ΔΕΗ: Εκπτώσεις σε (συνεπείς) επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Στιγμιότυπο από γραφείο εξυπηρέτησης καταναλωτών της ΔΕη στην Αθήνα την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν προαναγγείλει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με την κατάθεση του νομοσχεδίου, ζητώντας την απόσυρσή του και τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το θέμα της ιδιωτικοποίησης.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Στιγμιότυπο από γραφείο εξυπηρέτησης καταναλωτών της ΔΕη στην Αθήνα την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν προαναγγείλει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με την κατάθεση του νομοσχεδίου, ζητώντας την απόσυρσή του και τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το θέμα της ιδιωτικοποίησης. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Διευκρινίσεις για μειώσεις τιμολογίων από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ

Επαγγελματίες που είναι συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών τους ή έχουν κάνει διακανονισμό των οφειλών και τον τηρούν θα λαμβάνουν έκπτωση έως 10 % στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη.

Οι εκπτώσεις αποφασίστηκαν από το ΔΣ της ΔΕΗ και αφορούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες που ηλεκτροδοτούνται από τα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης. Ήδη η ΔΕΗ έχει αποφασίσει επιστροφή του παγίου για τους συνεπείς οικιακούς καταναλωτές, καθώς και εκπτώσεις στα τιμολόγια υψηλής τάσης που αφορούν τη μεγάλη βιομηχανία.

Ο κ. Παναγιωτάκης ανέφερε ότι η σημερινή απόφαση αποσκοπεί στη βελτίωση της εισπραξιμότητας των λογαριασμών ρεύματος καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές παρά την τάση συγκράτησης που καταγράφεται το τελευταίο διάστημς διαμορφώνονται στα 2,2 δισ. ευρώ. Ο επικεφαλής της ΔΕΗ αποσυνέδεσε εξάλλου τις αποφάσεις από τις κινήσεις του ανταγωνισμού στη λιανική αγορά ενέργειας και τόνισε ότι η απελευθέρωση της αγοράς πρέπει να προχωρήσει με αναλογική απώλεια μεριδίου για τη ΔΕΗ από όλες τις κατηγορίες καταναλωτών οι οποίες σταδιακά θα πρέπει να καταστούν εμπορικά ελκυστικές στο σύνολό τους.

Ο κ. Παναγιωτάκης δήλωσε, επίσης, ανοιχτός σε επιχειρηματικές συνεργασίες για επενδύσεις στη λιγνιτική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και συγκεκριμένα στην κατασκευή της νέας μονάδας στη Φλώρινα και στην αναβάθμιση των μονάδων του Αμυνταίου σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση του τοπικού κοιτάσματος, στην οποία οι ιδιώτες μπορούν να συμμετάσχουν σε κοινή εταιρία με τη ΔΕΗ κατά ποσοστό ανάλογο με τα επενδυτικά κεφάλαια που θα εισφέρουν σε σχέση με την αποτίμηση της αξίας των μονάδων που θα προηγηθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μειώσεις στο ρεύμα των βιομηχανιών αποφάσισε η κυβέρνηση

SHARE:

24Media Network