Αυστηρό μήνυμα Ρέγκλινγκ για το δημοσιονομικό στόχο του 2019

Αυστηρό μήνυμα Ρέγκλινγκ για το δημοσιονομικό στόχο του 2019
Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ AP

Σημαντικό κίνδυνο να μην επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος για το 2019 διαπίστωσε πριν λίγη ώρα ο επικεφαλής του ESM κ.Κλάους Ρέγκλινγκ.

Κατά την συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά την ετήσια σύνοδο του Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και αναφερόμενος στην Ελλάδα παραδέχθηκε ότι αποτελεί success story.

Η έξοδος από τα μνημόνια μετά από 8 χρόνια σημείωσε «Είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει μεγάλο ρίσκο και να μην πιάσει τους στόχους της η Ελλάδα» τόνισε ο ίδιος παρόλο που είπε ότι λαμβάνει υπόψιν του και τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης που επιμένει ότι οι στόχοι στο τέλος του έτους θα έχουν επιτευχθεί.

Ο ίδιος εξέφρασε επίσης τις ανησυχίες του για το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές δεν συμβουλεύτηκαν τους θεσμούς όχι μόνο πριν ψηφίσουν την παροχή 13ης σύνταξης και τη μείωση του ΦΠΑ αλλά και στην απόφαση τους να αλλάξουν την νομοθεσία που είχε ψηφιστεί για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

«Είναι λυπηρό» είπε ο ίδιος και τόνισε ότι η αλλαγή του νόμου για το ταμείο επενδύσεων έγινε χωρίς πάλι την συμβολή των θεσμών και αυτό είναι εκτός της συμφωνημένης διαδικασίας. Θύμισε επίσης ότι σε ότι αφορά την Ελλάδα τόσο η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων όσο και η πρόοδος των μεταρρυθμίσεων είναι συνδεδεμένα με μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους που αποφασίστηκαν τον Ιούνιο του 2018.

Πάντως τόνισε ότι όλα τα ανοιχτά θέματα θα επανεξεταστούν με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα