Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο ύψους 198 εκατ. ευρώ για τις επιχειρήσεις των Βαλκανίων και της Ν.Α. Ευρώπης

Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο ύψους 198 εκατ. ευρώ για τις επιχειρήσεις των Βαλκανίων και της Ν.Α. Ευρώπης
Οι υπουργοί Γιάννης Δραγασάκης και Γιώργος Κατρούγκαλος Eurokinissi

 Πρόκειται για κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομίας - Ανάπτυξης και Εξωτερικών το οποίο θα λειτουργεί συμπληρωματικά με υφιστάμενα εργαλεία. 

Στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια και τη Ν.Α. Ευρώπη “ρίχνουν” τα υπουργεία Οικονομίας – Ανάπτυξης και Εξωτερικών 198 εκατ. ευρω.

Όπως έγινε γνωστό ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος αποφάσισαν τη δημιουργία του νέου χρηματοδοτικού εργαλείου για την ενίσχυση της δραστηριότητας ελληνικών επιχειρήσεων στις συγκεκριμένες περιοχές με στόχο την ενδυνάμωση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με όρους περιφερειακής συνεργασίας και συνανάπτυξης.

Το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο θα λειτουργεί συμπληρωματικά προς υφιστάμενα χρηματοδοτικά εργαλεία, προσφέροντας πιστώσεις, εγγυήσεις κ.ά. σε επιχειρηματικές δράσεις στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ν.Α. Μεσογείου.

Τα κονδύλια θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων με τις γείτονες χώρες και τη διαμόρφωση επιχειρηματικών δεσμών και διασυνοριακών συνδέσεων, στην κατεύθυνση περαιτέρω τόνωσης της ελληνικής εξωστρέφειας (π.χ. υποτροφίες, επιμόρφωση, ενίσχυση νεοφυούς και γυναικείας επιχειρηματικότητας, υποδομές, συμμετοχή σε διεθνή fora, προγράμματα διασυνοριακής σύνδεσης, δράσεις για ευπαθείς κατηγορίες, δράσεις τεχνολογικής υποδομής και αναβάθμισης ψηφιακών υποδομών, κ.ά.).

Με τη δημιουργία του νέου χρηματοδοτικού εργαλείου, το οποίο μπορεί να αποτελέσει θεσμό αναφοράς για την παρέμβαση της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην ευρύτερη περιοχή, η Ελλάδα αναβαθμίζει τη θέση της και αναδεικνύει τον προωθητικό ρόλο της σε περιφερειακά σχήματα συνεργασίας και πρωτοβουλίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα