Αβραμόπουλος: Η Κομισιόν στηρίζει την ελληνική οικονομία και κοινωνία

Conference `Single Market Forum: Policies and Financial Instruments for Small and medium-sized enterprises (SME) Growth in Greece`, in Athens, on April 27, 2017 /  «Single Market Forum:            »,  ,  27 , 2017
Conference `Single Market Forum: Policies and Financial Instruments for Small and medium-sized enterprises (SME) Growth in Greece`, in Athens, on April 27, 2017 / «Single Market Forum: », , 27 , 2017 SOOC

Στο συνέδριο με τίτλο: «Πολιτικές και Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την ανάπτυξη των ΜμΕ στην Ελλάδα», που συνδιοργάνωσαν η Κομισιόν και το υπουργείο Οικονομίας μίλησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος και αναφέρθηκε στο σχέδιο Γιουνκερ αλλά και στη γενικότερη συνεισφορά της ΕΕ προς την Ελλάδα

«Η παρουσία μου εδώ καταδεικνύει την έμπρακτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα να βγει από το τούνελ της οικονομικής ύφεσης και να επιστρέψει οριστικά στην ανάπτυξη και την οικονομική σταθερότητα» τόνισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο, με τίτλο: «Πολιτικές και Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την ανάπτυξη των ΜμΕ στην Ελλάδα», που συνδιοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας - DG GROW) και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ο κ. Αβραμόπουλος χαιρέτισε την υπογραφή συμφωνιών μεταξύ δύο ελληνικών τραπεζών (Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς) με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, για την στήριξη με 420 εκατομμύρια, 2000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Είναι η τρίτη φορά μέσα σε έναν χρόνο που εκπροσωπώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην υπογραφή συμφωνιών, προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», οι οποίες αποτελούν την «κινητήρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας» είπε, χαρακτηρίζοντας "εμβληματική" την πρωτοβουλία Γιούνκερ, στην οποία «η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά».

Το Σχέδιο Γιούνκερ, πρόσθεσε, έχει συμβάλει ως τώρα στην κινητοποίηση 3 δισ. επενδύσεων στην Ελλάδα, δίνοντας σε δύσκολους καιρούς «πραγματική δυνατότητα χρηματοδότησης σε περισσότερες από 3.000 επιχειρήσεις». Οι συμφωνίες αυτές σημαίνουν «θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, παραγωγή και δημιουργία».

Ο Επίτροπος τόνισε την ανάγκη «να βγει η Ελλάδα οριστικά και το συντομότερο δυνατόν από την οικονομική αστάθεια και ύφεση», προσθέτοντας ότι σ' αυτή την προσπάθεια έχει την αμέριστη συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της «καθημερινά, με κάθε τρόπο και μέσον».

Με τις σημερινές συμφωνίες, είπε ο κ. Αβραμόπουλος, «στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης και ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία και στην κοινωνία, με μετρήσιμα και συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Κάνοντας μια αναδρομή στη συνεισφορά της ΕΕ προς την Ελλάδα, είπε ότι το Σχέδιο Γιούνκερ μαζί με τους πόρους των διαρθρωτικών ταμείων που διοχετεύονται στην Ελλάδα εδώ και περισσότερο από τρεις δεκαετίες, κρατούν την ελληνική οικονομία "ζωντανή" και στηρίζουν έργα που σημαίνουν "απασχόληση, ανάπτυξη και ποιότητα ζωής".

'Εμείς οι Ελληνες» είπε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος «δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε πώς ήταν η Ελλάδα πριν την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και πώς είναι σήμερα».

Σε μια γενικότερη αναφορά στη συμβολή του Σχεδίου Γιούνκερ, είπε ότι σε όλη την Ευρώπη, οι συμφωνίες χρηματοδότησης έχουν κινητοποιήσει περισσότερα από 183 δισ. επενδύσεις, από τις οποίες πρόκειται να επωφεληθούν 425 χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στα 28 κράτη-μέλη, αποτέλεσμα που οδήγησε στην πρόταση εκ μέρους της Επιτροπής για χρηματοδοτική και χρονική επέκτασή του, ως το 2020, με πόρους που θα κινητοποιήσουν πάνω από 500 δισ. ευρώ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ. Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κομισιόν
SHARE:

24Media Network