Δεν έχει διακοπές φέτος για τους Έλληνες

Δεν έχει διακοπές φέτος για τους Έλληνες
Φωτογραφία αρχείου

Αποκαρδιωτικές οι κρατήσεις σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Απρόβλεπτη η κατάσταση το καλοκαίρι. Διαβάστε πώς κυμάνθηκε η κίνηση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Την αδυναμία των Ελλήνων να παραθερίσουν επιβεβαίωσε ο απολογισμός του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, μια αργία που δίνει το στίγμα της εσωτερικής αγοράς, με τους περισσότερους προορισμούς να μετρούν απώλειες σε σχέση πέρυσι καθώς οι έλληνες πελάτες δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν εξαιτίας της οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με το "Βήμα", κάτω από το 50% ήταν η πληρότητα των ξενοδοχείων στο Πήλιο στη διάρκεια του τριημέρου, παρότι τα ξενοδοχεία είχαν προχωρήσει σε μειώσεις τιμών.

"Το φαινόμενο ήταν αναμενόμενο λόγω των προβλημάτων στην ελληνική πελατεία", δήλωσε στην εφημερίδα ο αντιπρόεδρος της 'Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης.

Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν τα ξενοδοχεία χαμηλότερων κατηγοριών, λόγω των ελκυστικών προσφορών που έγιναν από τις υψηλότερες κατηγορίες, ενώ το ίδιο διάστημα η πληρότητα στα ξενοδοχεία του Πηλίου ήταν λίγο καλύτερη φθάνοντας στο 60%.

Η μόνη κίνηση που παρατηρείται είναι από ξένους τουρίστες που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου, καθώς από την 1η Μαΐου έχουν ξεκινήσει πτήσεις από εταιρίες όπως η Air Berlin, Ryanair και Monarch.

Πάνω από 50% ήταν η μείωση στην Πελοπόννησο, ενώ έως 30% ήταν μειωμένη η κίνηση στην Πάρο το τριήμερο που πέρασε.

Την ίδια περίοδο οι τιμές στα ξενοδοχεία ήταν πεσμένες κατά 20% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ μεγαλύτερη ανταπόκριση είχαν τα ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ακριβά και έχουν οδηγήσει στη μείωση των επαναλαμβανόμενων ταξιδιών από την εσωτερική αγορά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου, Τάκη Αμπατζή.

Ωστόσο, στο νησί υπάρχουν ήδη και ξένοι επισκέπτες, κυρίως Γάλλοι και Γερμανοί και λίγοι Ρώσοι.

"Αποκαρδιωτικές" χαρακτηρίζονται οι κρατήσεις στη Ζάκυνθο για το τριήμερο, με τη μείωση να ξεπερνά το 50% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), Χριστίνα Τετράδη.

Μεγάλη πτώση παρατηρείται και στις κρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές, με τους Έλληνες να μην μπορούν να παραθερίσουν, όπως υπογραμμίζεται, παρά μόνο στο εξοχικό τους ή σε εξοχικά συγγενών και φίλων.

Σημαντικές είναι οι απώλειες που παρουσιάζει και ο εισερχόμενος τουρισμός στο νησί, αφού τον Μάιο οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις περιορίστηκαν κατά 19,2%.

Αναλυτικά η κύρια αγορά της Μεγάλης Βρετανίας έχει μειωθεί κατά 14,74%, της Γερμανίας κατά 42,94%, της Ολλανδίας κατά 33,9%, ενώ της Ρωσίας καταγράφει πτώση 24,72%, παρ' ότι είναι από τις αγορές που δυνητικά αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση.

SHARE:

24Media Network