ALPHA BANK

Alpha Bank

Alpha Bank: Οι προοπτικές και οι κίνδυνοι για τον ελληνικό τουριστικό κλάδο το 2021

Σταδιακή χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών, βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και ήπια ανάκαμψη του τουρισμού, κυρίως από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, εκτιμά η Alpha Bank στην τελευταία ανάλυση της.

Τράπεζα Alpha Bank

Αlpha Bank: Θετικά σχόλια από τον διεθνή Τύπο για την συμφωνία του Project Galaxy

Το Reuters υπογραμμίζει ότι η Συναλλαγή Galaxy αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη τιτλοποίηση κόκκινων δανείων με πιστοληπτική διαβάθμιση στην Ευρώπη. Τι δηλώνει στους Financial Times ο Β. Ψάλτης.

Φωτογραφία αρχείου

Alpha Bank: Δεσμευτική συμφωνία για τιτλοποίηση Galaxy και πώληση Cepal

Υπογράφηκε η δεσμευτική συμφωνία με Davidson Kempner για την πώληση του 80% της Cepal και της τιτλοποίησης Galaxy. Με Δείκτη κόκκινων δανείων 13% η τράπεζα. Άνω του 16% ο δείκτης συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας. Προχωρά έκδοση Tier II.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τράπεζες: Καμπανάκι από τον SSM για αναπροσαρμογή των business plans

Αυξάνεται η ανησυχία του SSM για τις ελληνικές τράπεζες καθώς διαπιστώνει ότι η πανδημία προκαλεί πίεση στη ρευστότητα, υποχώρηση της κεφαλαιακής επάρκειας και επιβράδυνση την πορεία ανάκαμψης.

Πολίτες με μάσκα στην Αθήνα

Alpha Bank: Από τις ηπιότερες στην ΕΕ η αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα

Μελέτη της τράπεζας αναλύει τους λόγους για τους οποίους η αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα ήταν μεταξύ των ηπιότερων στην ΕΕ παρά το γεγονός ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2020 εκτιμάται ότι θα είναι υψηλότερη του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Υποκατάστημα της Alpha Bank

Alpha Bank: Νέο σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού

Το νέο σύστημα αξιολόγησης που τίθεται σε εφαρμογή από το τρέχον έτος συζητήθηκε αναλυτικά και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Τράπεζα, οι οποίοι και εμφανίζονται θετικοί στις αλλαγές

Alpha Bank

Alpha Bank: Ένταξη στον διεθνή Δείκτη Ισότητας Φύλων του Bloomberg

Η Alpha Bank διακρίθηκε εκ νέου για τις υψηλές επιδόσεις της στη διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος ίσων ευκαιριών για άνδρες και γυναίκες καθώς και για τις προβλεπόμενες πολιτικές της και τις παροχές που προσφέρει αποκλειστικά σε γυναίκες Υπαλλήλους.

Υποκατάστημα τράπεζας

Τράπεζες: βγαίνουν στις αγορές μετά το Δημόσιο

Η έξοδος του Δημοσίου στις αγορές ανοίγει πλέον διάπλατα το δρόμο και stiw ελληνικές τράπεζες να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις για την κεφαλαιακή τους ενίσχυση. Την αρχή θα κάνουν Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank.

Κόσμος έξω από τράπεζα

Τράπεζες: Κεφαλαιακή ενίσχυση 1 δισ. με την βοήθεια του Δημοσίου

Μέσω ανταλλαγής κρατικών ομολόγων με το ελληνικό δημόσιο οι συστιμικές τράπεζες ενισχύουν τα κεφάλαια τους με 1 δισ. ευρώ. Γιατί είναι επωφελής η ανταλλαγή ομολόγων και οι κινήσεις της κάθε τράπεζας

Το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη

Τράπεζες: Συντονισμένο "πάγωμα" δανείων και το 2021

Μετά την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς, προγράμματα ταμειακής διευκόλυνσης ανακοινώνουν και οι Alpha Bank και Eurobank. Στόχος να μπει ανάχωμα στα νέα κόκκινα δάνεια και να διατηρηθεί το θετικό επενδυτικό κλίμα.

Alpha Bank

Alpha Bank: Γιατί αυξήθηκαν οι καταθέσεις των νοικοκυριών στην πανδημία

Περιορισμένες είναι σύμφωνα με την Alpha Bank οι απώλειες σε όρους χρηματοοικονομικού και μη χρηματοοικονομικού πλούτου και μάλιστα παρά την τεράστια πτώση του ΑΕΠ. Τα μηνύματα από την εικόνα σε χρηματιστήρια και κτηματαγορά.

Alpha Bank

Alpha Bank: Πρωτιές για τα Αμοιβαία Κεφάλαια και το 2020

Tη μεγαλύτερη απόδοση ανάμεσα στα Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια, κατέγραψε το Alpha (LUX) Global Themes FoFs EUR (+14%), (έναρξη A/K στις 2/1/2020), ένα καινοτόμο Α/Κ που ενσωματώνει κριτήρια περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικής διακυβέρνησης.

Υποκατάστημα της Alpha Bank

Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank: Έτος προκλήσεων και δημιουργίας το 2021

"Διαμορφώνουμε μία νέα Τράπεζα, που θα δημιουργεί περισσότερη αξία για τους Πελάτες, τους Μετόχους και το Προσωπικό της" σημειώνει ο CEO της Alpha Bank, κ. Βασίλης Ψάλτης, στο μήνυμά του προς το Προσωπικό του Ομίλου.

Alpha Bank

Alpha Bank: Αποκλειστική συνεργασία με Generali – Στην Generali η AXA Ελλάδος

Συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας με την Generali για διάθεση προϊόντων γενικών ασφαλίσεων και ασφαλίσεων υγείας υπέγραψε η Alpha Bank. H Generali ενισχύει τη στρατηγική της θέση στην Ελλάδα με την εξαγορά της AXA Ελλάδος έναντι 165 εκατ. ευρώ.

Φωτογραφία αρχείου

Alpha Bank: Υπηρεσία για ηλεκτρονικές συναλλαγές ακόμη και χωρίς e-shop

Οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου μπορούν να δέχονται παραγγελίες μέσω τηλεφώνου ή email και να προχωρούν στην ολοκλήρωση αγορών από την πιστωτική κάρτα, το ψηφιακό πορτοφόλι ή τον τραπεζικό λογαριασμό του πελάτη.

Alpha Bank

Alpha Bank: Έως 10,5% η Βουτιά του ΑΕΠ φέτος

Τις επιπτώσεις της πανδημίας και τα κύρια συμπεράσματα από την ανάλυση των εθνικολογιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία του ΑΕΠ, αναλύει μελέτη της Alpha Bank

Φωτογραφία αρχείου

Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των δανείων στη Cepal Hellas

Με την ολοκλήρωση του Project Galaxy, αλλάζει ριζικά η εικόνα του ισολογισμού της Τράπεζας, καθώς τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια στην Ελλάδα αναμένεται να μειωθούν κατά 62% και θα ανέλθουν σε 4,8 δισ. ευρώ.

Alpha Bank

Alpha Bank: Στα 130 εκατ. αυξήθηκαν τα κέρδη στο εννεάμηνο

Στα 656 εκατ. ευρώ τα αποτελέσματα προ προβλέψεων της τράπεζας, με αύξηση 3,6%. Στο 18,3% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (CAD). Αυξημένες οι καταθέσεις, σταθερά τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα στο τρίμηνο. Τι δηλώνει ο CEO Β. Ψάλτης.

Υποκατάστημα της Alpha Bank

Alpha Bank: Τα οφέλη από τη συμφωνία με την Davidson Kempner

Γιατί επικράτησε η Davidson Kempner στη μάχη με την Pimco για το Galaxy. Η Alpha Bank περιορίζει τον Δείκτη NPL στην Ελλάδα στο 13% από 29% σήμερα, ενώ τα δάνεια σε καθυστέρηση (NPLs) στη Ελλάδα από 12 δις θα μειωθούν στα 4,7 δισ.

Φωτογραφία αρχείου

Alpha Bank: Στη Cepal από 1η Δεκεμβρίου το σύνολο της διαχείρισης των κόκκινων δανείων

Το σύνολο των δανείων υπό διαχείριση θα ανέλθει, μετά την ολοκλήρωση του Galaxy, σε 33 δισ. ευρώ, τοποθετώντας τη Cepal ως μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες διαχείρισης στην Ευρώπη.

Τράπεζα Alpha Bank

Alpha Bank: Ψηφιακά πάνω από το 90% των εγχρήματων συναλλαγών

Μέσα στους πρώτους εννέα μήνες του 2020, ο αριθμός των ενεργών χρηστών του e-banking της Τράπεζας αυξήθηκε εντυπωσιακά, με τις νέες συνδρομές να ξεπερνούν τις 200.000. Όλες οι δυνατότητες ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης.

Alpha Bank

Alpha Bank: Τι σηματοδοτεί ''το εμβόλιο'' για την ελληνική οικονομία

Με την πρόσφατη ανακοίνωση των εταιρειών Pfizer και BioNTech, σχετικά με την υψηλή αποτελεσματικότητα του εμβολίου που αναπτύσσουν κατά της Covid-19, οι αγορές προεξόφλησαν τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, από το επόμενο έτος.

Alpha Bank: Παγκόσμιο "ψηφιακό πορτοφόλι" μέσω κινητού 

Alpha Bank: Παγκόσμιο "ψηφιακό πορτοφόλι" μέσω κινητού 

Αγορές στα τερματικά αποδοχής καρτών (POS) οπουδήποτε στον κόσμο από κινητό τηλέφωνο, ανέπαφα και ανεξαρτήτως ποσού συναλλαγής, με ένα απλό ξεκλείδωμα της συσκευής, προσφέρει το νέο myAlpha Wallet της Alpha Bank

Κατάστημα της Alpha Bank

Alpha Bank: Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για το Galaxy

Η διοίκηση της Alpha Bank έκρινε εύλογο σε αυτή τη συγκυρία να απαντήσει θετικά στο αίτημα των ενδιαφερόμενων επενδυτών για ολιγοήμερη παράταση προκειμένου να ολοκληρωθούν οι φάκελοι των προσφορών.

Alpha Bank

AlphaBank: Βεβαίωση πόθεν έσχες μέσω e-banking

Μέσω σύνδεσης στο e-banking της AlphaBank, οι Πελάτες της Τράπεζας που είναι υπόχρεοι περιοδικής υποβολής δηλώσεων Πόθεν Έσχες, λαμβάνουν πλέον σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τη σχετική ψηφιακή βεβαίωση.