Εκτός "αξιοποίησης" τα ΑΕΙ

Φοιτητές διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για το νέο πολυνομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, Πέμπτη 8  Σεπτεμβρίου 2011.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Φοιτητές διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για το νέο πολυνομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι ανακοίνωσε ο Γιάννης Στουρνάρας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής σχετικά με τις αποκρατικοποίησεις

Αποσύρεται από το νομοσχέδιο για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ, η διάταξη (άρθρο 3 παρ. 3) που υπήγαγε στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, όλα τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται ή προορίζονται για τη στέγαση υπηρεσιών του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των δημοσίων επιχειρήσεων που υπάγονται εξ ολοκλήρου σ' αυτά.

Υπενθυμίζεται πως η διάταξη είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς η περιγραφόμενη περιουσία των ΑΕΙ και ΤΕΙ, μεταβιβαζόταν κατά τη συγκεκριμένη διάταξη "χωρίς αντάλλαγμα" στο Ταμείο, το οποίο προωθεί την αποκρατικοποίηση και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Παράλληλα με την επίμαχη διάταξη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ανακοίνωσε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, άλλες 29 τροποποιήσεις νομοτεχνικού, κυρίως, περιεχομένου.

SHARE:

24Media Network