Αυτή είναι η νέα λίστα Βαρουφάκη που κατατέθηκε στο Brussels Group

Παρουσίαση των νέων Γενικών Γραμματέων του υπουργείου Οικονομικών από τον υπουργό Γιάννη Βαρουφάκη την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Παρουσίαση των νέων Γενικών Γραμματέων του υπουργείου Οικονομικών από τον υπουργό Γιάννη Βαρουφάκη την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Financial Times τη νέα λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση στο Brussels Group. Δείτε ολόκληρο το έγγραφο 26 σελίδων

Έως 6 δισ. ευρώ έσοδα εκτιμά η ελληνική κυβέρνηση ότι θα αποφέρει η εφαρμογή ενός νέου καταλόγου μεταρρυθμίσεων που υπεβλήθη την Τετάρτη στο Brussels Group και έδωσαν στη δημοσιότητα οι Financial Times.

Μεταξύ άλλων, στη λίστα επισημαίνεται ότι χωρίς καμία παρέμβαση είναι δυνατόν να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 1,2% του ΑΕΠ. Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει πως αν εφαρμοστεί η λίστα των προτάσεών του το πρωτογενές πλεόνασμα θα φτάσει από 3,1 έως 3,9%, δηλαδή πάνω από το μνημονικό στόχο του 3% του ΑΕΠ.

Το σύνολο των μέτρων που προτείνει το υπουργείο Οικονομικών ανέρχονται από 4,7 δισ. ευρώ ως 6,7 δισ. ευρώ ανάλογα με την εκτίμηση, ένα ποσό που δεν περιλαμβάνει τις  χωρίς τις ιδιωτικοποιήσεις (1,5 – 1,6 δισ. ευρώ).

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των Financial Times, η λίστα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε διάφορα σχέδια για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της απάτης με στόχο την άντληση περισσότερων εσόδων.

Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση προσδοκά έσοδα 875 εκατ. ευρώ από τους ελέγχους των υπεράκτιων τραπεζικών εμβασμάτων και 600 εκατ. ευρώ από ένα νέο σύστημα λαχειοφόρου αγοράς που θα παρακινεί τους καταναλωτές να ζητούν αποδείξεις.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη λίστα με τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, Βαρουφάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Euroworking Group: Επιτάχυνση των διαδικασιών 'βλέπει' η κυβέρνηση

Βούτσης: Ενδεχόμενο αναβολής πληρωμής δόσης στο ΔΝΤ σε συνεννόηση με τους πιστωτές

SHARE: