Αυστηρές ποινές για τους ανασφάλιστους της ασφάλτου

Λόγω της συνεχισόμενης απεργίας του μετρό,αυξημένη η κίνηση των αυτοκινήτων στους δρόμους,καθώς και των επιβατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν από τα λεωφορεία και τα τρόλεϋ,Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 (EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Λόγω της συνεχισόμενης απεργίας του μετρό,αυξημένη η κίνηση των αυτοκινήτων στους δρόμους,καθώς και των επιβατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν από τα λεωφορεία και τα τρόλεϋ,Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 (EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Διορία έως τις 15 Απριλίου να ασφαλίσουν τα οχήματά τους δίνει το ΥΠΟΙΚ. Αυστηρές ποινές και πρόστιμα

Αυστηρές ποινές για όσους έχουν ανασφάλιστα οχήματα προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών "Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις" που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο, πάντως, δίνει διορία στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων ακινήτων έως τις 15 Απριλίου για να τα ασφαλίσουν.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ηλεκτρονικές διασταυρώσεις προκειμένου να εντοπιστούν όσοι οδηγούν ανασφάλιστα οχήματα.

Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος που δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη θα επιβάλλονται οι εξής κυρώσεις:

* Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για δέκα (10) ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής.

* Αν εμπλακεί σε ατύχημα προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 2 χρόνια και αν είναι υπότροπος η αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 3 χρόνια.

* Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης.

* Χρηματικό πρόστιμο, το οποίο βεβαιώνεται με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου ίσο με 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

SHARE: