Αυγουλέας: Θετική εξέλιξη το 10ετές, μπορούσε και καλύτερα η Ελλάδα

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Ο καθηγητής Διεθνούς Τραπεζικού Δικαίου και Χρηματοοικονομικών χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη της πορείας του ελληνικού 10ετούς ομολόγου αλλά τόνισε το επιτόκιο παραμένει υψηλό.

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την έκδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου ο Αιμίλιος Αυγουλέας εκφράζοντας ωστόσο την εκτίμηση ότι θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη δυναμική.

Για τον καθηγητή του Διεθνούς Τραπεζικού Δικαίου και Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, το επιτόκιο παραμένει πρόβλημα παρότι ήταν το χαμηλότερο της 12ετίας. οφείλεται κατά τον ίδιο στο υψηλό χρέος και την αναιμική ανάπτυξη της χώρας.

ADVERTISING

Όπως είπε στον news247 στους 88,6, οι αγορές εκτίμησαν ότι η χώρα δεν θα έχει δημοσιονομικό πρόβλημα, ωστόσο ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο "οι τράπεζες να χρειαστούν κρατικά χρήματα" κάνοντας λόγο για πιθανή αναδιάρθρωση -και όχι ανακεφαλαιοποίηση- με συμμετοχή του Δημοσίου.

Θεώρησε επίσης ότι η επόμενη έκδοση θα πρέπει να είναι 20ετής και ανέφερε ότι οι επόμενοι στόχοι της χώρας πρέπει να είναι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και το θέμα του χρέους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ομόλογα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

O γερμανικός Τύπος για το 10ετές ομόλογο: "Εμπιστοσύνη στην Ελλάδα"

Ποιοι αγόρασαν το 10ετές ομόλογο

Τσακαλώτος στο News 24/7: Αναδεικνύεται επιτακτικά η ανάγκη έναρξης σοβαρού διαλόγου για την επόμενη μέρα

SHARE:

24Media Network