Αποπληθωρισμό -0,3% εμφάνισε η Ελλάδα τον Ιούνιο 2013

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια παρουσία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ β ΠΑΣΟΚ, που απειλεί τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, τις νέες φορολογικές κλίμακες αλλά και τις χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια παρουσία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ β ΠΑΣΟΚ, που απειλεί τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, τις νέες φορολογικές κλίμακες αλλά και τις χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες

Αποπληθωρισμό -0,3% εμφάνισε η Ελλάδα τον Ιούνιο, σημειώνοντας το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, αμετάβλητο σε σχέση με το Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 1,6% τον Ιούνιο από 1,4% το Μάιο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν στο 2,4%. Στην ΕΕ ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 1,7% από 1,4% την ίδια περίοδο , ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 2,5%.

Μετά την Ελλάδα το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ εμφάνισε η Λετονία και η Πολωνία με 0,2%, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στη Ρουμανία με 4,5%, την Εσθονία με 4,1% και την Ολλανδία με 3,2%. Σε σχέση με τον Μάιο ο πληθωρισμός μειώθηκε σε έξι κράτη μέλη, παρέμεινε αμετάβλητος σε δύο και αυξήθηκε σε 18 κράτη. Δεν υπάρχουν στοιχεία για τη Μεγάλη Βρετανία.

SHARE:

24Media Network