Αποπληρωμή ΔΝΤ και επενδύσεις στην ατζέντα Σταϊκούρα στην Ουάσινγκτον

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας EUROKINISSI

Στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας για την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας - Συναντήσεις με επενδυτικούς φορείς.

Συναντήσεις με την νέα αλλά και την απερχόμενη ηγεσία του ΔΝΤ θεσμικούς επενδυτές και μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης περιλαμβάνει η ατζέντα του υπουργού οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα στην Ουάσιγκτον.

Ο υπουργός οικονομικών μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στην Ουάσιγκτον, όπου θα συμμετάσχει, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, στην Ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, ο Υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τη νέα Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κα. Kristalina Georgieva, με την επόμενη Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κα. Christine Lagarde, και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αρμόδιο για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Ενέργεια και το Περιβάλλον, κ. Keith Krach.

Επίσης, ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επενδυτικούς και τραπεζικούς ομίλους καθώς και οίκους αξιολόγησης, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η BlackRock, η Deutsche Bank, η BNP Paribas, η Credit Suisse, η J.P. Morgan, η HSBC, η Citibank, η Nomura Bank, η Moody’s και η DBRS, ενώ θα πραγματοποιήσει ομιλία σε εκδήλωση της Bank of America Merrill Lynch.

Τέλος, ο Υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, όπου πλέον η Ελλάδα, από προχθές, συμμετέχει ως 44ο τακτικό μέλος. Υπενθυμίζεται ότι στόχος της Συμμαχίας είναι η προώθηση ισχυρών συλλογικών δράσεων σχετικά με την κλιματική αλλαγή και των επιπτώσεών της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Χρήστος Σταϊκούρας, ΔΝΤ
SHARE:

24Media Network