ATTICA BANK: Οι προμήθειες τόνωσαν τα έσοδα στο ενιάμηνο του 2022

ATTICA BANK: Οι προμήθειες τόνωσαν τα έσοδα στο ενιάμηνο του 2022
Attica Bank eurokinissi

Η Attica Bank συνέχισε την πιστωτική της επέκταση σύμφωνα με το στρατηγικό της σχεδιασμό, επιδεικνύοντας ικανοποιητική πορεία στις χορηγήσεις νέων δανείων, κυρίως στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και του τουρισμού.

Αύξηση καθαρών εσόδων από προμήθειες με διατήρηση υψηλής ρευστότητας και παράλληλα, μείωση των επαναλαμβανόμενων λειτουργικών εξόδων κατά 8% σε ετήσια βάση καταγράφει η Attica Bank στο εννεάμηνο του 2022. Τα καθαρά έσοδα από αμοιβές και προμήθειες ανήλθαν σε 4,6 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 24,1% κατά το εννεάμηνο του 2022 σε σχέση με την αντίστοιχη συγκριτική περίοδο.

Η σημαντική αύξηση προήλθε κυρίως από την αύξηση των συναλλαγών με χρήση καρτών, καθώς και η χορήγηση νέων δανείων και η έκδοση εγγυητικών επιστολών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Attica, oι νέες εκταμιεύσεις κατά το εννεάμηνο 2022 διαμορφώθηκαν σε 242 εκατ. ευρώ, με τους δείκτες ποιότητας του δανειακού χαρτοφυλακίου να βελτιώνονται. Από το σύνολο των νέων χορηγήσεων, τα €221,8 εκατ. αφορούν την επιχειρηματική τραπεζική και τα €19,4 εκατ. τη λιανική τραπεζική.

Η Attica Bank συνέχισε την πιστωτική της επέκταση σύμφωνα με το στρατηγικό της σχεδιασμό, επιδεικνύοντας ικανοποιητική πορεία στις χορηγήσεις νέων δανείων, κυρίως στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και του τουρισμού. Η ρευστότητα της Τράπεζας παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα, με τις καταθέσεις των πελατών να διαμορφώνονται στα 2,72 δισ. ευρώ στις 30/09/2022. Οι καταθέσεις ταμιευτηρίου και όψεως ανήλθαν σε €1,08 δισ., ενώ οι προθεσμιακές καταθέσεις σε 1,6 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα