ALPHA BANK

Ο Βασίλης Ψάλτης

Β. Ψάλτης: H Alpha Bank είναι έτοιμη να στηρίξει την οικονομία

Κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων ο κ. Ψάλτης τόνισε ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να στηρίξει τα επενδυτικά σχέδια των πελατών της και να βοηθήσει στην κάλυψη του επενδυτικού κενού που άφησε πίσω της η δεκαετής οικονομική κρίση.

Alpha Bank

Alpha Bank: Ευκαιρία μεγέθυνσης το Ταμείο Ανάκαμψης για τις μικρομεσαίες εταιρείες

Η αύξηση του μεγέθους των ΜμΕ θα τις καταστήσει κατάλληλες και επιλέξιμες για τραπεζικό δανεισμό, ώστε να χρηματοδοτήσουν αναπτυξιακές επενδύσεις, επισημαίνει η τράπεζα σε ανάλυσή της.

Υποκατάστημα της Alpha Bank

Βασίλης Ψάλτης: Η Alpha Bank στηρίζει το άλμα της ελληνικής οικονομίας προς το αύριο

"Με την επιτυχή ολοκλήρωση της ΑΜΚ στείλαμε ένα καθαρό μήνυμα προς την ελληνική επιχειρηματικότητα ότι είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί", τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank

Alpha Bank

Alpha Bank: Διάθεση της κάρτας Freedom Pass

To Freedom Pass επιβραβεύει, με 150 ευρώ σε υπηρεσίες τουρισμού και πολιτισμού, τους νέους ηλικίας 18-25 ετών, που επιλέγουν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19.

Τράπεζα ALPHA BANK

Alpha Bank: Σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

Ημέρα ορόσημο για την τράπεζα για την Alpha Bank, καθώς ολοκληρώθηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Ράπανος και Ψάλτης κήρυξαν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου

Τράπεζα Alpha Bank

Alpha Bank: Διπλή διάκριση Εταιρικής Υπευθυνότητας

Hellenic Responsible Business Awards 2021: Απέσπασε το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία "Υπεύθυνες Επιχειρήσεις & SDGs: Λιγότερες Ανισότητες" για το πρόγραμμα "Σινεμά για όλους" σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Τράπεζα Alpha Bank

Β. Ψάλτης: Η Alpha Bank πρωταγωνιστής στον εκσυγχρονισμό του τραπεζικού συστήματος

Αναφερόμενος στην ΑΜΚ ύψους 800 εκατ. ευρώ, ο κ. Ψάλτης επεσήμανε ότι «ενισχύει τους κεφαλαιακούς δείκτες και επιτρέπει στην Τράπεζα να διεκδικήσει δυναμικά θέση σηματωρού στις επενδύσεις που θα κινητοποιηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Alpha Bank

Alpha Bank: Σημαντικές οι προοπτικές των logistics στην Ελλάδα

Υπάρχει σημαντικό περιθώριο για επενδύσεις σε πάρκα εφοδιαστικής αλυσίδας, σε χώρους αποθήκευσης, σε λιμένες νήσων, στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά και στη σύνδεσή του με λιμάνια της χώρας.

Alpha Bank

Alpha Bank: Με υπερκάλυψη 1,7 φορές και μείωση του ποσοστού του ΤΧΣ ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ

Προσφορές πέριξ του 1,37 δισ. ευρώ σε ιδιωτική τοποθέτηση και δημόσια προσφορά. Στο 1 ευρώ η τιμή διάθεσης. Η μερική συμμετοχή του ΤΧΣ στην ΑΜΚ ενισχύει την πρόθεση για σταδιακή αποεπένδυση των συμμετοχών του στις ελληνικές τράπεζες.

Τράπεζα

Τράπεζες: Στην πόρτα της εξόδου 10.000 εργαζόμενοι την τριετία 2020 - 2022

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη Πρόγραμμα Εθελουσίας αποχώρησης προσωπικού στην Εθνική Τράπεζα, ακολουθεί τις επόμενες ημέρες η Τράπεζα Πειραιώς και η χρονικά θα κλείσει με την Alpha Bank. Οι συνθήκες που επικουρούν τα σχέδια των τραπεζών

Alpha Bank

Alpha Bank: Αισιοδοξία για υπερκάλυψη της Αύξησης Κεφαλαίου

Ξεκινά η δημόσια προσφορά για την ΑΜΚ 800 εκατ. της τράπεζας. Θα συμμετάσχουν στο σύνολό τους οι βασικοί, εγχώριοι και ξένοι, μέτοχοι. Πώς θα γίνει η κατανομή σε υφιστάμενους και νέους μετόχους. Στις 13 Ιουλίου οι νέες μετοχές στο ταμπλό.

Alpha Bank

Alpha Bank: Στην τελική ευθεία για την ΑΜΚ των 800 εκατ. ευρώ

Με την πλήρη στήριξη των μετόχων η τράπεζα προχωρά στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως του ποσού των 800 εκατ. ευρώ. Ξεκαθαρίζουν μέχρι την Παρασκευή όλα τα κρίσιμα σημεία. Μόνο ερωτηματικό η τιμή της ΑΜΚ.

Υποκατάστημα της Alpha Bank στη Νέα Ιωνία

Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή Galaxy

Κατόπιν της ολοκλήρωσης της Συναλλαγής Galaxy, o Όμιλος Αlpha Bank θα εγγράψει στην Κατάσταση Αποτελεσμάτων Χρήσης Ζημία μετά από Φόρους που εκτιμάται σε 2,1 δισ. ευρώ περίπου.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank κ. Β. Ψάλτης

Alpha Bank: Πράσινο "φως" για την ΑΜΚ των 800 εκατ. από του μετόχους

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κ. Βασίλης Ψάλτης υπογράμμισε ότι "η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα στηρίξει την τράπεζά μας ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί και να πετύχει διψήφια επίπεδα κερδοφορίας".

Alpha Bank

Alpha Bank: ισχυρή στήριξη από τους μετόχους στην ΑΜΚ

Την απόφαση της διοίκησης για αύξηση κεφαλαίου κατά 800 εκατ. ευρώ θα στηρίξουν μαζικά στην σημερινή ΕΓΣ οι μέτοχοι της Alpha Bank. Ανοίγει ο δρόμος για την επέκταση του δανειακού χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα κατά 8 δισ. ευρώ την περίοδο 2021-2024.

Υποκατάστημα της Alpha Bank

Alpha Bank: 8 δισ. νέα δάνεια στην πραγματική οικονομία

Τα κεφάλαια της Αύξησης Κεφαλαίου που ξεκινά στις 28 Ιουνίου θα χρηματοδοτήσουν τις καθαρές χορηγήσεις 5 δισ. ευρώ προς τις επιχειρήσεις 1,7 δισ. ευρώ προς την ναυτιλία και 1,3 δισ. ευρώ προς τα νοικοκυριά.

Alpha Bank

Alpha Bank: Θετική ανταπόκριση του project Tomorrow από τους έλληνες θεσμικούς επενδυτές

Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της ΑΜΚ, καθώς και στα προσδοκώμενα έσοδα από την επέκταση του δανειακού χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα κατά 8 δισ. ευρώ την περίοδο 2021-2024.

Τράπεζα Alpha Bank

Alpha Bank: με ποσοστό άνω του 5% η Schroders

Ο πολυεθνικός επενδυτικός οίκος διαχειρίζεται κεφάλαια που υπερβαίνουν τα ευρώ 641 δισ και απασχολεί περισσότερους από 5.500 εργαζόμενους σε 6 ηπείρους.

Alpha Bank

Alpha Bank: Θετική για την ΑΜΚ η Glass Lewis

Η Glass Lewis, η οποία αποτελεί έναν από τους πλέον ανεξάρτητους και αξιόπιστους proxy advisors και συμβουλεύει τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές παγκοσμίως, υπογραμμίζει ότι το ΔΣ της Τράπεζας έχει παρουσιάσει μια ισχυρή επιχειρηματική λογική.

Γυναίκα με μάσκα περνάει έξω από την τράπεζα της Ελλάδος

Αναπτυξιακή Τράπεζα: Δάνεια για την στήριξη Μικρών Επιχειρήσεων της Δ. Μακεδονίας

Στόχος είναι η άμεση χορήγηση δανείων ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ για κεφάλαιο εκκίνησης με επιδότηση επιτοκίου και ταυτόχρονα η βελτιωμένη πρόσβαση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση.

Τράπεζες: Χαμηλότερα κατά 30% από τις αρχικές εκτιμήσεις τα κόκκινα δάνεια της πανδημίας

Τράπεζες: Χαμηλότερα κατά 30% από τις αρχικές εκτιμήσεις τα κόκκινα δάνεια της πανδημίας

Τα οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών για το πρώτο τρίμηνο επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του Διευθύνοντος Σύμβουλου της Eurobank Φ. Καραβία ότι τα νέα κόκκινα δάνεια της πανδημίας θα είναι χαμηλότερα κατά 30% από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Η τράπεζα Alpha Bank

Βασίλης Ψάλτης: Αποφασιστικό βήμα ανάπτυξης η ΑΜΚ

Το μήνυμα του Διευθύνοντος Συμβούλου της Alpha Bank στο προσωπικό της τράπεζας. «Με την άντληση των νέων αναπτυξιακών κεφαλαίων επιβεβαιώνουμε πως δεν αρκούμαστε σε μικρά βήματα, αλλά επιλέγουμε το άλμα προς το αύριο».

Υποκατάστημα της Alpha Bank

Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης από διεθνείς οίκους στο νέο στρατηγικό σχέδιο και την ΑΜΚ

Η Wood σε ανάλυσή της, αναμένει περισσότερα έσοδα από την επέκταση του δανειακού χαρτοφυλακίου και μεγαλύτερη πτώση στο κόστος, ενώ ο στόχος για την κερδοφορία είναι στο 10%, 2 μονάδες πάνω από το 8% που περίμενε μέχρι τώρα ο οίκος.

Τράπεζα της Ελλάδος - Φωτογραφία αρχείου

Τράπεζες: Μετά από 10 χρόνια σπεύδουν να χρηματοδοτήσουν την οικονομία

Η απόφαση της Alpha Bank να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου για να χρηματοδοτήσει την οικονομία επιβεβαιώνει τον συνολικό στόχο για νέα δάνεια 15 δις φέτος χρηματοδοτώντας έργα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Alpha Bank

Alpha Bank: Τα σημαντικά οφέλη για την οικονομία από την ΑΜΚ των 800 εκατ. ευρώ

Στο στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου με εφαλτήριο την ΑΜΚ των 800 εκατ. ευρώ παρουσίασε η διοίκηση στην διεθνή επενδυτική κοινότητα. Προτεραιότητα η διατήρηση της επένδυσης των μετόχων. Στόχος το 25% των χρηματοδοτήσεων έως το 2024. Μείωση των κόκκινων δανείων κατά 8,1 δισ.

Υποκατάστημα της Alpha Bank

Alpha Bank: Ζημιές 282 εκατ. το α' τρίμηνο λόγω πρόσθετων προβλέψεων

Σε επίπεδο προ προβλέψεων η Alpha Bank εμφάνισε κέρδη ύψους 236,6 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ διατηρεί την ισχυρή κεφαλαιακή της θέση. Πλήγμα από τις ζημιές απομείωσης για κάλυψη πιστωτικού κινδύνου ύψους 390 εκατ. ευρώ.

Alpha Bank

Alpha Bank: Έτος επανεκκίνησης της οικονομίας το 2021

Οι λόγοι, σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζες, που επαναφέρουν την ελληνική οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης ήδη από το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ο κομβικός ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης.

Alpha Bank

Alpha Bank: Κεφαλαιακή θωράκιση με δύο κινήσεις

Με την αξιοποίηση των θυγατρικών στο εξωτερικό, κυρίως στη Ρουμανία, και του δικτύου POS, η διοίκηση της τράπεζα ενισχύεται κεφαλαιακά και καλύπτει την ζημιά από την μείωση των κόκκινων δανείων. Δεν τίθεται θέμα Αύξησης Κεφαλαίου.