Αυτές είναι οι χώρες που παράγουν τον περισσότερο πλούτο

FILE - In this Monday, July 10, 2017 file photo, a sports car drives through downtown Doha. Its been more than a month since four Arab nations cut land, sea and air routes to Qatar, but in the gas-rich Gulf nations glimmering malls and luxury hotels there is little sign of hardship. (AP Photo/Maggie Hyde, File)
FILE - In this Monday, July 10, 2017 file photo, a sports car drives through downtown Doha. Its been more than a month since four Arab nations cut land, sea and air routes to Qatar, but in the gas-rich Gulf nations glimmering malls and luxury hotels there is little sign of hardship. (AP Photo/Maggie Hyde, File) AP

Αυτές είναι οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ

Από τις σχεδόν 200 χώρες του κόσμου, πολλές παράγουν δισεκατομμύρια, ακόμη και τρισεκατομμύρια, σε έσοδα κάθε χρόνο. Αλλά ποιά από αυτές είναι στην κορυφή με τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο;

Ο κατάλογος παρουσιάζει τις χώρες του κόσμου με βάση το κατά κεφαλή Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης. Τα στοιχεία προέρχονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τον Οκτώβριο του 2017.

Δείτε ποιες είναι οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου, με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ τους, σύμφωνα με τη λίστα του ΔΝΤ που δημοσιεύει το Fortune:

15. ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 52.150 δολάρια

Αυτές είναι οι χώρες που παράγουν τον περισσότερο πλούτο

Ο τουρισμός, οι εξαγωγές και οι επενδύσεις οδήγησαν στην αύξηση του ΑΕΠ της Ισλανδίας, σύμφωνα με το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ προβλέπει επίσης ότι η ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας αναμένεται επίσης να είναι μακροχρόνια.

14. ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 53,580 δολάρια

Αυτές είναι οι χώρες που παράγουν τον περισσότερο πλούτο
FORTUNEGREECE

Το ΔΝΤ σημείωσε στην έκθεση ότι η Ολλανδία διέρχεται από μία οικονομική ανάκαμψη, αν και το Brexit μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την οικονομία της χώρας.

13. ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 55.260 δολάρια

Αυτές είναι οι χώρες που παράγουν τον περισσότερο πλούτο
FORTUNEGREECE

Το πετρέλαιο είναι ένας μεγάλος παράγοντας για το ΑΕΠ της Σαουδικής Αραβίας. Ωστόσο, η οικονομική ανάπτυξη -εκτός πετρελαίου- αναμένεται να αυξηθεί στη χώρα, σύμφωνα με το ΔΝΤ. Σημειώνεται ότι το έθνος των 32 εκατομμυρίων έχει θέσει σε εφαρμογή ένα μεταρρυθμιστικό προόγραμμα «Όραμα 2030», για την «απομάκρυνση» της οικονομίας της χώρας από το πετρέλαιο.

((κεντρική φωτογραφία:AP Photo/Maggie Hyde, File)

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.fortunegreece.gr

SHARE: