Αναζητούν συμβούλους για το "Ήλιος"

ΑΘΗΝΑ-ΑΚΡΟΠΟΛΗ-ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΑΘΗΝΑ-ΑΚΡΟΠΟΛΗ-ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Σε αναζήτηση ειδικών συμβούλων για την υλοποίηση του "Ήλιος" το υπουργείο Οικονομικών. Χρειάζονται επενδύσεις δισεκατομμυρίων

Στην επιλογή ειδικών συμβούλων για την υλοποίηση του έργου "Ήλιος" προχωρά το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το στρατηγικό σχεδιασμό, την τεχνική και νομική υποστήριξη, που στοχεύει σε δυναμικό 10 γιγαβάτ (GW) εγκατεστημένων φωτοβολταϊκών συστημάτων και την εξαγωγή στην Ευρώπη μεγάλου μέρους της ενέργειας που παράγεται.

Για την επίτευξη του φιλόδοξου αυτού στόχου η χώρα μας θα πρέπει να προσελκύσει περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεις.

Ήδη έχουν επιλεγεί οι εταιρείες GUGGENHEIM PARTNERS και ECCO INTERNATIONAL, από κοινού με την Εθνική Τράπεζα ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την επιλογή τεχνικού και νομικού συμβούλου.

H εταιρεία ELIA, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης δικτύων στη Ευρώπη, συμμετέχει στο διαγωνισμό του τεχνικού συμβούλου μαζί με την εταιρεία 3Ε (Βέλγιο) και με ελληνική συμμετοχή την εταιρεία FOCAL Project Managers, καθώς και το τμήμα μεταφοράς ενέργειας και δικτύων του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

SHARE:

24Media Network