Δήμος Αθηναίων: Άνοιξε η πλατφόρμα για τη δήλωση των τετραγωνικών μέτρων

Δήμος Αθηναίων: Άνοιξε η πλατφόρμα για τη δήλωση των τετραγωνικών μέτρων
Ακίνητα στην Αθήνα Eurokinissi

Η πλατφόρμα για τη δήλωση τετραγωνικών μέτρων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 31 Μαρτίου. Ποιους ιδιοκτήτες αφορά.

Απλά και εύκολα, από όπου βρίσκονται και χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν καμία υπηρεσία του δήμου Αθηναίων, μπορούν πλέον όσοι έχουν ακίνητα στην πρωτεύουσα να δηλώσουν έως τις 31 Μαρτίου τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα τους.

Γλυτώνοντας πρόστιμα και αναδρομικά τέλη και δημοτικούς φόρους, με λίγα «κλικ» στη νέα πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιώντου δήμου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αθήνα έχουν πλέον αυτή την απλή και λειτουργική λύση, χωρίς να περιμένουν σε «ουρές». «Ανεβάζοντας» σκαναρισμένα ή σε φωτογραφία τα απαραίτητα δικαιολογητικά, οι πολίτες μπορούν έτσι να διορθώσουν τα τετραγωνικά μέτρα που έχουν δηλώσει.

 Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, η ρύθμιση αφορά όσους ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν δηλώσει λανθασμένα τα τετραγωνικά μέτρα των ιδιοκτησιών τους στον δήμο, όσους τακτοποίησαν ημιυπαίθριους χώρους και αυθαίρετα κτίσματα, καθώς και όσους δεν έχουν δηλώσει καθόλου ολόκληρα ακίνητα και ισχύει έως τις 31 Μαρτίου 2020. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα και η ταυτοποίηση για τη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών γίνεται μέσω των κωδικών taxisnet του κάθε πολίτη, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στις συναλλαγές του με τον δήμο.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας, τόνισε ότι «αλλάζει ολόκληρη η φιλοσοφία λειτουργίας του δήμου» με την αξιοποίηση «κάθε δυνατότητας που μας δίνουν οι νέες τεχνολογίες για να έρθουν όλες οι υπηρεσίες μας πιο κοντά στους Αθηναίους, δίπλα τους. Όχι απέναντί τους». Πρόκειται, υπογράμμισε, για «ένα σημαντικό βήμα για τη μείωση της γραφειοκρατίας, για έναν δήμο φιλικό, συνεργάσιμο» .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα