Χρωστάτε; Αποπληρώστε σε 60 δόσεις

Χρωστάτε; Αποπληρώστε σε 60 δόσεις

Νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο που φθάνουν τα 42 δισ. ευρώ, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Ευκολίες αποπληρωμής και περισσότερες δόσεις για άμεση είσπραξη εσόδων

Νέα και πιο φιλική ρύθμιση για να βάλουν σε σειρά τα χρέη τους δίνει στους φορολογουμένους η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει νέες διευκολύνσεις από το 2012 για όσους χρωστάνε και δεν έχουν να πληρώσουν, προσφέροντας συνολικά έως και 60 μηνιαίες δόσεις.

Το ποσό που θα καλείται να πληρώσει κάθε μήνα όποιος υπαχθεί στη νέα ρύθμιση δεν μπορεί να είναι λιγότερο από 300 ευρώ, όπως και με την έκτακτη εισφορά.

Ουσιαστικά με τη νέα ρύθμιση, οι δόσεις που μπορεί να έχει κάποιος διπλασιάζονται και φυσικά μπορεί να μειωθεί κατά πολύ και το ποσό της δόσης, ώστε ο οφειλέτης να πάρει μια ανάσα από τα υπέρογκα μηνιαία έσοδα.

Συνοπτικά, επειδή με τις ως τώρα ρυθμίσεις η ελάχιστη καταβολή παρέμενε απαγορευτική για πολλούς οφειλέτες που τελικώς δεν παρέμεναν συνεπείς και έχαναν μετά από κάποιους μήνες την ρύθμιση, πλέον θα επιτρέπεται να πληρώνει κάποιος έστω και 300 ευρώ το μήνα, για να μπορεί να γλιτώσει τα χειρότερα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών δεν θα δώσει νέα παράταση στη ρύθμιση της περαίωσης που εκπνέει στις 30 Δεκεμβρίου 2011.

Τα νέα μέτρα γίνονται με φόντο την κατάρρευση των εσόδων, αλλά και την εντολή του υπουργείου Οικονομικών για ουσιαστικό πάγωμα κάθε επιστροφής ή συμψηφισμού φόρων με αιτιολογικό την ανάγκη πάταξης φαινομένων διαφθοράς.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι οφειλέτες του δημοσίου αγγίζουν τους  900.000 και η παλαιότερη ρύθμιση αφορούσε στην αποπληρωμή του χρέους σε μόλις 3 δόσεις.

SHARE:

24Media Network