Δεν κινδυνεύει ο 13ος και 14ος μισθός

ΠΡΟΤΟΤΥΠΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ  ΠΑΡΑΚΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ Ι.Χ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΗ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΣΜΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΗΝ  ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ --ΦΩΤΟ---ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΠΡΟΤΟΤΥΠΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ Ι.Χ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΗ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΣΜΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ --ΦΩΤΟ---ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Κανένα ζήτημα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα δεν θέτει η τρόικα σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας. Επιμένουν για μηδενικές αυξήσεις

Δεν έχει τεθεί, μέχρι στιγμής, θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα από την τρόικα.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ο κ. Κουτρουμάνης πρόσθεσε ακόμη ότι δεν έχει τεθεί ούτε θέμα κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων που προβλέπουν μικρές αυξήσεις, αλλά η τρόικα θέτει θέμα κατώτατου μισθού, στο πλαίσιο, όμως, της ρύθμισης για αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τον κ. Παπαδήμο για τις εκκρεμότητες του μεσοπρόθεσμου, επικουρικές συντάξεις και δαπάνες στα φάρμακα.

Επίσης, οι δύο άνδρες συζήτησαν για το διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους που έχει ξεκινήσει, για τα προγράμματα προστασίας των ευπαθών ομάδων και τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, όπως η αυτεπιστασία στους δήμους.

Δίωρη συνάντηση τρόικας - Βενιζέλου

Σε εξέλιξη βρίσκεται εν τω μεταξύ ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται τα πρόσθετα μέτρα για τη διετία 2013-2014 που αναμένεται να είναι επικεντρωμένα στην περιστολή των δαπανών.

Οι εκπρόσωποι των πιστωτών είχαν το πρωί δίωρη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έχει προγραμματιστεί επίσης να συναντηθεί σήμερα και με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσάρλς Νταλάρα, ενώ στις 4.00 παραχωρεί συνέντευξη Τύπου.

Βασικό ζητούμενο των διαπραγματεύσεων είναι να καταρτιστεί η νέα δανειακή σύμβαση για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας με 130 δισ. ευρώ, αλλά και το μνημόνιο που θα τη συνοδεύει.

Επιπλέον, ύστερα από το φιάσκο της εφεδρείας, πληροφορίες θέλουν τους εκπροσώπους της τρόικας να κομίζουν προς την ελληνική κυβέρνηση την απαίτηση για απόλυση 25.000 δημοσίων υπαλλήλων.

SHARE: