Credit Suisse: Θετική αντίδραση από το Χρηματιστήριο – Τι λένε οι αναλυτές

Credit Suisse: Θετική αντίδραση από το Χρηματιστήριο – Τι λένε οι αναλυτές
Credit Suisse 2023 Seth Wenig/AP Photo

Σε θετικό έδαφος έκλεισε το Χρηματιστήριο παρά τις διακυμάνσεις.

Διακυμάνσεις κάθ´ όλη τη μέρα καταγράφηκαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους αγοραστές να “παίρνουν κεφάλι” από την αρχή στη συνέχεια να υποχωρούν έστω οριακά σε σχέση με τους πωλητές και στο τέλος και πάλι οι αγοραστές να δίνουν ώθηση στην εγχώρια αγορά να κλείσει θετικά έπειτα απο την χθεσινή πτώση που οδήγησε τον Γενικό Δείκτη σε χαμηλό ενάμιση μήνα.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,65% και έκλεισε στις 1.031,91 μονάδες, κινούμενος μεταξύ των 1.016,04 (χαμηλό ημέρας) και των 1.045,78 μονάδων (υψηλό ημέρας). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 129,576 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, αξίζει να σημειωθεί ότι και οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές υποχώρησαν από τα πρωινά υψηλά, όμως διατηρούσαν μικρό μέρος των αρχικών κερδών τους με τον προβληματισμό ωστόσο να υπάρχει λόγω της ανόδου των επιτοκίων.

Οι αναλυτές

“Λόγω του αυξημένου ρίσκου στην Αγορά, θα υιοθετήσουμε μία πιο αμυντική στάση, με τον ΟΠΑΠ να είναι στις βασικές μας επιλογές, μετά και τα δυνατά αποτελέσματα και την εντυπωσιακή μερισματική απόδοση. Πιστεύουμε επίσης πως ο ΟΤΕ, στα τρέχοντα επίπεδα προσφέρει ένα ελκυστικό σημείο εισόδου”, αναφέρει η Piraeus Sec.

“Το νέο τραπεζικό επεισόδιο με την Credit Suisse Group πυροδότησε σημαντικές πωλήσεις από τους επενδυτές τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα οι ημερήσιες απώλειες για τους βασικούς Ευρωπαϊκούς μετοχικούς δείκτες, να κινούνται περί των 4 ποσοστιαίων μονάδων. Στην τελευταία ανακοίνωση της Τράπεζας, ως άμεσο σχέδιο γίνεται αναφορά για δανεισμό από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας. Πορευόμαστε αξιολογώντας τις εξελίξεις επί του θέματος. Στο επίκεντρο σήμερα η συνεδρίαση της ΕΚΤ και το μέγεθος της αύξησης επιτοκίων, μετά τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών. Στο εσωτερικό, πλήρη στήριξη στις αποτιμήσεις προσφέρουν τόσο τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ με ετήσιο EBITDA στα 736 εκατ. ευρώ (+33,7%) και κέρδη 592 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 181 εκατ. ευρώ ήταν έκτακτα (πώληση Betano), αλλά της Aegean όπου τα ετήσια κέρδη διαμορφώθηκαν στα 107 εκατ. ευρώ και μάλιστα με το καλύτερο καταγεγραμμένο Δ΄ τρίμηνο στην ιστορία της (θετική κερδοφορία Δ΄ τριμήνου στα 13,6 εκατ. ευρώ). Ο ΓΔΧΑ βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και η συνέχεια φαίνεται ότι θα κριθεί εν πολλοίς από τον Τραπεζικό δείκτη”, επισημαίνει η Leon Depolas Sec.

“Προσπάθεια να πέσει το volatility στην Αγορά, μετά την Ελβετική ‘φουρτούνα’. Μέχρι στιγμής ο ΓΔ συντήρησε το 1025 επίπεδο δύο φορές, έχοντας καλύτερη συμπεριφορά από τις υπόλοιπες Αγορές για ακόμα μία φορά. Είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για ανοδική κίνηση και το νέο δεδομένο είναι ότι το ‘stop’ σε Intraday κατέβηκε στο 1046 σε κλείσιμο ώρας. Μια κατοχύρωση του χαμηλού θα μπορούσε να δώσει συνέχιση προς τις 1000 μονάδες. Αντίστοιχα κατοχύρωση του 1046 θα δοκιμάσει και πάλι κίνηση στο 1070 – 1080 επίπεδο. Το ‘stop’ σε ημερήσιο είναι στο 1094”, θυμίζει η Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα