντίδραση της πολιτείας, διαχειρίσημη η αύξηση των κόκκινων δανείων.

Η τράπεζα Alpha Bank

Ψάλτης (Alpha Bank): Στήριξη της ελληνικής οικονομίας με 2,1 δισ. ευρώ νέες χρηματοδοτήσεις

Η διοίκηση επιβεβαίωσε στους αναλυτές τη δέσμευσή της στις προτεραιότητες του Στρατηγικού Σχεδίου που ανακοίνωσε στα τέλη του 2019 και προχωράει άμεσα με την επανεκκίνηση της τιτλοποίησης του Galaxy.

Τράπεζα της Ελλάδος

Κρίσιμη εβδομάδα για τις τράπεζες: Τα οικονομικά αποτελέσματα του Α' τριμήνου

Τις συνέπειες του κορονοϊού στα χαρτοφυλάκια και τις εργασίες των τραπεζών καθώς και τις εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζουν στην επενδυτική κοινότητα οι Έλληνες τραπεζίτες.