ALPHA BANK

Τράπεζα Alpha Bank

Alpha Bank: Νέα δάνεια 2,7 δισ. ευρώ το 2022

Η ισχυρή ζήτηση για δανεισμό από επιχειρήσεις του εμπορίου, της μεταποίησης, του τουρισμού και των υποδομών αυξάνουν τον στόχο της Alpha Bank για νέα δάνεια το 2022 κατά 500 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα ο στόχος για μείωση των κόκκινων δανείων σε μονοψήφιο ποσοστό.

Alpha Bank

Alpha Bank: Στα 117,3 εκατ. ευρώ τα κέρδη μετά από φόρους το β' τρίμηνο

Η δυναμική επέκταση του εγχώριου χαρτοφυλακίου Δανείων με καθαρή πιστωτική επέκταση ύψους 0,7 δισ. ευρώ προς Επιχειρήσεις, επαναφέρει την Τράπεζα σε ηγετική θέση στη χρηματοδότηση των ελληνικών Επιχειρήσεων.

Alpha Bank

Γιάννης Εμίρης (Alpha Bank): Αδιαμφισβήτητη η δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας

Η Alpha Bank πρωτοστάτησε στο άνοιγμα της ελληνικής κεφαλαιαγοράς για τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις της χώρας και συνεχίζει ενεργά να υποστηρίζει την ποντοπόρο ελληνική ναυτιλία στην άντληση χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων της.

Alpha Bank

Alpha Bank: Η πρώτη netmetering επένδυση με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Η χρηματοδότηση, ύψους 12,6 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται κατά 50% από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης (Ευρώ 6,3 εκατ.), 30% μέσω δανείου της Τράπεζας (Ευρώ 3,8 εκατ.) και κατά 20% μέσω ιδίας συμμετοχής.

Alpha Bank

Alpha Bank: Οι 5 άξονες δράσης το 2021 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Στον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης γίνεται αναφορά στην υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου, “Project Tomorrow”, που, μεταξύ άλλων, στοχεύει στην ένταξη των κριτηρίων ESG σε όλους τους άξονες δραστηριοτήτων του Ομίλου.

Alpha Bank

Alpha Bank: Περαιτέρω επέκταση στην τραπεζική αγορά της Ρουμανίας

Κατά την διάρκεια επίσκεψής του στο Βουκουρέστη ο Διευθύνων Σύμβουλος Β. Ψάλτης τόνισε ότι η Ρουμανία αποτελεί μια αγορά γεμάτη προοπτικές, με την Alpha Bank να είναι σε πλεονεκτική θέση να επεκτείνει τον ρόλο της στον εγχώριο τραπεζικό τομέα.

Ακίνητα στην Αθήνα

"Όνειρο απατηλό" η απόκτηση κατοικίας για τους νέους

Οι τιμές αγοράς κατοικίας, η έλλειψη νέων κατασκευών, η εγκατάλειψη λόγω πολυιδιοκτησίας και άλλων λόγων κτιρίων, η εκτίναξη του κόστους κατασκευών, ο "αφανισμός" στέγης λόγω των πλατφορμών της οικονομίας του διαμοιρασμού (ενοικιάσεις τύπου Airbnb για τουριστική χρήση) έχει αναδείξει το στεγαστικό ζήτημα σε μείζον κοινωνικό και πολιτικό θέμα.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης

Alpha Bank: Διπλασιασμός δανείων το 2022

Σύμφωνα με τον κ. Ψάλτη, η χρηματοδότηση της οικονομίας από την Alpha Bank θα διπλασιαστεί το 2022 με αιχμή τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις. Μείωση των κόκκινων δανείων σε μονοψήφιο ποσοστό έξι μήνες νωρίτερα από τον στόχο.

Alpha Bank

Alpha Bank: Στην κοινοπραξία Dimand – Premia ακίνητα 500 εκατ. ευρώ

Η συναλλαγή αφορά ακίνητα αξίας €500 εκατ. Στην περίμετρο περιλαμβάνονται ακίνητα στα οποία το νέο σχήμα θα επενδύσει σημαντικά κεφάλαια για την επανατοποθέτηση τους στην αγορά, ακίνητα εισοδήματος, και ακίνητα που προορίζονται για πωλήσεις.

Ο Βασίλης Ράπανος

Βασίλειος Ράπανος: Σημαντικά βήματα προόδου στην εταιρική διακυβέρνηση της Alpha Bank

Η Alpha Bank διαθέτει ένα από τα πιο ανεξάρτητα και διαφοροποιημένα Διοικητικά Συμβούλια στην Ελλάδα, με την αναλογία των ανεξάρτητων Μελών να βρίσκεται στο 61% και συμμετοχή γυναικών άνω του 30% στο Δ.Σ.

Ο Βασίλης Ψάλτης

Βασίλης Ψάλτης: Ισχυρή κερδοφορία και στήριξη της Οικονομίας οι στόχοι της Alpha Bank

Σε μήνυμα προς τους μετόχους ο κ. Ψάλτης παρουσιάζει την σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς και τους βασικότερους στόχους που απομένουν να επιτευχθούν, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου του Ομίλου.

Τράπεζες

Νέο Δ.Σ στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Ως όργανο διοίκησης καθορίζεται το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο είναι πλέον 9μελές από τα οποία τα 6 είναι μη εκτελεστικά και 3 εκτελεστικά. Η θητεία των νέων μελών του Δ.Σ. είναι τριετής, με δυνατότητα ανανέωσης έως τη λήξη της διάρκεια του Ταμείου.

Ακίνητα στην Αθήνα

Τράπεζες: Μεγάλο επενδυτικό ντέρμπι για πάνω από 83.000 ακίνητα

Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση των επενδυτών για τα projects Αριάδνη της PQH και Skyline της Alpha Bank. Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον λόγω των εξασφαλίσεων σε ακίνητα Ποιοι δηλώνουν «παρών» και ποια είναι τα χαρακτηριστικά των χαρτοφυλακίων.

Τράπεζες

Τράπεζες: Ολοκληρώνεται το Φθινόπωρο ο "Ηρακλής"

Στην τελική ευθεία με νέες τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων ύψους 4,5 δισ. ευρώ έως τον Οκτώβριο μπαίνει ο «Ηρακλής». Συνολικά οι τιτλοποιήσεις για τις οποίες το ελληνικό Δημόσιο παρείχε κρατική εγγύηση αναμένεται να φτάσουν τα 55 δισ. ευρώ.

Alpha Bank

Alpha Bank: Διπλή διάκριση Εταιρικής Υπευθυνότητας στα "Bravo Sustainability Awards 2022"

Τα προγράμματα της Alpha Bank διακρίθηκαν ανάμεσα σε 310 υποψήφιες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και ψηφίστηκαν από τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού, καθώς και από περισσότερους από 16.000 πολίτες.

Alpha Bank: Νέα εποχή ψηφιακών πληρωμών στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Nexi

Alpha Bank: Νέα εποχή ψηφιακών πληρωμών στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Nexi

Επιταχύνοντας την ψηφιοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων ο εμπορικός κόσμος, οι καταναλωτές και η Δημόσια Διοίκηση θα επωφεληθούν από τις ολοκληρωμένες λύσεις που παρέχει η νέα εταιρεία από την Alpha Bank και τη Nexi.

ALPHA BANK

Γ. Εμίρης: Η επιτυχής Δημόσια Εγγραφή της Dimand συνιστά αναγνώριση των προοπτικών της εταιρείας

Η απόφαση της Dimand για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο, που ελήφθη από την εταιρεία σε συνεργασία με την Alpha Bank αποτελεί την πρώτη εισαγωγή εταιρείας στο XA, έπειτα από μία περίοδο 8 ετών χωρίς σχετική δραστηριότητα.

Εργαζόμενοι σε τράπεζα

Τράπεζες: "Σηματωρός" της αγοράς με πολιτικές οικονομικής ενίσχυσης των εργαζομένων 

Θέμα χρόνου να ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες και επιχειρήσεις πολιτικές έκτακτων επιδομάτων προς τους εργαζομένους. Τι θα πράξουν Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank. Το παράδειγμα Eurobank, ΕΤΕ και Λάμψα.

Alpha Bank

"Συναλλαγή της χρονιάς" το Project Galaxy στα Structured Credit Investor (SCI) NPL Securitisation Awards

Σύμφωνα με τους αναλυτές του SCI, η συναλλαγή Galaxy ήταν ένα ιστορικό ορόσημο για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εν γένει, καθώς το χαρτοφυλάκιό του αναλογούσε περίπου στο 20% των συνολικών καταγγελθέντων δανείων του τραπεζικού τομέα.

Alpha Bank

Alpha Bank: Εγκαινιάζει το Xiaomi Pay για ανέπαφες πληρωμές με κάρτες Mastercard

Οι κάτοχοι καρτών Alpha Bank Mastercard μπορούν να συνδέσουν τις κάρτες τους στις υποστηριζόμενες συσκευές, και να πληρώνουν σε όλα τα φυσικά καταστήματα που διαθέτουν τερματικό αποδοχής (POS) ανέπαφων συναλλαγών.

Ψάλτης (Alpha Bank): 1 δισ. χρηματοδοτήσεις σε έργα ΑΠΕ

Ψάλτης (Alpha Bank): 1 δισ. χρηματοδοτήσεις σε έργα ΑΠΕ

Η Αlpha Bank έχει ηγηθεί τα τελευταία έτη σε χρηματοδοτήσεις έργων ΑΠΕ, για αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκούς σταθμούς και έργα βιοαερίου, σε κοινοπρακτική ή διμερή βάση, συνολικής δυναμικότητάς άνω του 1 GW που αντιπροσωπεύουν χορηγήσεις περίπου 1 δισ.

Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας

Τράπεζες: "Εκτοξεύονται" οι δόσεις για 150 δισ. δανείων

Στο 2% σε ένα χρόνο το euribor 3μήνου από -0,3% που είναι σήμερα. Αύξηση δόσης τόσο για τα ενήμερα δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών όσο και για τα δάνεια που βρίσκονται στα funds και τα οποία είναι είτε σε ρύθμιση είτε σε καθυστέρηση.

Alpha Bank

Alpha Bank: 2,2 δισ. ευρώ χρηματοδοτήσεις στον Τουρισμό την τελευταία 4ετία

Στα υφιστάμενα χρηματοδοτικά προϊόντα της τράπεζας έρχονται να προστεθούν επιπλέον εργαλεία από την Πολιτεία και από οργανισμούς εθνικούς ή υπερεθνικούς όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, τα προγράμματα ΕΣΠΑ και ο αναπτυξιακός νόμος

Κόσμος έξω από τράπεζα

Τράπεζες: Επανέρχονται στο προσκήνιο τα ναυτιλιακά δάνεια

Το 2021 επέκτειναν το δανειακό τους χαρτοφυλάκιο προς την ελληνική ναυτιλία κατά 1,7 δισ. δολάρια ή 14,2% σε ετήσια βάση. Οι προοπτικές είναι εξαιρετικές εάν ληφθούν υπ’ όψιν η αναμενόμενη γενικότερη ανάκαμψη της οικονομίας και η επιστροφή σε επενδυτική βαθμίδα.

Τράπεζα Alpha Bank

Alpha Bank: Στηρίζει την Αστυπάλαια να γίνει το πρώτο έξυπνο και βιώσιμο νησί της Μεσογείου

Mε την εκπαιδευτική πρωτοβουλία “Κυκλική οικονομία στην πράξη”, αλλά και ως Μεγάλη Χορηγός του “AstyBus”, η Αlpha Bank επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τη δέσμευσή της για τη συνεχή αύξηση του θετικού της αποτυπώματος στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Ο Κυριάκος Καμπούρης

IMS: Η πρώτη εταιρεία διαμεσολάβησης για έκδοση στεγαστικού δανείου με άδεια από την ΤτΕ

Με μερίδιο αγοράς 10% στο σύνολο των εκταμιεύσεων στεγαστικών δανείων η IMS παρέχει δωρεάν υπηρεσίες διαμεσολαβώντας μεταξύ όσων ενδιαφέρονται να λάβουν στεγαστικό δάνειο και των τραπεζών.

Alpha Bank

Alpha Bank: Θετικά σχόλια από 10 επενδυτικούς οίκους για τα αποτελέσματα τριμήνου

Ειδική μνεία από τους αναλυτές για το ύψος των νέων εκταμιεύσεων και την καθαρή πιστωτική επέκταση της Τράπεζας, η οποία παραμένει για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο στα υψηλότερα επίπεδα της αγοράς.

Alpha Bank

Alpha Bank: Ανοίγει κι άλλο τη "στρόφιγγα" για νέα δάνεια

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Β. Ψάλτης τόνισε ότι οι εκταμιεύσεις δανείων το α’ τρίμηνο οδηγούν σε προς τα πάνω αναθεώρηση της καθαρής πιστωτικής επέκτασης, με τον νέο στόχο να προβλέπει νέα δάνεια 2,2 δισ. ευρώ, έναντι του αρχικού για 1,5 δισ. ευρώ.

Ο CEO του Ομίλου Αlpha Bank Βασίλης Ψάλτης

Alpha Bank: Στήριξη της επιχειρηματικότητας μέσω της διάθεσης δανειακών κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης

Ενημερωτική εκδήλωση της Alpha Bank με οικοδεσπότες τους Β. Ψάλτη και Γ. Εμίρη και τη συμμετοχή εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και πλήθους εταιρικών Πελατών.

Τράπεζα στην Αθήνα (φωτογραφία αρχείου)

Τράπεζες: "Σαφάρι" υγειών μικρών επιχειρήσεων στην επαρχία

Βλέποντας ότι το ουκρανικό επηρεάζει αρνητικά την πιστωτική επέκταση, οι τράπεζες "οργώνουν" την επαρχία προς αναζήτηση υγειών μικρών επιχειρήσεων και επισπεύδουν την αξιοποίηση των ακινήτων.