Άντληση 1,3 δις ευρώ από τα εξάμηνα έντοκα

Άντληση 1,3 δις ευρώ από τα εξάμηνα έντοκα

Στο 4,8% διαμορφώθηκε η απόδοση των εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων στη δημοπρασία από την οποία ο ΟΔΔΗΧ άντλησε 1,3 δις ευρώ

Ποσό ύψους 1,3 δισεκατομμυρίου ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο από την έκδοση εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, με το επιτόκιο να υποχωρεί κατά πέντε μονάδες βάσης σε σχέση με την προηγούμενη δημοπρασία τον Αύγουστο.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), η μέση απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,80% έναντι 4,85% στη Δημοπρασία του Αυγούστου.

Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 3,020 δισεκατομμυρίων ευρώ που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 3,02 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers) και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011, στις 12μ.μ. Δεν δόθηκε καμία προμήθεια.

SHARE:

24Media Network